Termeni si conditii
Termeni si conditii
Termeni si conditii comert electronic
Termeni si conditii aplicatie
Securitatea informatiilor
Politica de protectie a datelor

Termeni si conditii de utilizare a website-ului www.signal-iduna.ro

 

Te rugam sa citesti cu atentie termenii si conditiile de utilizare ale acestui website, prezentate mai jos.

Accesul/vizitarea acestui website se supune Termenilor si conditiilor de utilizare, implica acceptul explicit cu privire la acestea si reprezinta intelegerea (contractul) dintre parti.

Aplicabilitate

Termenii si conditiile prezentate sunt valabile si se aplica pentru toate website-urile din domeniul www.signal-iduna.ro si pentru care SIGNAL IDUNA, denumire prin care se intelege SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A., are calitatea de autor/proprietar/administrator. Toate aceste website-uri (asa cum exista ele in prezent sau vor fi ulterior implementate) precum si website-ul www.signal-iduna.ro vor fi denumite generic, in mod individual sau colectiv, site si/sau site-uri in cele ce urmeaza.

SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A., in calitate de autor/proprietar/administrator al website-ului www.signal-iduna.ro isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestui website, precum si Termenii si conditiile de utilizare, fara niciun fel de notificare prealabila. De aceea, te rugam sa vizitezi periodic aceasta sectiune, pentru a verifica termenii si conditiile pe care ai agreat sa le respecti.

Drepturi de autor

SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. este autorul site-urilor si beneficiaza de toate drepturile legale recunoscute autorilor, conform legislatiei romane si internationale. In lipsa altor precizari, toate materialele, incluzand imagini, ilustratii, design-uri, simboluri, fotografii, clipuri audio/video, s.a.m.d. sunt proprietatea SIGNAL IDUNA sau sunt licentiate catre SIGNAL IDUNA pentru a fi folosite.

Licente de utilizare

SIGNAL IDUNA va acorda o licenta limitata neexclusiva pentru a accesa/vizita site-ul, fara posibilitatea de a-l modifica in lipsa unui acord expres din partea SIGNAL IDUNA.

Aceasta licenta nu include si nu permite:

 • revanzarea sau utilizarea in scopuri comerciale a informatiilor prezentate pe site
 • descarcarea sau copierea informatiilor legate de conturi de utilizator
 • utilizarea tehnicilor tip data mining, robotilor sau tehnologiilor similare care permit extragerea si analiza datelor.

Continutul site-urilor, integral si/sau partial, nu poate fi reprodus, duplicat, copiat, revandut, vizitat sau exploatat in scopuri comerciale fara acceptul scris prealabil al SIGNAL IDUNA.

Marci

Marca SIGNAL IDUNA este o marca inregistrata si este detinuta de catre SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. Domeniul signal-iduna.ro este detinut de catre SIGNAL IDUNA International AG. Utilizarea acestei marci, a domeniului sau a numelor de comercializare, siglelor si emblemelor SIGNAL IDUNA, in forma directa sau "ascunsa" (de tipul, dar nu limitat la, meta taguri sau alte tehnici de indexare, cautare web), fara permisiunea prealabila scrisa a SIGNAL IDUNA este interzisa si se pedepseste conform legii. Utilizarea neautorizata a acestora revoca imediat licentele limitate de acces si vizitare site, acordate de catre SIGNAL IDUNA, conform cu cele de mai sus.

Conditii de utilizare. Garantii

 • Site-ul este furnizat de catre SIGNAL IDUNA pe o baza "asa cum este" si "atat cat este disponibil". SIGNAL IDUNA nu garanteaza ca site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile transmise de la signal-iduna.ro sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator.
 • Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. fiind exonerata de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site. SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. nu este raspunzatoare de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe site. SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. nu acorda niciun fel de garantie pentru continutul si utilizarea acestui site. Informatiile publicate corespund realitatii la momentul inscrierii lor pe site sau actualizarii diverselor pagini ale site-ului. Serviciile de asigurare prezentate pe site nu se constituie intr-o oferta angajanta, fiind prezentate cu titlu pur informativ. Pentru a primi o oferta din partea SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A., vei accesa sectiunile dedicate ofertelor de servicii de asigurare, unde vei completa formularul/ele prezentat/e. Pentru a afla informatii mai detaliate despre serviciile SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A., te poti adresa oricarei unitati teritoriale sau oricarui mandatar autorizat al companiei (agent de asigurare/broker de asigurare).

