Asigura-te ca esti sanatos.

Stiri

Beneficiile angajatorilor ce ofera asigurari de sanatate private

Bucuresti, 6 iunie 2016

Asigurarea privata de sanatate are rolul de protectie financiara a angajatilor atunci cand apar problemele de sanatate (necesitatea medicala). Asigurarea de sanatate are ca efect imbunatatirea productivitatii la locul de munca, prin oferirea accesului la cele mai eficiente servicii medicale, inca de la aparitia primelor simptome de imbolnavire.

Concedii medicale reduse – este important ca in momentul cand exista o problema medicala, aceasta sa fie tratata in cel mai scurt timp posibil. Cu cat mai repede este tratata o problema medicala, cu atat mai mici sunt sansele ca aceasta sa avanseze pana in momentul in care este necesar un concediu medical.

Angajati motivati – asigurarea privata de sanatate este un beneficiu extra-salarial ce ii ajuta pe angajati sa se simta protejat si valorosi pentru angajator.

Cheltuielile sunt deductibile fiscal – Potrivit Codului Fiscal (2016), prima de asigurare beneficiaza de avantaje fiscale pana in limita a 400 de Euro pe an pentru fiecare angajat, aceasta fiind integral deductibila la plata impozitelor si contributiilor sociale (atat din punct de vedere al taxarii venitului, cat si din punct de vedere al impozitului pe profit), conform legii 95/2006 aplicabila asigurarilor voluntare de sanatate.

Adaptarea pachetului de asigurare in functie de nevoi – in functie de numarul de angajati din companie, asigurarea de sanatate poate sa fie personalizata, iar acoperirile pot fi extinse in functie de nevoi.

Imagine de ansamblu asupra starii de sanatate – Dincolo de accesul angajatilor la servicii medicale, angajatorul are posibilitatea sa verifice periodic, prin intermediul rapoartelor de consum statusul sanatatii angajatilor. De la nivelul de accesare al serviciilor, pana la cel mai mult accesat tip de serviciu medical, angajatorul are posibilitatea sa monitorizeze in ce masura este nevoie ca pachetul de asigurare sa fie modificat pentru avantajul angajatilor.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.