Stiri

SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE semnează Carta Diversității din România

03.08.2022

București, 3 august 2022: SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE semnează aderarea la Carta Diversității din România, declarându-și angajamentul de a promova și implementa practici în spiritul valorilor precum diversitatea, non-discriminarea, incluziunea și egalitatea de șanse.

Aceste valori reprezintă un motor al inovației, creativității și succesului și vin în sprijinul progresului, fiind în beneficiul clienților și al partenerilor noștri, datorită expertizei extinse a echipei, la nivel internațional. Este creat totodată, un mediu de lucru solid, sănătos și competitiv pentru atragerea și păstrarea talentelor, în care angajații se simt inspirați să își dezvolte aptitudinile.

Prin aderarea sa la Carta Diversității, SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE recunoaște și adoptă măsuri care susțin crearea unei societăți egale, mai bună și mai corectă, reflectând diversitatea sub toate formele ei, atât în procesele interne cât și în cele externe.

La SIGNAL IDUNA nu doar sănătatea, ci și oamenii sunt permanent în centrul preocupării noastre, fie că vorbim despre angajați, clienți sau parteneri. Eforturile noastre se concentrează pe promovarea diversității, non-discriminare, încurajarea liberei exprimări și egalitatea de șanse la locul de muncă. De aceea, apreciem importanța creării unui mediu în care diversitatea și incluziunea sunt valori esențiale ce contribuie la creșterea și dezvoltarea organizațională. Aceste obiective, precum și semnarea Cartei Diversității susțin obiectivele noastre de business și reflectă experiențele fiecărui angajat și asigurat SIGNAL IDUNA”, declară Mihaela Drugă, Membră a Directoratului SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE.

Astfel, compania își consolidează angajamentul voluntar față de dezvoltarea unei culturi organizaționale care se bazează pe respect reciproc, încredere, recunoaşterea şi valorificarea diferențelor şi a aptitudinilor individuale. De asemenea, își reafirmă promisiunea să aplice principiile non-discriminării şi egalității de şanse în procesele decizionale şi în managementul resurselor umane, cu focus special pe recrutarea, formarea și promovarea profesională a angajaților.

Despre Carta Diversității:

Carta Diversității a fost lansată de Franța, în anul 2004, România alăturându-se demersului în anul 2018. Carta Diversității din România este o inițiativă care reunește la aceeași masă grupuri cointeresate dintre cele mai diverse și care propune semnatarilor săi o platformă colaborativă de acțiune, dezbatere și schimb de bune practici în jurul managementului diversității. Carta Diversității are 175 de semnatari, acoperind circa 230.000 de angajați care și-au asumat public principiile Cartei. 

***

Despre SIGNAL IDUNA

Grupul SIGNAL IDUNA este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Germania.

Fondat în urmă cu peste 110 ani, Grupul SIGNAL IDUNA și-a câștigat o reputație excelentă ca furnizor puternic și de încredere pentru asigurări și servicii financiare, oferind o gamă largă de soluții (asigurări, servicii bancare și investiții) clienților individuali și corporate. Conduita comercială a SIGNAL IDUNA este orientată către succesul pe termen lung și se bazează pe satisfacerea nevoilor clienților și pe dezvoltarea pieței, pe inovație și independență financiară.

În prezent, SIGNAL IDUNA este prezentă pe piețele de asigurări din Germania, Polonia, Ungaria și România.

Pe piața locală, SIGNAL IDUNA și-a început operațiunile în anul 2008. Portofoliul companiei include: asigurări de sănătate private pentru familie și pentru companii, asigurări de viață, asigurări de accident. SIGNAL IDUNA oferă soluții de reasigurare, analiză și servicii de consultanță în ceea ce privește subscrierea riscului pentru gestionarea optimă a asigurărilor de sănătate. Expertiza SIGNAL IDUNA este susținută de acoperire la nivel național și de o experiență digitală simplificată și atractivă pentru clienți.

Citeste si