Blog

3 soluții de protecție pentru sănătatea ta și a celor mai importante persoane din viața ta, de la SIGNAL IDUNA

15.06.2023

Sănătatea este indiscutabil unul dintre cele mai prețioase bunuri și este crucial să te asiguri că tu și cei dragi ție beneficiați de cea mai bună protecție. SIGNAL IDUNA îți oferă soluții pentru protecția sănătății tale și a celor mai importante persoane din viața ta, fie că vorbim de membrii familiei sau ai echipei, în cazul oricăror situații medicale neprevăzute.

Asigurările SIGNAL IDUNA îți oferă acces oricând și la orice medic, fără perioadă de așteptare între programare și accesarea serviciilor medicale. Astfel, atât tu cât și cei dragi ție, prin asigurarea de sănătate pentru spitalizare și intervenții chirurgicale, aveți acces la medici specialiști și la spitale de top, în cel mai scurt timp. Ai acces la o rețea extinsă de medici specialiști din orice spital privat, ceea ce îți permite ție și familiei tale să vă tratați la cei mai buni profesioniști fără să fie nevoie să apelați, în acele momente, la fondurile proprii. Spre exemplu, dacă cel mic se plânge de dureri de burtă și în urma controalelor reiese că are nevoie de o operație de apendicită, fără o asigurare privată de sănătate costurile pentru o astfel de intervenție într-un spital privat ar ajunge la circa 6.500 de lei și 2.500 lei pentru servicii de spitalizare pentru cel mic și pentru tine, ca însoțitor. Însă, dacă ai o asigurare privată de sănătate, costul întregului pachetul de servicii necesare pentru spitalizare și intervenții chirurgicale ar fi 0 lei.

Asigurarea de sănătate pentru spitalizare și intervenții chirurgicale îți acoperă costurile asociate cu internarea într-un spital - medicamentele, testele de laborator, imagistica medicală și alte proceduri necesare pe durata spitalizării, precum și cazarea ta, ca însoțitor pentru un copil minor. Mai mult, beneficiezi de acoperire pentru serviciile medicale atât înainte cât și după operație, de până la 150.000 lei pe an, pentru un cost lunar pornind de la 45,5 lei.

Și pentru că după intervențiile chirurgicale este nevoie de o perioadă de recuperare, asigurarea de sănătate SIGNAL IDUNA îți acoperă și servicii de asistență postoperatorie, inclusiv ședințe de terapie fizică sau recuperare medicală. Practic, beneficiezi de o îngrijire continuă și de o recuperare completă și în siguranță, fără să ai grija costurilor. Îngrijirea medicală pe perioada spitalizării și intervențiile chirurgicale pot genera o presiune financiară semnificativă, însă cu asigurarea de sănătate SIGNAL IDUNA te asiguri că bugetul personal și cel al familiei nu e afectat și că te poți concentra doar pe recuperare și bunăstare, a ta și a celor dragi.

Cu toții am auzit de cineva sau chiar avem în familie o persoană diagnosticată cu cancer. Pentru a depăși cu succes un astfel de moment de cumpănă, ai nevoie din timp de un aliat de încredere, asigurarea privată de sănătate pentru cancer. Asigurarea de cancer SIGNAL IDUNA îți oferă acoperire pentru screening-uri și teste cum ar fi mamografia, testele PSA sau colonoscopia, încă de la primul diagnostic. De asemenea, îți permite să consulți medici specializați în oncologie și să accesezi tu sau cei dragi ție cele mai avansate și eficiente tratamente disponibile.

Totodată, îți oferă acces la terapii medicale, radioterapie, chimioterapie, imunoterapie și alte opțiuni de tratament adecvate nevoilor tale. Cu asigurarea de sănătate pentru cancer de la SIGNAL IDUNA, pornind de la 20,5 de lei pe lună, îți alegi clinica sau spitalul oncologic potrivit pentru tine și nevoile tale, beneficiezi de investigații medicale, tratamente oncologice sau intervenții chirurgicale oriunde în România, dar și în clinici sau spitale de top din Turcia sau Uniunea Europeană. În plus, ai acoperire pentru serviciul a doua opinie medicală, consiliere psihologică și de nutriție sau chiar chirurgie plastică reconstructivă. Asigurarea pentru cancer poate acoperi și costurile medicamentelor și terapiilor inovatoare utilizate în tratamentul cancerului.