Securitate

 • Daca utilizezi site-ul, esti raspunzator pentru asigurarea confidentialitatii datelor privitoare la contul tau de acces, cum ar fi numele de utilizator si parola si esti de acord sa iti asumi intreaga responsabilitate pentru activitatile/actiunile desfasurate pe site cu contul si parola ta. In cazul in care suspectezi ca, din diverse motive imputabile sau nu tie, confidentialitatea acestor date de acces a fost compromisa, vei notifica imediat SIGNAL IDUNA pentru a bloca accesul la cont si a iti genera cat mai rapid un nou set de date.
 • Efectuarea de operatiuni neautorizate asupra acestui site si tentativa de efectuare a acestora, incluzand fara a se limita la: utilizarea abuziva, utilizarea frauduloasa, accesul neautorizat, modificarea, copierea de informatii in vederea comercializarii lor, blocarea accesului, cracking sau hacking sau a atacurilor de genul “negarea serviciului” s.a.m.d., vor fi pedepsite conform legii. Utilizatorii care violeaza securitatea sistemelor sau retelelor pot fi actionati in instanta, atragandu-se raspunderea civila si/sau penala.
 • Website-ul SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. ofera si legaturi catre alte site-uri, considerate a fi utile. Deoarece acestea nu se afla sub autoritatea sau sub controlul SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A., aceasta isi declină orice raspundere privind continutul acestora.
 • Orice informatii, cu exceptia datelor sau informatiilor personale, transmise electronic sau in orice alt mod catre SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A prin intermediul acestui site, inclusiv datele, intrebarile, comentariile sau sugestiile dvs, vor fi tratate ca informatii neconfidentiale si vor deveni proprietatea SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. Astfel de informatii, cu exceptia datelor sau informatiilor personale, pot fi folosite in orice scop precum reproducere, solicitari, dezvaluire, transmitere, publicare si afisare. SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. are dreptul de a utiliza orice idei, concepte, know-how sau tehnici continute in orice comunicare transmisa prin intermediul acestui site sau in orice alt mod in orice scop precum dezvoltarea si promovarea produselor folosind astfel de informatii.

Minori

SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. nu vinde produse si/sau servicii care sa fie achizitionate de catre minori. SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. poate vinde sau incasa contravaloarea unor produse/servicii destinate minorilor, dar achizitionate de catre un adult. Daca sunteti minor si accesati un site, o puteti face doar daca sunteti sub supravegherea unui parinte sau a tutorelui legal.

Politica de confidentialitate

 • Prin accesarea acestui site sunteti de acord cu faptul ca SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. are dreptul de a insera numele si alte informatii cu privire la utilizator, rezultate in urma utilizarii serviciului de catre utilizator, intr-o baza de date computerizata in urmatoarele scopuri:

- pentru utilizarea acestor date de catre SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A., de alte societati care fac parte din grupul SIGNAL IDUNA sau de catre terti, in scopuri prestarii serviciilor de asigurari si reasigurari, precum si statistica;

- in scopul prevenirii sau detectarii infractiunilor sau fraudelor.

 • SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. poate oferi informatia colectata de la utilizator si altor furnizori de servicii sau produse care, in opinia SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A., ar putea prezenta interes pentru utilizator.
 • SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. nu garanteaza ca folosirea de catre utilizator a acestui site va fi confidentiala si nu este responsabila pentru nicio paguba pe care o sufera utilizatorul sau alta persoana ca rezultat al confidentialitatii cu privire la folosirea de catre utilizator a acestui site. Orice informatie pe care utilizatorul o dezvaluie pe site se poate sa nu fie in siguranta pe durata transmiterii ei prin Internet, terte parti avand posibilitatea de a intercepta transmisiunile pe care le face utilizatorul cand foloseste acest site web.
 • Pentru informatii detaliate, te rugam sa accesezi si sectiunea Politica de confidentialitate care se aplica de asemenea accesului/vizitei tale pe site.

