Stiri

SIGNAL IDUNA face un nou pas către digitalizarea completă a proceselor, prin lansarea cardului virtual preplătit Easy Pay

24.05.2023

București, 24 Mai 2023 - SIGNAL IDUNA, numărul 1 în asigurări de sănătate din România potrivit celui mai recent raport al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a lansat cardul virtual Easy Pay, metoda de plată revoluționară care le permite asiguraților companiei să aibă acces la orice furnizor medical din țară, chiar și în afara rețelei de parteneri, fără să fie nevoie să achite din fondurile proprii și apoi să solicite rambursarea sumei plătite. SIGNAL IDUNA transferă, în avans, suma de bani necesară accesării serviciilor medicale, oferind flexibilitate și ușurință în recuperarea stării de sănătate.

Compania face încă un pas major spre transformarea digitală a tuturor proceselor și a angajamentului de a aduce tehnologia mai aproape de oameni.

Astfel, asigurații cu polițe de sănătate SIGNAL IDUNA pot solicita varianta virtuală, prietenoasă cu mediul, a cardului Easy Pay, pe care compania transferă în avans suma necesară accesării serviciilor medicale acoperite prin contract. Cardul virtual poate fi solicitat în orice moment, iar în urma înrolării în portofelul electronic, asiguratul îl poate utiliza simplu și ușor pentru plăți rapide și securizate în orice clinică, spital sau laborator privat din România. Acesta este disponibil atât pentru asigurații individuali, cât și celor care au acest beneficiu din partea angajatorilor.

Pentru a obține cardul virtual Easy Pay, asiguratul trebuie să contacteze SIGNAL IDUNA la numărul de telefon 021.9910 și să urmeze apoi câțiva pași simpli pentru activare. După ce cardul virtual devine activ, asiguratul îl poate înrola în portofelul electronic Google Pay sau Apple Pay, pentru a face plăți direct cu telefonul sau ceasul la orice furnizor medical privat din România care are afișat simbolul contactless.

„Cardul virtual vine în sprijinul românilor care caută acum soluții simple și eficiente, care să le rezolve probleme complexe. Prin acest pas, SIGNAL IDUNA își reconfirmă angajamentul de a le oferi clienților săi servicii de înaltă calitate și accesibilitate și de a fi totodată o companie prietenoasă cu mediul. Prin Easy Pay, clinicile primesc pe loc plata serviciilor medicale, iar asigurații nu trebuie să acceseze fondurile proprii pentru a putea beneficia de tratamente, analize sau orice alt serviciu medical care le este necesar. Este încă o modalitate prin care le ușurăm asiguraților SIGNAL IDUNA accesul la orice furnizor medical privat din România. Cardul Easy Pay face parte din cele trei metode de accesare a serviciilor medicale oferite de asigurările SIGNAL IDUNA, alături de decontarea directă în rețeaua Mediqa Net și rambursare, declară Daniela Casapu, Membră a Directoratului SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE.

Cardul virtual Easy Pay elimină necesitatea utilizării plasticului și reduce emisiile de dioxid de carbon asociate cu transportul și livrarea cardurilor fizice. Prin acest demers, compania pune și mai mult accent pe facilitarea accesului la serviciile medicale, de oriunde și oricând, integrând digitalizarea în asigurările de sănătate.

Cardul virtual Easy Pay completează aplicația Signal Care Assistant, disponibilă pentru mobil și desktop, pentru administrarea poliței și încărcarea online a documentelor medicale. Clienții pot beneficia de o experiență 100% digitală, fiind în control de fiecare dată când au nevoie de tratamente, intervenții chirurgicale, spitalizare, recuperare medicală și multe altele.

Varianta fizică a cardului Easy Pay a fost lansată cu succes în 2019, devenind una dintre metodele preferate de accesare a serviciilor medicale de cei peste 200.000 de asigurați din portofoliul companiei. Din 2019 și până la finalul lunii ianuarie 2023, valoarea plăților pentru serviciile medicale efectuate prin intermediul lui este impresionantă, depășind 6 milioane de lei. Acesta a fost utilizat în cadrul rețelelor medicale private de pe întreg teritoriul României, cele mai multe accesări fiind în Arad, București, Galați și Iași, plățile reprezentând în principal contravaloarea pentru servicii de ambulatoriu – consultații, investigații, tratamente, analize de laborator (59%), urmate de cele pentru spitalizare și intervenții chirurgicale (41%).

Dintre beneficiarii cardului fizic Easy Pay, bărbații reprezintă 62%, în timp ce femeile reprezintă 38%, iar categoriile de vârstă cu cele mai multe înregistrări pentru card sunt cele cuprinse între 20 și 40 de ani (38%), urmate de cele între 40 și 50 de ani (27%).

Lansarea acestui card virtual reprezintă doar o etapă dintr-un șir lung de acțiuni prin care SIGNAL IDUNA își dorește să rămână aliniată celor mai înalte standarde digitale.

Citeste si