În cazul unui diagnostic de cancer, pe lângă operațiile pentru îndepărtarea tumorii sau a țesutului afectat, asigurarea privată de sănătate îți acoperă și costurile intervenției chirurgicale pentru reconstrucție mamară sau a protezelor necesare. Totodată, o poți utiliza indiferent de stadiul bolii, având acoperire de până la 200.000 lei pe an. În plus, beneficiezi de acoperirea tratamentului chiar și după expirarea contractului, până la consumarea limitei de plan. Iar dacă vindecarea completă este dificilă, asigurarea de sănătate pentru cancer îți oferă acoperire pentru îngrijire paliativă. Aceasta include gestionarea simptomelor, controlul durerii și sprijinul psihologic, pentru a-ți îmbunătăți calitatea vieții tale și a familiei pe parcursul tratamentului și în stadiile avansate ale bolii. Boala nu alege, dar tu DA!

O situație medicală neprevăzută poate avea impact major atât din punct de vedere personal, dar și profesional, de aceea ai la dispoziție și asigurarea de sănătate SIGNAL IDUNA pentru companii. Aceasta reprezintă cel mai valoros beneficiu extrasalarial și te ajută să ai grijă de sănătatea și bunăstarea echipei tale, fie că este formată din 5-10, 11-50 sau 51-100 de angajați. În plus, beneficiezi și de deductibilitate fiscală în limita a 400 euro, adică echivalentul a 2.000 lei pe an, pentru fiecare membru.

Asigurarea de sănătate cu primă fixă de la SIGNAL IDUNA îi oferă echipei tale acces rapid și convenabil la servicii medicale de calitate, cum sunt controale preventive, monitorizare de sarcină, recuperare medicală, acoperire pentru ambulatoriu și spitalizare de zi, pentru afecțiuni oncologice sau pentru 31 de boli grave. În plus, dacă ai între 11-50 sau 51-100 angajați, pachetul poate fi extins și pentru  dependenți, ca de exemplu soț, soție, partener sau parteneră inclusiv de același sex, copii aflați în întreținere, până la 26 ani.

Echipa ta se va putea bucura de o îngrijire adecvată și promptă, ceea ce contribuie la menținerea sănătății sale generale și la prevenirea unor afecțiuni grave. Totodată, îți protejează echipa din punct de vedere financiar în fața costurilor ridicate ale serviciilor medicale. Angajații tăi vor evita presiunea financiară și vor avea acces la îngrijirea medicală necesară fără să le fie afectat bugetul personal. Astfel, prin accesarea serviciilor medicale oriunde și oricând prin intermediul asigurării de sănătate, absenteismul cauzat de bolile și de afecțiunile medicale va scădea simțitor, pentru că angajații tăi vor putea primi rapid tratamentul necesar și vor putea reveni la muncă mult mai repede. În plus, prin promovarea prevenției, vei putea menține o stare de sănătate mai bună a echipei tale, îmbunătățindu-i productivitatea.

Reprezintă, de asemenea, un beneficiu competitiv în reținerea angajaților. O asigurare de sănătate potrivită pentru nevoile echipei tale poate fi un avantaj în atragerea și reținerea oamenilor talentați. Angajații valorizează beneficiile de sănătate și sunt mai motivați să rămână într-o companie care le oferă această protecție, pe lângă alte beneficii extrasalariale, cum sunt tichetele de masă, de vacanță, abonamente la sala de sport etc. Astfel, asigurarea de sănătate contribuie la construirea unei echipe angajate și stabile în cadrul companiei.

Având acces la o asigurare de sănătate, angajații se simt protejați și sprijiniți în ceea ce privește sănătatea lor. Acest lucru contribuie la creșterea satisfacției acestora și a bunăstării lor generale, pentru că se pot concentra mai bine pe sarcinile de la locul de muncă și pot avea o stare de spirit mai pozitivă, știind că au acces la asistență medicală în caz de nevoie.