Legislatie si jurisdictie

 • Acest site web (exclusiv site-uri ale tertelor parti spre care exista linkuri) este controlat de catre SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. Prin accesarea acestui site, utilizatorul accepta ca acest contract si orice disputa legata de el sunt guvernate si interpretate in concordanta cu legile din România, iar utilizatorul admite sa se supuna jurisdictiei exclusive a instantelor judecătoreşti competente de pe teritoriul României. Acest site web poate fi accesat de oriunde in Romania si de peste hotare.

  SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. nu ofera nicio asigurare ca continutul acestui site se supune legilor (inclusiv celor de proprietate intelectuala) altor tari, in afara Romaniei. Daca utilizatorul acceseaza acest site din afara Romaniei, o face pe riscul sau si este singurul responsabil de respectarea legilor teritoriului in care se afla.

 • Utilizatorul este de acord sa exonereze de raspundere si sa nu actioneze SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. in justitie cu privire la orice pretentie ridicata de catre un tert, rezultata din utilizarea serviciului sau a retelei de comunicatii a SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. si a Internetului de catre utilizator, cat si cu privire la orice pierdere (directa, indirecta, pe cale de consecinta sau de alta natura), costuri, actiuni, procese, pretentii, stricaciuni, cheltuieli (inclusiv cheltuieli de judecata) sau alte raspunderi, suferite in vreun fel sau provocate direct de SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A., ca urmare a incalcarii sau ignorarii de catre utilizator a acestor termeni si conditii.

 • Textele actelor legislative prezentate in cuprinsul website-ului au un caracter informativ, iar SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. nu isi asuma raspunderea pentru consecintele juridice generate de folosirea acestora. Textele oficiale ale actelor normative sunt cele publicate in Monitorul Oficial al Romaniei.

Forta majora

SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. nu isi asuma responsabilitatea pentru imposibilitatea de a se conforma obligatiilor prevazute in acesti Termeni si Conditii, ca rezultat al oricarei cauze aflate in afara controlului său, incluzand dar nelimitandu-se la: evenimente fortuite, conditii meteorologice nefavorabile, calamitati naturale, actiunea sau inactiunea guvernului sau a altor autoritati competente de care SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. nu este responsabila etc.

1. Servicii oferite

1.1 Serviciile oferite prin intermediul prezentului sunt furnizate de SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. denumite in continuare „Prestatorul de servicii”.

SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. este o societate de asigurare, autorizata de Autoritatea de Supraveghere Financiara (denumita anterior Comisia de Supraveghere a Asigurarilor) sa desfasoare activitatea de asigurare in Romania.

Datele de identificare ale SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A.: societate autorizata de Autoritatea de Supraveghere Financiara, societate administrata in sistem dualist, cu sediul in Bucuresti, inregistrata la Registrul Comertului sub numarul J40/5098/19.03.2008, CIF: RO23545104, Banca: Citibank Europe plc, Dublin – Suc. Romania, IBAN: RO18 CITI 0000 0006 5009 6002, numar de inregistrare in Registrul Asiguratorilor RA-062/11.06.2008, numar autorizatie 505/10.06.2008.

1.2 Activitatea de asigurare este reglementata de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara, autoritate administrativa autonoma de specialitate cu personalitate juridica, independenta, autofinantata, cu sediul in Bucuresti, Splaiul Independentei nr. 15, sector 5, cod postal 050092, Bucuresti, TELVERDE Sector Asigurari si Reasigurari: 0800 825 627, Fax: 021.659.60.51 si 021.659.64.36; e-mail: petitie-asigurari@asfromania.ro, office@asfromania.ro ; Codul de inregistrare fiscala (C.I.F) al Autoritatii de Supraveghere Financiara este 31588130.

