Asigura-te ca esti sanatos!

Stiri

15 Octombrie - Ziua Mondiala a spalatului pe maini

Bucuresti, 15 octombrie 2016

15 octombrie este o zi dedicata la nivel mondial pentru a face cunoscuta importanta spalarii mainilor cu apa si sapun - cea mai simpla si putin costisitoare metoda de aparare impotriva microbilor. E important sa ne spalam pe maini dupa ce folosim toaleta, schimbam scutecul unui copil, dupa ce tusim sau stranutam, dupa ce atingem mainile altor oameni sau suprafete care prezinta risc de imbolnavire. Iata deci cateva lucruri esentiale pe care trebuie sa le ai in vedere despre spalatul pe maini.

De ce este important sa ne curatam mainile – e foarte simplu sa luam diverse bacterii atingand suprafete cu microbi. De multe ori, cele mai pline de bacterii lucruri sunt cele pe care le folosim cel mai frecvent si nici nu ne dam seama ca pot fi periculoase pentru sanatatea noastra. Maner de usa, dispozitive electronice (laptop telefon), mijloace de transport in comun s.a.

Cum ne curatam mainile – cea mai simpla si sigura metoda pentru curatarea mainilor este spalarea temeinica cu apa si sapun. Cand acestea nu sunt la indemana, se pot folosi si servetele sau geluri antibacteriale ori de cate ori este nevoie.

Cat de des ne curatam mainile – De fiecare data cand intram in contact cu suprafete care pot reprezenta o amenintare pentru sanatate. E important sa ne spalam pe maini inainte sa mancam, dupa ce ne-am intors de afara, dupa ce stranutam sau tusim. De asemenea, e bine ca periodic sa curatam si sa dezinfectam lucrurile pe care le folosim zilnic (telefon, laptop etc.)

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.