Fie că vorbim despre o asigurare de sănătate individuală sau prin intermediul angajatorului, există trei metode prin care pot fi accesate serviciile medicale SIGNAL IDUNA. Mergi direct la unul dintre cei peste 1.300 de parteneri medicali din rețeaua Mediqa Net sau achiți tu serviciile medicale necesare, iar noi îți returnăm ulterior banii în funcție de condițiile contractuale.

Sau îți plătim noi în avans serviciile medicale, dacă soliciți instrumentul de plată inovator - cardul preplătit Easy Pay, pe care SIGNAL IDUNA îți încarcă în avans suma necesară serviciilor medicale. Dacă optezi pentru cardul fizic îl poți adăuga, în doar în câțiva pași, în Google Pay și Apple Pay și poți plăti direct cu telefonul mobil, în cazul în care nu ai la îndemână cardul fizic. Poți opta însă direct pentru cardul virtual Easy Pay, iar în urma înrolării în portofelul electronic, achiți serviciile medicale utilizând telefonul sau ceasul. Optează pentru Easy Pay și beneficiază de plăți rapide și securizate pentru serviciile medicale necesare în orice clinică, spital sau laborator medical din România.

Alege asigurarea de sănătate potrivită pentru tine, familia sau echipa ta, în doar câțiva pași:

1. Cercetează și compară: Analizează tipurile de acoperiri oferite de polițele de asigurare de sănătate. Verifică beneficiile, limitările și costurile asociate fiecărei asigurări, fie că este pentru spitalizare și intervenții chirurgicale sau pentru diagnosticul oncologic și alege cea mai potivită opțiune pentru tine și familia ta sau pentru echipa ta.

2. Stabilește bugetul: Evaluează bugetul familiei tale și determină cât poți aloca lunar sau anual pentru o asigurare privată de sănătate. Găsește cel mai bun echilibru între costuri și beneficii.

3. Identifică nevoile: Evaluează nevoile medicale ale membrilor familiei tale sau ale echipei pentru care dorești să închei o asigurare de sănătate. Ia în considerare vârsta, istoricul medical, condițiile preexistente și eventualele tratamente sau servicii medicale necesare în viitor.

Pentru echipa ta, poți realiza sondaje sau interviuri pentru a înțelege mai bine ce tipuri de beneficii medicale sunt importante pentru aceasta, cum ar fi acoperirea pentru consultații medicale, intervenții chirurgicale, telemedicină, psihoterapie etc. Asigură-te că ai ales soluția care acoperă aceste nevoi specifice.

4. Contactează asigurătorul: După ce ai identificat opțiunea potrivită, contactează SIGNAL IDUNA pentru a obține mai multe informații. Pune întrebări legate de acoperirea, termenii și condițiile asigurării, rețelele de medici și spitalele partenere, modalitățile de accesare a serviciilor medicale, procedura de rambursare a costurilor etc.

5. Verifică nivelul de acoperire: Cu asigurarea de sănătate SIGNAL IDUNA ai acces la o rețea deschisă de medici și spitale pentru tine, familia ta sau echipa ta, putând accesa facil serviciile medicale și opțiunile de tratament. Nu trebuie să mai ai grija accesului la rețelele medicale, trebuie doar să mai verifici nivelul de acoperire pentru diverse servicii medicale, medicamente, spitalizare, intervenții chirurgicale etc. Asigură-te că planurile sunt flexibile și se pot adapta diferitelor nevoilor.

6. Verifică excluderile și limitările: Citeste cu atenție termenii și condițiile asigurării, excluderile și limitările pentru a cunoaște toate amănuntele și a alege în cunoștință de cauză.

7. Alege cea mai bună asigurare pentru tine și ce dragi sau pentru echipa ta: După evaluarea tuturor acestor factori, alege asigurarea privată de sănătate SIGNAL IDUNA care se potrivește cel mai bine nevoilor și posibilităților financiare ale familiei tale, așteptărilor echipei tale. Semnează contractul de asigurare și asigură-te că ești la curent cu toate detaliile.

 

 

Citeste si