2. Definitii

Urmatoarele cuvinte sunt folosite, in intreg cuprinsul prezentului, cu intelesul specificat mai jos:

Parola - un sir de caractere pentru identificarea utilizatorului, stabilit de utilizator in scopul obtinerii accesului autorizat la serviciile de pe pagina;

Denumirea utilizatorului (login) - un identificator atribuit Utilizatorului paginii de Internet; pe website-ul www.signal-iduna.ro , acesta este unic si consta in adresa de e-mail furnizata de utilizator in momentul confirmarii pe portalul https://www.signal-iduna.ro . Utilizatorul declara ca adresa de e-mail cu care s-a confirmat ca utilizator al site-ului nu incalca drepturile unei terte persoane, si orice eventual litigiu fundamentat pe aceasta baza va fi solutionat fara participarea SIGNAL IDUNA;

Calcul/calculatie - calcularea estimativa a pretului asigurarii pe baza datelor oferite de utilizator, dupa introducerea datelor cerute. Calculul/calculatia are valoare de oferta;

Oferta – calculul emis de SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A., in baza informatiilor necesare incheierii unui contract de asigurare furnizate de utilizator si salvate in contul acestuia, care contine pretul contractului de asigurare (prima de asigurare) pentru tipul de asigurare/perioada de asigurare solicitate de utilizator si conditiile de asigurare aferente produsului pentru care se intocmeste oferta. O oferta poate fi transformata in polita o singura data.

Website-ul (pagina de Internet) - sistemul paginilor web accesibile pe pagina de Internet la adresa https://www.signal-iduna.ro , reprezentand un ansamblu de documente statice si/sau dinamice, continand folderele (dosare/fisiere) grafice, continutul scriptic si alte elemente unite prin relatii reciproce, destinata incheierii contractelor de asigurare si furnizarii de informatii despre SIGNAL IDUNA;

Inregistrarea - actiunea realizata de utilizator sau de catre SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A., daca utilizatorul a optat astfel, in cadrul careia, pe baza unui set de informatii introduse de utilizator (nume, prenume, e-mail, telefon, optional adresa), i se va crea un cont de utilizator in Signal Care Assistant, ulterior achizitiei si validarii unei polite de asigurare ceea ce ii va permite acces la informatii despre politele incheiate la SIGNAL IDUNA, prin intermediul portalului;

Logarea/autentificarea - identificarea pe pagina https://www.signal-iduna.ro a utilizatorului respectiv, prin introducerea adresei de e-mail si a parolei, alese la crearea contului;

Prestarea serviciilor pe cale electronica - efectuarea serviciilor de asigurare, care au loc prin trimiterea si preluarea datelor cu ajutorul sistemelor teleinformatice, la cererea individuala a utilizatorului, fara prezenta, in acelasi timp, a partilor;

Utilizatorul - persoana fizica, cetatean roman cu domiciliul sau resedinta in Romania sau persoana de alta nationalitate cu resedinta in Romania, sau persoana care detine in proprietate un bun imobil pe teritoriul Romaniei sau un vehicul inmatriculat in Romania, care detine capacitatea deplina pentru efectuarea activitatilor juridice sau profesionistul care foloseste pagina de Internet;

Contractantul - persoana care incheie contractul de asigurare pentru asigurarea unui risc privind o alta persoana si se obliga fata de asigurator sa plateasca prima de asigurare;

Asiguratul - persoana fizica ce locuieste in Romania a carei viata, sanatate sau bunuri sunt protejate in baza contractului de asigurare;

Asiguratorul - SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A., persoana juridica romana autorizata sa exercite activitati de asigurare de sanatate.

Contractul de Asigurare- toate documentele care reglementeaza relatia dintre asigurator, contractant si persoana asigurata si drepturile si obligatiile fiecaruia. Contractul de asigurare este alcatuit din: Oferta de asigurare, Polita de asigurare, Termenii si conditiile generale de asigurare, Conditiile speciale ale planului de asigurare, si, daca este cazul, alte dispozitii speciale convenite intre parti.

