Blog

Alexandra Enache, SIGNAL IDUNA: „Lucrul cu oamenii este atât de divers, încât te provoacă să ieși din zona de confort și îți oferă ocazia să înveți ceva nou, în fiecare zi”

24.10.2023

#LifeAtSIGNALIDUNA #15yearsanniversary #TogetherWeAreOneSIGNAL

Anul acesta, SIGNAL IDUNA sărbătorește 15 ani de activitate în industria asigurărilor din România, iar această aniversare reprezintă o oportunitate de a reflecta asupra valorilor care ne-au ghidat de-a lungul timpului: performanța și implicarea față de comunitate.

Ne-am propus să fim alături de clienții, colaboratorii și colegii noștri și să fim un partener de încredere al societății, cu empatie și grijă față de nevoile diferite ale fiecărui român. Ca parte a aniversării noastre am lansat campania "De 15 ani, punem performanța pe primul loc! Motivați de rezultate, ajungem departe!", prin care dorim să demonstrăm încă o dată că putem face o diferență reală și semnificativă în viața celor din jur. Ne angajăm să sprijinim copiii ambițioși să-și urmeze visele de a face performanță în sport, oferindu-le burse, fiindcă sportul rămâne unul dintre cei mai importanți promotori ai sănătății și bunăstării.

Sub același motto ne continuăm misiunea și vă prezentăm 15 povești ale colegilor, fiecare completând cu abilitățile individuale întregul tablou al succesului SIGNAL IDUNA, contribuind astfel la creșterea și inovația noastră ca și companie. De-a lungul celor 15 ani de activitate, am avut șansa de a lucra alături de oameni talentați, dedicați și pasionați. Vă invităm să faceți cunoștință cu o parte dintre ei!


 

Entuziasmul și profesionalismul definesc drumul Alexandrei Enache la SIGNAL IDUNA din 2016 și rolul de Client Service Manager din 2018. Pentru ea, fiecare zi de muncă este o nouă oportunitate de a se conecta cu echipa și clienții noștri și de a aduce soluții inovatoare într-un mediu dinamic și provocator: „Îmi place să pun tot sufletul în ceea ce fac. Profesionalismul meu este ghidat de pasiunea pentru a ajuta oamenii. Clienții noștri vin cu nevoi și așteptări diverse, iar noi ne străduim să le oferim răspunsuri personalizate și soluții adaptate. Mă bucur să văd cum serviciile noastre îi ajută să se simtă protejați și în siguranță în fața incertitudinilor vieții.", povestește Alexandra.

Construind succesul în echipă, prin colaborare

Ea crede în puterea colaborării, considerând comunicarea deschisă și transparentă cheia oricărei relații de succes: „Este minunat să lucrezi împreună cu oameni profesioniști, care împărtășesc același scop. Interacțiunea și schimbul constant de idei într-un mediu plin de încredere și respect îmi dau energie. Îmi place să văd cum putem combina abilitățile și experiențele individuale pentru a rezolva probleme complexe și a obține rezultate de excepție. Lucrul în echipă aduce diversitate, creativitate și o perspectivă amplă asupra proiectelor, ceea ce contribuie la o experiență de lucru plină de satisfacții”, adaugă Alexandra. 

Dar pentru Alexandra, munca la SIGNAL IDUNA este mult mai mult decât un job - este o pasiune. Relațiile autentice cu colegii și clienții sunt în centrul activității sale, iar acest lucru o provoacă să iasă din zona de confort și îi oferă ocazia să învețe ceva nou, în fiecare zi.

Fiecare zi vine cu o provocare la nivel de echipă, iar situațiile sunt mereu diverse. De aceea, tratează fiecare situație mai dificilă ca pe o provocare din care poate învăța ceva de fiecare dată.  “Prima dată apelez la colegii din echipă sau la cei din companie, ori la managerul meu pentru a solicita sprijin și pentru a împărtăși provocările cu care mă confrunt. 

Faptul că avem colegi care sunt deschiși să comunice și să împărtășească din informații și cunoștințe, este o oportunitate de a învăța și de a găsi soluții mult mai rapid. Asta ne ajută să fim mereu în avangarda industriei și să ne asigurăm că oferim clienților noștri cele mai bune servicii posibile.”, povestește Alexandra. În alte cazuri, în funcție de situație, caută „ghiduri de bune practici” de la profesioniștii din industrie. 

