Asigura-te ca esti sanatos!

Stiri

Daca am asigurare medicala privata, mai beneficiez de serviciile medicale publice?

Bucuresti, 5 iulie 2016

Asigurarea privata de sanatate ofera asiguratilor posibilitatea de a beneficia de servicii medicale, astfel incat sa isi imbunatateasca starea de sanatate. Te poti bucura de asigurarea obligatorie de sanatate si de cea voluntara, respectiv asigurarea de sanatate publica si asigurarea de sanatate privata in acelasi timp.
Asiguratul are posibilitatea sa aleaga in functie de propriile preferinte, unde sa trateze problemele de sanatate. Iata cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre cum functioneaza cele doua asigurari de sanatate pentru asigurati.

1. Ai posibilitatea de a alege – cand ai o problema de sanatate este important sa stii ca ai posibilitatea sa mergi la public sau la privat. Verifica in primul rand ce iti acopera asigurarea privata si daca poti merge la o clinica din reteaua asiguratorului. In cazul in care vrei sa mergi la o clinica din afara retelei asiguratorului, verifica politica de rambursare, astfel incat sa primesti inapoi banii cheltuiti, in functie de contractul incheiat cu acesta.

2. Poti folosi asigurarea privata in sistemul medical public – in cazul in care asigurarea privata permite prin contract, ai posibilitatea sa primesti o indemnizatie pentru proceduri chirurgicale efectuate in cadrul unui spital public, sau indemnizatie de spitalizare pentru servicii efectuate in cadrul unui spital privat. Verifica impreuna cu asiguratorul tipurile de interventii chirurgicale acoperite pentru serviciile efectuate, atat in sistemul public de sanatate, cat si in cel privat.

3. Asigurarea medicala private este o solutie ce ofera accesarea rapida a serviciilor – imediat ce apare necesitatea medicala, asiguratii au posibilitatea sa programeze vizita la medic prin intermediul serviciului Call Center dedicat, prin aplicatia de mobil sau formular online si sa fie directionati catre cele mai potrivite servicii medicale asistati de specialisti pregatiti pentru a-i ajuta sa parcurga pasii necesari tratarii problemei medicale.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.