Conditiile de asigurare - parte integranta a contractului de asigurare care reglementeaza drepturile si obligatiile fiecarei parti in contractul de asigurare, precum si modalitatea, termenul si termenii de indeplinire a acestora;

Cookies - fisierele text pastrate de browserul utilizatorului in memoria calculatorului acestuia, care pot fi utilizate de operatorii paginii de Internet a asiguratorului pentru recunoasterea utilizatorilor si pentru a adapta la acesta continutul afisat;

Llink, link-uri - adresa prin care se conecteaza fie modulele unui program, fie modulele hardware ale unei retele de calcul;

Sistemul teleinformatic - dispozitivele informatice si de programare care colaboreaza intre ele, asigurand procesarea si pastrarea, precum si trimiterea si preluarea datelor prin reteaua de telecomunicatii, cu ajutorul corespunzator pentru tipul respectiv al retelei dispozitivului final.

3. Regulile de prestare a serviciilor pe cale electronica

3.1 Tipurile de servicii prestate

SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. furnizeaza servicii de asigurare prin intermediul website-ului (paginii de Internet). Descrierea detaliata a obiectului asigurarii precum si drepturile si obligatiile partilor contractului de asigurare se regasesc in conditiile de asigurare, acestea constituind parte integrala a contractului de asigurare. Conditiile de asigurare aferente fiecarui tip de contract de asigurare ce se poate incheia prin sistemul teleinformatic se afla pe pagina de Internet https://www.signal-iduna.ro la sectiunea aferenta fiecarui produs, dupa parcurgerea informatiilor necesare pentru emiterea unei oferte.

3.2 Folosirea paginii si protejarea informatiilor transmise

3.2.1 Pagina de internet: https://www.signal-iduna.ro poate fi folosita doar de persoanele majore si care au capacitatea de a-si exercita drepturile si de a-si asuma obligatiile, savarsind personal acte juridice.

3.2.2 Folosirea paginii de Internet este posibila daca in browserul de Internet al utilizatorului este activat serviciul Java script si folderele Cookies.

3.2.3 Website-ul (pagina de Internet) este protejat cu ajutorul conectarii cifrate folosind protocolul https. Transferul datelor personale precum si procesul de autorizare, daca sunt utilizate, are loc cu ajutorul protocolului de securitate SSL - 128 biti. Accesul utilizatorilor la conturile create este protejat printr-un nume de utilizator si o parola. SIGNAL IDUNA depune toate eforturile rezonabile pentru a asigura securitatea datelor trimise prin folosirea protocolului de securitate denumit mai sus. Cu toate acestea, securitatea datelor transferate prin mijloace teleinformatice nu poate fi garantata. De aceea, SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A., desi a implementat masuri rezonabile de securizare a datelor personale, nu poate garanta securitatea absoluta a acestora si nu poate fi tinuta responsabila pentru eventuale brese de Securitate in ce priveste datele personale.

3.2.4 Utilizatorul are obligatia de a pastra Parola intr-un loc sigur, fara posibilitatea de a fi folosita de persoane neautorizate. SIGNAL IDUNA nu isi asuma raspunderea pentru eventualele daune provocate de transmiterea de catre utilizator a parolei si a numelui de utilizator catre terte persoane. Utilizatorul este integral responsabil de informatiile transmise, folosind userul sau si parola aferenta.

3.2.5 Utilizatorul are posibilitatea de a inceta in orice moment utilizarea serviciilor furnizate de SIGNAL IDUNA pe cale electronica si isi poate modifica datele personale (nume, prenume, adresa, numar de telefon, adresa de e-mail) prin contactarea serviciului Call Center.

3.2.6 La crearea unui cont nou, indiferent daca a fost creat automat sau manual, de catre utilizator, acesta trebuie sa specifice: prenumele, numele, CNP, numarul de telefon mobil, adresa de e-mail si parola. Utilizatorul nu va putea crea doua conturi folosind aceeasi adresa de email sau acelasi CNP.

3.2.7 Un cont creat automat nu poate fi accesat fara activarea acestuia de catre utilizator. In acest sens, SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. va transmite pe adresa de e-mail furnizata de catre utilizator un e-mail care contine un link de activare. Fara accesarea acestui link, conectarea in contul de utilizator si regasirea ofertelor si politelor nu va fi posibila.

3.2.8 Calculatia: calculul pretului unui contract de asigurare poate fi efectuat de orice vizitator al site-ului, fara a fi nevoit sa isi creeze cont. Totusi, pentru a obtine si salva o oferta si pentru a incheia contractul de asigurare, vizitatorul trebuie sa isi confirme adresa de e-mail.