Fiecare provocare aduce cu sine o oportunitate

Recunoașterea și aprecierea pentru modul în care își desfășoară activitatea sunt aspectele care o încurajează și pe ea, însă ceea ce o motivează zi de zi sunt în special lucrurile care o ajută să se dezvolte, precum și oportunitatea de a avea și implementa proiecte noi, de a avea inițiative care pot ajuta clienții să aibă o viață mai ușoară: „În cele din urmă, impactul pe care îl pot avea asupra altora prin munca mea și contribuția la un scop mai mare, mă motivează să dau tot ce am mai bun în activitatea mea profesională”. 

La finalul zilei, atunci când își pregătește lista de task-uri pentru următoarea zi, una dintre „cerințele obligatorii” este aceea de a bifa și ceea ce a învățat în ziua respectivă. Un exemplu concret a fost momentul în care a preluat și a fost responsabilă de gestionarea unui proiect complex cu termene strânse și resurse limitate. În timpul acestui proiect a înțeles importanța planificării și monitorizării atente, precum și necesitatea de a delega sarcini. A învățat să gestioneze stresul și presiunea în situații dificile, să ia decizii bine fundamentate. „Această experiență m-a ajutat să-mi dezvolt abilitățile de gestionare a proiectelor, să învăț să mă adaptez la situații noi și să rezolv probleme complexe. De asemenea, mi-a reamintit importanța colaborării și a comunicării eficiente în atingerea obiectivelor”, declară Alexandra.

Despre valori personale și profesionale și importanța lor

Ea se regăsește în valorile companiei, însă cel mai mult se identifică cu ÎNCREDEREA și DESCHIDEREA. În alinierea valorilor companiei cu cele personale, este important ca acestea să fie înțelese și asumate, ceea ce ajută la dezvoltarea profesională și face mai ușoară trecerea de la viața personală la cea de la job: „Atât profesional cât și personal fac totul cu încredere atât în mine, cât și în oamenii de lângă mine. Încurajez și cred cu tărie în respect și susținere reciprocă. Promovez ideea de a spune ce facem și de a face ce spunem. Deschiderea către comunicare, către primire și oferire feedback m-a ajutat de fiecare dată atât pe plan profesional, cât și personal. Consider că prin comunicare și deschidere nu există situație pe care să nu o poți depăși.”

În ultimul timp a observat o schimbare în felul în care oamenii privesc asigurările și protecția împotriva necunoscutului. Nu mai cred în acea idee că „mie nu mi se poate întâmpla”. Realitatea este că viața poate fi plină de surprize, nu întotdeauna plăcute. Și pentru că viața nu poate fi planificată până la cel mai mic detaliu, Alexandra știe că prevenția și protecția sunt cheile unei vieți echilibrate: „Am înțeles importanța prevenirii și a protecției în fața evenimentelor neprevăzute. Pentru mine și familia mea, asigurările de sănătate, cât și cele pentru viață și bunuri sunt  un partener de încredere care ne oferă liniștea și siguranța necesare pentru a ne bucura cu adevărat de fiecare moment. Toată familia avem asigurări. Mai ales în cazul copilului, sănătatea este cea mai importantă. Nu ne dorim ca atunci când este bolnav să nu avem un stres în plus în căutarea unor furnizori medicali, în gestionarea unor situații birocratice etc. Suntem asigurați și atunci ne putem bucura mai mult de călătorii și de timpul petrecut împreună”, concluzionează Alexandra Enache.

Viața ei personală este la fel de plină de energie și entuziasm. Familia este ancora și principala ei sursă ei de inspirație. În timpul liber îi place să se plimbe, să viziteze locuri noi. Ascultă podcasturi și se inspiră din vlogurile de călătorie ale celor care au explorat deja locuri deosebite. Se străduiește să aibă grijă de ea, pentru a putea oferi și celor din jur mai mult. Nimic nu se compară cu senzația de a se relaxa cu un film captivant sau de a se emoționa citind o carte fascinantă. Și, mai mult, în ultimii 4 ani, a redescoperit bucuria jocurilor din copilărie alături de cel mic. „Așa că da, fiecare moment liber este o oportunitate de a mă conecta cu mine și cu lumea din jur, iar eu sunt aici pentru a mă bucura de fiecare clipă din această călătorie minunată!"

Vă invităm să rămâneți alături de noi și să ne urmăriți pe parcursul acestei călătorii, în care veți descoperi mulți alți colegi cu povești și experiențe remarcabile. Fiecare aduce ceva special și unic în familia SIGNAL IDUNA. Prin acest proiect dorim să vă oferim o privire mai profundă asupra culturii noastre organizaționale și a valorilor după care ne ghidăm. La fel ca și până acum, suntem dedicați în a crea un mediu de lucru solid, unde fiecare angajat se poate dezvolta și contribui activ la succesul SIGNAL IDUNA în România. 

 

 

 

 

Citeste si