Asigura-te ca esti sanatos!

Stiri

De ce este important sa vorbesti cu medicul specialist

Bucuresti, 22 iunie 2017

Discutia ta cu medicul specialist este una dintre cele mai importante etape pentru a primii servicii de calitate pentru sanatatea ta. Poti avea un rol important si activ in ceea ce priveste starea ta de sanatate, printr-o discutie deschisa cu medicul specialist. Comunicarea clara si onesta intre tine si medic va pot ajuta pe amandoi sa luati cele mai bune decizii in ceea ce te priveste.
Nu e intotdeauna usor sa vorbesti deschis cu medicul. E necesar timp si efort din partea amandurora pentru ca lucrurile sa decurga cat mai simplu. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere cand starea ta de sanatate se deterioreaza.

1. Apeleaza la medicul specialist din momentul in care apare o schimbare in starea ta de sanatate – cand simti ca ceva nu este in regula, programeaza o vizita la medicul specialist pentru a face investigatiile necesare, chiar daca pare sa fie o problema minora. E mai bine sa ai un diagnostic si un tratament stabilit, inainte ca problema de sanatate sa avanseze, iar implicatiile sa inceapa sa afecteze ireversibil organismul sau perioada de recuperare sa fie mai indelungata.

2. Comunica deschis cu medicul la care mergi – o relatie buna doctor – pacient este un fel de parteneriat. Tu si medicul puteti functiona ca o echipa, pentru a gestiona problemele de sanatate cu care te confrunti. Este important sa fii onest in ceea ce priveste simptomele tale chiar daca te fac sa te simti jenat.

3. Asigura-te ca informatia a fost inteleasa clar – pune intrebari ori de cate ori simti nevoia cand instructiunile doctorului sunt neclare, adu in discutie problemele care te framanta si vorbeste despre tratamentele care presupun modificari in viata ta de zi cu zi. Daca simti nevoia, poti lua notite cu ceea ce spune medicul, sau roaga pe cineva apropiat sa te insoteasca. Ia datele de contact ale medicului si discuta cu acesta metodele de comunicare pe care le prefera.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.