3.2.9. Datele de identificare pentru accesarea contului personal sunt: adresa de email si parola.

SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. isi rezerva dreptul de a practica tarife diferite pentru asigurarile incheiate prin intermediul website-ului https://www.signal-iduna.ro, fata de tarifele standard practicate. De asemenea, conditiile de asigurare ale politelor/contractelor de asigurare oferite prin intermediul sistemului teleinformatic pot fi diferite de cele ale contractelor de asigurare incheiate prin alte mijloace.

4. Limba

Toate informatiile furnizate in baza prezentului Regulament, comunicarile si corespondenta intre Utilizator/Contractant si SIGNAL IDUNA, precum si contractele/politele incheiate si conditiile de asigurare sunt in limba romana.

5. Dreptul de autor si materiale incluse pe pagini

5.1 Dreptul de autor pentru pagina de Internet, informatiile si materialele incluse in aceasta precum si sistemele acesteia sunt proprietatea SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. Folosirea paginii https://www.signal-iduna.ro , a informatiilor si/sau o parte a acestora de catre terte persoane necesita acordul in prealabil al SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A.

5.2 Informatiile si parti ale informatiilor incluse pe aceste pagini sunt supuse modificarilor. SIGNAL IDUNA isi rezerva dreptul de a edita informatii sau parti ale informatiilor incluse pe aceste pagini fara instiintarea in prealabil a utilizatorului.

6. Modificarile Regulamentului

6.1 Regulamentul, cat si modificarile acestuia, sunt accesibile Utilizatorului prin accesarea paginii Termeni si conditii. SIGNAL IDUNA are dreptul la modificarea unilaterala a prevederilor Regulamentului. Modificarile intra in vigoare din momentul punerii la dispozitie a textului Regulamentului pe pagina de Internet impreuna cu marcarea numerica a urmatoarei versiuni a regulamentului. Folosirea de catre utilizatori a paginii de Internet dupa introducerea acestor schimbari este echivalenta cu luarea la cunostinta de catre utilizator a citirii si intelegerea acestora, precum si exprimarea acceptului cu privire la respectivele modificari.

6.2 In cazul discrepantelor dintre Regulament si conditiile generale de asigurare, prioritate au conditiile generale de asigurare, cu respectarea prevederilor legale incidente incheierii si executarii contractelor la distanta privind serviciile financiare.

6.3 Conditia utilizarii serviciilor oferite prin folosirea website-ului https://www.signal-iduna.ro este acceptarea prevederilor prezentului Regulament.

6.4 Toate drepturile de autor asupra continutului website-ului https://www.signal-iduna.ro sunt proprietatea exclusiva a SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. Este interzisa tertilor folosirea si/sau reproducerea, chiar si partiala, a continutului acestuia fara acordul expres al SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A.

7. Protectia datelor personale

Administratorul datelor personale ale utilizatorilor este SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. care proceseaza datele personale ale utilizatorilor in confomitate cu legislatia in materie de prelucrare a datelor cu caracter personal, in special Regulamentul UE nr. 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal.

Pentru detalii legate de protectia datelor cu caracter personal, te rugam sa accesezi sectiunea Politica de protectie a datelor.

8. Reclamatii

8.1 Reclamatiile referitoare la functionarea paginii de Internet pot fi trimise folosind formularul aflat pe pagina de internet, la https://www.signal-iduna.ro/contact.html sau de asemenea in scris sau telefonic la adresa/numarul de telefon al SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A., indicate pe website.

8.2 Reclamatia depusa corespunzator trebuie sa contina cel putin urmatoarele date: informatii privind identificarea utilizatorului: prenumele si numele acestuia, adresa de e-mail, adresa de corespondenta precum si descrierea problemei la care se refera reclamatia.

8.3 Reclamatiile vor fi analizate si vor primi raspuns in termen de 30 de zile de la data primirii acestora de catre SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. 

8.4 Orice reclamatii legate de contractul de asigurare pot fi adresate Asiguratorului in modul specificat in contractul de asigurare.

