Asigura-te ca esti sanatos!

Stiri

Cum sa eficientizezi timpul petrecut la birou

Bucuresti, 16 mai 2017

E important sa pastrezi echilibrul intre cate lucruri poti sa faci in fiecare zi si cum sa le organizezi intr-un mod cat mai eficient.

Nu e intotdeauna usor sa te tii de planul pe care ti-l propui, de aceea ti-am pregatit cateva idei care te pot ajuta sa termini mai mult din ceea ce ti-ai propus sa faci, fara sa stai la birou peste program.

Planifica – e important sa ai un anumit timp alocat pentru fiecare activitate sau conversatie pe care o consideri importanta in programul tau. In acelasi timp, o evidenta a timpului petrecut cu activitatile din timpul unei saptamani, te pot ajuta sa vezi cu aproximatie ce perioada de timp iti ocupa fiecare sarcina pe care o ai de facut.

Redu intreruperile – fiecare mail nou sau apel caruia ii dedici timp, inseamna intreruperea concentrarii tale. Pentru a-ti refocaliza concentrarea, vei mai avea nevoie de niste timp. De aceea este important ca in momentul cand te ocupi de o sarcina importanta, sa incerci sa nu iti intrerupi activitatea de fiecare data cand apare ceva nou.

Valorifica perioadele de timp libere (ferestre) cu sarcini care nu iti ocupa foarte mult timp. Intr-o jumatate de ora poti face foarte multe lucruri daca le organizezi din timp.

Invata ca ai nevoie de pauze. Nimeni nu poate lucra non-stop. Este important sa iti acorzi perioade de repaus, pentru a-ti reface dozele de energie si pentru a te putea concentra pe ceea ce faci.

De multe ori este subestimat timpul necesar pentru diverse sarcini de indeplinit. De fiecare data cand incepi sa construiesti un program, ia in calcul acest lucru, astfel incat sa poti face o estimare cat mai apropiata de realitate.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.