Asigura-te ca esti sanatos!

Stiri

Sfaturi pentru sanatatea aparatului digestiv

Bucuresti, 13 septembrie 2016

Cele mai frecvente probleme ale aparatului digestiv sunt cauzate cateva lucruri sau obiceiuri aparent inofensive. Ce tip de probleme pot provoca obiceiurile nesanatoase si ce sa eviti pentru un aparat digestiv sanatos, citeste in urmatoarele randuri.

Guma de mestecat – aparent fara sa aiba vreo influenta semnificativa asupra organismului, poate provoca arsuri la stomac si balonare. Pentru a evita astfel de efecte e bine sa reduci timpul de utilizare la o durata cat mai scurta (cateva minute pe zi).

Mestecarea alimentelor – din cauza unui ritm de viata alert si a nevoii de a limita timpul petrecut la masa, de multe ori ignoram timpul pe care trebuie sa il dedicam maruntirii alimentelor inainte de ingerare. E bine sa ne aducem ca inainte de a inghiti, mancarea trebuie transformata in pasta, pentru a evita surplusul de efort pe care trebuie sa il depuna stomacul pentru digestie. Inghitirea alimentelor fara a fi suficient mestecate are efecte negative asupra sistemului digestiv atat pe termen scurt (dureri abdominale, senzatie de oboseala dupa masa), cat si pe termen lung (afectarea stomacului).

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.