9. Hotjar 

Folosim Hotjar pentru a intelege mai bine nevoile utilizatorilor si pentru a optimiza serviciile si experienta. Hotjar este un serviciu tehnologic ce ne ajuta sa intelegem mai bine experienta utilizatorilor (e.g. cat timp au petrecut pe site si pe ce pagini, pe ce link-uri au ales sa dea click, ce le place si ce nu le place utilizatorilor etc), iar acestea ne ajuta pe noi sa construim si sa mentinem serviciile prin feedback-ul userilor. Hotjar foloseste cookie-uri si alte tehnologii sa colecteze date despre comportamentul utilizatorilor si dispozitivele acestora (in particular adresa IP-ul dispozitivului (captata si stocata doar in forma anonimizata), marimea ecranului dispozitivului, tipul dispozitivului (identificatori unici ai dispozitivului), informatii despre browser, locatie geografica (doar tara), limba preferata folosita pentru afisarea site-ului nostru). Hotjar stocheaza aceste informatii sub forma unui profil de utilizator pseudonimizat. Nici Hotjar si nici noi nu vom folosi vreodata aceste informatii pentru a identifica utilizatorii individuali sau pentru a le potrivi cu alte date despre un utilizator individual. Pentru mai multe detalii, acceseaza politica de confidentialitate Hotjar cu click pe acest link.

Poti renunta la crearea unui profil de utilizator, stocarea de catre Hotjar a datelor despre utilizarea site-ului nostru si utilizarea de catre Hotjar a cookie-urilor de urmarire pe alte site-uri web, urmand acest link.

Termeni si conditii comert electronic via website

1. Reguli privind incheierea contractelor de asigurare prin intermediul website-ului (comert electronic via website) 

1.1 Activitati legate de incheierea contractului

1.1.1 Contractul de asigurare se incheie in baza:

1) prezentelor Termeni si conditii

2) cererii de oferta a utilizatorului

3) ofertei SIGNAL IDUNA adresate utilizatorului

4) conditiilor de asigurare specifice fiecarui produs de asigurare mentionate la art. 3.1 din Termeni si conditii, cu exceptia asigurarilor obligatorii prin lege.

1.1.2 Utilizatorul, dupa accesarea calculatorului de prima pentru produsul de asigurare dorit, dupa citirea Termenilor si conditiilor de utilizare a site-ului https://www.signal-iduna.ro si acordul asupra prevederilor acestui material, isi poate efectua un calcul de prima de asigurare. Prin optiunea “Calculeaza”, utilizatorul va obtine pretul estimativ pentru produsul ales sau pentru fiecare pachet/program din produsul ales, daca este cazul. Ulterior acestui proces, utilizatorul are posibilitatea de a renunta la proces sau de a continua cumpararea produsului prin intermediul portalului https://www.signal-iduna.ro .

Continuarea procesului implica necesitatea ca utilizatorul sa se logheze pe portal (daca are deja cont creat pe portal), sa se inregistreze sau sa continue procesul fara a se inregistra, prin optiunea pentru crearea automata a unui cont (daca nu are deja cont pe portal), moment in care are acces permanent la conditiile de asigurare atat pentru produsul ales, cat si pentru celelalte produse care se pot achizitiona online.

1.1.3. Pentru a obtine o oferta de incheiere a contractului de asigurare, finala si angajanta, ulterior efectuarii calculului si logarii pe portalul https://www.signal-iduna.ro, utilizatorul va trebui sa completeze cateva informatii suplimentare, specifice fiecarui produs in parte. Informatiile completate in scopul calculului primei, impreuna cu informatiile suplimentare completate, constituie cererea de oferta din partea utilizatorului. Inainte de trimiterea acestei cereri de oferta, utilizatorul trebuie sa se asigure ca datele introduse sunt corecte, avand posibilitatea de a le modifica, daca observa erori.

