Blog

Pandemia de Covid-19 aduce în prim plan importanța investigațiilor și controalelor medicale

02.06.2020

Consecințele cauzate de noul coronavirus nu sunt total cunoscute. Cercetătorii încă analizează efectele pe termen lung ale bolii, iar nevoile de protecție au devenit noul normal pentru întreaga omenire.  Pandemia de Covid-19 aduce în prim plan conștientizarea importanței investigațiilor și controalelor medicale și responsabilizarea colectivă cu privire la sănătatea proprie și a familiei.

Odată cu declanșarea pandemiei foarte multe persoane au anulat programări la medic pentru controale de rutină iar unii doctori au fost nevoiți să își anuleze întâlnirile cu pacienții pentru a prelua doar cazurile urgente.

Pe măsură ce se trece la următoarea fază de gestionare a răspândirii noului virus, este important să conștientizăm importanța investigațiilor și controalelor medicale. Evitarea programărilor sau anularea lor de teama infectării cu Covid-19 poate agrava o boală deja existentă și implicit creșterea riscului de complicații sau chiar decese.

Controalele anuale de sănătate au rolul de a identifica semne precoce ale unor boli. Descoperirea timpurie a problemelor înseamnă că șansele de tratament eficient sunt crescute. Mulți factori, cum ar fi vârsta, istoricul familial și stilului de viață au impact asupra frecvenței ivestigațiilor medicale. Corpul nostru este cel mai important și prețios lucru pe care îl avem, iar de sănătatea noastră depinde totul din jur: job, carieră, planuri de vacanță și cel mai important familia.

În cazul femeilor însărcinate, datorită schimbărilor pe care organismul le parcurge pe perioada sarcinii știm că orice viroză sau infecție respiratorie le-ar putea afecta. Monitorizările de sarcină sunt foarte importante și trebuie să fie respectat protocolul de sarcină în orice context, respectând toate măsurile de siguranță și protecție pentru evitarea oricăror infecții, fie că vorbim de viroze, gripă și mai ales de COVID-19.

Amintim câteva dintre investigațiile și analizele preventive pentru depistarea posibilelor probleme de sănătate înainte ca acestea să se manifeste

  • examen clinic general, urmat de teste de sânge: hemoleucograma, VSH, glicemia, profilul lipidic, transaminazele, creatinina, dar şi un examen de urină
  • teste pentru colesterol
  • consult endocrinologic
  • control oftalmologic
  • electrocardiogramă de control
  • ecografie abdominală, ecografie de sân
  • control ginecologic anual, urmat de testul Papanicolau
  • control pulmonar
  • consult dermatologic. 

Cu toate că situația cu noul Covid-19 a dus la schimbări majore în viață noastră de zi cu zi, unul dintre aspectele pozitive ale acestei pandemii este creșterea nivelului de responsabilizare socială atât vis-à-vis de sănătatea proprie cât și a celor din jur. Alegerea unei asigurări de sănătate care se potrivește cel mai bine nevoilor tale poate fi soluția optimă pentru diminuarea riscurilor la care suntem expuși.

Asigurarea de sănătate 360 Care de la SIGNAL IDUNA, îți asigură sănătatea printr-un pachet complet cu acoperire pentru o gamă largă de nevoi și îți pune la dispoziție o rețea de peste 900 de clinici partenere, unde tu poți găsi medicul potrivit. Un alt avantaj important este existanța suportului specializat care oferă o persoană dedicată pentru ghidaj în perioada spitalizării ori pentru optimizarea costurilor pe toată durata accesării asigurării de sănătate private.

360 Care este o asigurarea de sănătate privată care oferă flexibilitate continuă și un nivel ridicat de personalizare al deconturilor: accesare directă, rambursare sau plată prin cardul Easy Pay.

Asigurarea 360 Care acoperă:

  •   investigații și analize medicale
  •   consultații și controale
  •   monitorizare sarcină
  •   control anual preventiv
  •   servicii medicale pe durata spitalizării
  •   naștere.

Cumpără acum!

Citeste si