Stiri

Cele două companii SIGNAL IDUNA au încheiat anul 2023 cu o creștere solidă de 33% a volumului de prime brute subscrise față de 2022

16.04.2024
  • SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE, compania de asigurări de sănătate și viață, a înregistrat o creștere a volumului de prime brute subscrise cu aproximativ 34% în 2023, comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior
  • SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI, compania cu un portofoliu vast de asigurări generale, a avut în 2023 o creștere a volumului de prime brute subscrise de 32%, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2022

București, 16 aprilie 2024: Companiile SIGNAL IDUNA și-au consolidat poziția pe piața românească în 2023, printr-o creștere susținută de 33% a primelor brute subscrise, ajungând la peste 367 milioane lei.

Această evoluție evidențiază o cerere crescută pentru asigurări ce aduc siguranță financiară, în situații neprevăzute. Cu un portofoliu de peste 600.000 de asigurați, format atât din persoane fizice, cât și din companii de diverse dimensiuni și domenii de activitate, SIGNAL IDUNA este un partener de încredere pentru momentele în care aceștia au nevoie de protecție financiară. Cele două companii SIGNAL IDUNA din piața locală au acoperit, doar în 2023, plăți în valoare de peste 165 milioane lei, contribuind astfel semnificativ la îmbunătățirea calității vieții românilor.

2023 a reprezentant un an important pentru SIGNAL IDUNA, marcat atât de aniversarea a 15 ani de activitate, cât și de lansarea unui amplu proces de redefinire a brandului SIGNAL IDUNA pe piața de asigurări din România. Această evoluție a fost determinată de achiziționarea companiilor ERGO și de extinderea portofoliului cu noi linii de produse de asigurări generale. Pe parcursul întregului an, SIGNAL IDUNA s-a concentrat asupra sinergizării echipelor, integrării proceselor și optimizării fluxurilor de lucru pentru a gestiona cu succes un portofoliul complex și complet de asigurări. Totodată, personalizarea soluțiilor pentru companii și digitalizarea au rămas preocupări constante. Prin aceste inițiative, compania a livrat servicii de asigurare fiabile și inovatoare, consolidându-și poziția pe piață și reconfirmându-și angajamentul față de clienți și parteneri.

SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE, lider al pieței asigurărilor de sănătate pentru al patrulea an consecutiv, a înregistrat un volum al primelor brute subscrise mai mare cu 34% față de 2022, ajungând la peste 274 de milioane de lei. Creșterea constantă reprezintă o dovadă clară a încrederii pe care clienții și partenerii o au în produsele și serviciile oferite de companie. Prin implicarea activă în dezvoltarea continuă a ofertei, SIGNAL IDUNA își asumă rolul de partener de încredere, reafirmând angajamentul ferm față de succesul și bunăstarea românilor.

În 2023, SIGNAL IDUNA a acoperit servicii medicale de peste 149 de milioane de lei, o creștere de 36% față de anul precedent. Reușita acestei evoluții reflectă efectul pozitiv pe care compania îl are asupra îmbunătățirii stării de sănătate a celor peste 200.000 de asigurați din portofoliu, oferindu-le o ancoră de stabilitate prin preluarea presiunii financiare generate de riscurile asociate evenimentelor medicale neprevăzute, precum problemele de sănătate sau accidentele.

În România, problemele legate de cancer, spitalizare și intervenții chirurgicale sunt priorități majore în domeniul sănătății. SIGNAL IDUNA răspunde acestor provocări prin oferirea unui ecosistem complet de soluții ce include asigurări facultative de sănătate, ușor accesibile și digitale, servicii de telemedicină și a doua opinie medicală, o rețea vastă de peste 1.400 de furnizori medicali privați la nivel național, cât și opțiuni de tratament în Uniunea Europeană și Turcia.

Asigurații beneficiază de aplicația dedicată Signal Care Assistant, pentru un management eficient al asigurării de sănătate și de trei modalități de acces la serviciile medicale - decontare directă, rambursare și cardul Easy Pay, pe care asigurătorul încarcă în avans suma necesară pentru plata la furnizorul medical.

SIGNAL IDUNA are în focus furnizarea de soluții personalizate de asigurări de sănătate pentru companii de orice dimensiune și din orice domeniu de activitate. Astfel, IMM-urile pot beneficia acum de aceleași oportunități de atragere și retenție a angajaților ca și corporațiile.

SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI, cu un portofoliu variat de asigurări generale pentru persoane fizice și companii, a înregistrat, în 2023, comparativ cu anul precedent, o creștere cu 32% a volumului de prime brute subscrise, depășind 93 milioane lei. În acord cu direcțiile strategice asumate, avansul a fost susținut de toate liniile de business, cele mai mari creșteri fiind pe segmentul asigurărilor de răspundere profesională pentru persoane fizice (78%), pe segmentul asigurărilor de locuință (32%), răspundere profesională pentru persoanele juridice (28%). În ceea ce privește asigurările de călătorie s-a înregistrat o creștere de (27%), precum și pentru asigurările de clădiri și bunuri pentru companii (25%).

„Anul 2023 s-a remarcat printr-o creștere importantă pentru SIGNAL IDUNA, ceea ce reflectă o performanță remarcabilă și confirmă eforturile noastre constante de a furniza românilor servicii de calitate. Aceste rezultate excepționale nu ar fi fost posibile fără încrederea și sprijinul clienților și partenerilor noștri, dar și al profesionalismului și dedicării întregii echipe. Totodată, 2023 a avut o semnificație specială pentru SIGNAL IDUNA, marcând atât cei 15 ani de succes pe piața din România, cât și repoziționarea ca asigurător ce oferă soluții complete pentru a-i proteja pe cei asigurați în fața evenimentelor neprevăzute. Vom continua să ne dezvoltăm activitatea, să fim mereu conectați la nevoile și cerințele românilor, precum și la contextul socio-economic și tehnologic, pentru a oferi soluții și servicii actualizate și eficiente.", declară Tiberiu Maier, Președinte al Directoratului SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE și al Consiliului de Administrație SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI.

Odată cu evoluția continuă a pieței asigurărilor, se remarcă o accelerare a cererii pentru asigurări adaptate nevoilor și așteptărilor individuale ale clienților Această creștere semnificativă a solicitărilor pentru asigurările personalizate este rezultatul direct al schimbărilor complexe din stilul de viață al românilor, din dinamica mediului de afaceri și din modul în care aceștia percep și gestionează riscurile asociate. 

Citeste si