Stiri

Finalizarea fuziunii SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI DE VIAȚĂ S.A. de către SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A.

05.09.2023

Compania SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. anunță finalizarea fuziunii prin absorbție a companiei SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI DE VIAȚĂ S.A., decizia fiind publicată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

În urma parcurgerii tuturor etapelor procesului complex de preluare, a fost transferat portofoliul de produse și servicii, acestea fiind integrate sub brandul SIGNAL IDUNA. De asemenea, contractele de asigurare încheiate cu SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI DE VIAȚĂ S.A. au fost preluate, în calitate de asigurător, de către SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A., fiind în continuare respectate aceleași standarde de calitate și de profesionalism în derularea acestora.

Anul trecut, SIGNAL IDUNA  ASIGURARE REASIGURARE S.A. a primit aprobarea ASF și a Consiliului Concurenței pentru achiziționarea și ulterior pentru finalizarea tranzacției companiilor ERGO Asigurări, care și-a schimbat denumirea în SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI S.A. și ERGO Asigurări de Viață, denumită SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI DE VIAȚĂ S.A.

La rândul său, SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI S.A. rămâne entitate independentă, continuându-și activitatea pe piața de asigurări din România.

SIGNAL IDUNA își extinde astfel operațiunile pe piața locală cu o gamă de soluții variată, răspunzând așteptărilor în schimbare ale românilor prin produse și servicii eficiente și accesibile.

**********

Despre SIGNAL IDUNA

Grupul SIGNAL IDUNA este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Germania.

Fondat în urmă cu peste 110 ani, Grupul SIGNAL IDUNA și-a câștigat o reputație excelentă ca furnizor puternic și de încredere pentru asigurări și servicii financiare, oferind o gamă largă de soluții (asigurări, servicii bancare și investiții) clienților individuali și corporate. Conduita comercială a SIGNAL IDUNA este orientată către succesul pe termen lung și se bazează pe satisfacerea nevoilor clienților și pe dezvoltarea pieței, pe inovație și independență financiară.

În prezent, SIGNAL IDUNA activează pe piețele de asigurări din Germania, Polonia, Ungaria și România.

Pe piața locală, SIGNAL IDUNA și-a început operațiunile în anul 2008. Portofoliul actual include o gamă variată de produse și servicii, atât pe segmentul dedicat persoanelor fizice cât și pe segmentul clienților de tip Corporate și IMM. Soluțiile de asigurare puse la dispoziție de SIGNAL IDUNA, prin cele două companii (SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE și SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI), adresează nevoi specifice de protecție prin asigurare pentru ambele segmente de clienți. SIGNAL IDUNA oferă și soluții de reasigurare, analiză și servicii de consultanță în ceea ce privește subscrierea riscului pentru gestionarea optimă a asigurărilor. Expertiza SIGNAL IDUNA este susținută de acoperire la nivel național și de o experiență digitală simplificată și atractivă pentru clienți.

Pentru mai multe informații puteți vizita website-ul companiei www.signal-iduna.ro

Citeste si