1.1.4. In cadrul cererii de oferta, Utilizatorul este obligat sa formuleze declaratiile referitoare la:

1) cunoasterea Termenilor si conditiilor de utilizare a website-ului

2) cunoaşterea Termenilor si conditiilor de asigurare aferente asigurării alese si acceptarea acestora

3) verificarea si corectitudinea datelor furnizate asiguratorului, avand in vedere si dispozitiile art. 2.203 si urmatoarele din Codul Civil

4) isi exprima acordul pentru prelucrarea datelor sale cu caracter personal. Utilizatorul isi poate exprima acordul pentru prelucrarea datelor personale, pentru a fi folosite in activitati de marketing direct

5) consultarea Informarii precontractuale aferenta comercializarii electronice de contracte de asigurare.

1.1.5 Daca utilizatorul este de acord cu oferta SIGNAL IDUNA, prin continuarea procesului, utilizatorul va alege modalitatea de plata a primei, dupa care va completa informatiile necesare platii.

1.1.6 Odata cu afisarea ofertei de asigurare poti accesa documentul de informare privind produsul de asigurare, PID.

Informatii cu privire la evenimentele asigurate, indemnizaţiile de asigurare in cazul producerii evenimentului asigurat, a fiecarui beneficiu si a clauzelor opţionale/suplimentare, excluderile din asigurare; modalitatea prin care se platesc primele si termenele de plata a primelor de asigurare precum si informatii despre perioada de gratie; modalitatile si termenele de plata a indemnizatiilor de asigurare si a sumelor asigurate se regasesc in cadrul Termenilor si Conditiilor alaturate ofertei de asigurare.

Data de inceput si cea de incetare ale contractului de asigurare, precum si informatii despre primele aferente fiecarui beneficiu, atat cele principale, cat si cele suplimentare, dupa caz, se regasesc in oferta de asigurare.

1.1.7 Contractul de asigurare va intra in vigoare la data stabilita de parti. Cu toate acestea, Contractul de asigurare nu poate intra in vigoare inainte de data la care prima/prima rata de prima de asigurare este incasata de asigurator, ori de momentul confirmarii platii de catre organismul bancar/prestatorul de servicii de plata – pocesatorul de plati (pentru plata online).

1.2 Costuri legate de incheierea contractului

Utilizatorul va plati prima de asigurare stabilita prin Contract. Prima de asigurare se plateste in lei.

Prima de asigurare nu este purtatoare de TVA.

Prima de asigurare reprezinta pretul final platit de utilizator pentru a beneficia de protectia oferita de contractul de asigurare.

Utilizatorul va suporta doar costurile aferente folosirii de catre el a paginii de Internet (plata furnizorului de Internet, costurile cu energia electrica aferenta etc.). Utilizatorul nu va suporta alte costuri suplimentare legate de incheierea contractului de asigurare.

Costurile legate de intretinerea website-ului (paginii de Internet) https://www.signal-iduna.ro sunt in sarcina SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A.

1.3 Modalitatea de plata a primei de asigurare

1.3.1 Utilizatorul va selecta modalitatea de plata a primei de asigurare disponibila pentru produsul/contractul de asigurare ales. Pentru efectuarea platii, utilizatorul poate alege tranzactia autorizata prin plata online integrala sau in rate. Modalitatile de plata pot diferi de la un produs la altul, putand exista polite/contracte de asigurare a caror prima poate fi platita doar prin una din modalitatile mentionate mai sus. De asemenea, modalitatea de plata poate diferi in functie de data de intrare in vigoare a asigurarii aleasa de utilizator. Utilizatorul va avea acces doar la modalitatile de plata disponibile in conditiile alese.

1.3.2 Pentru efectuarea platii online, utilizatorul este directionat pe pagina securizata de Internet a procesatorului de plati, unde are loc autorizarea tranzactiei.

1.3.3 Utilizatorul poate alege urmatoarele forme de plata pentru asigurare:

 • realizarea platii online, autorizata prin intermediul procesatorului de plati online cu cardurile: Visa sau Mastercard.

1.4 Confirmarea privind incheierea contractului

1.4.1 SIGNAL IDUNA confirma incheierea contractului de asigurarea prin informatia corespunzatoare afisata pe pagina de Internet dupa efectuarea platii, in conformitate cu pct. 1.3. Polita intra in vigoare la data stabilita prin contract, dar nu mai devreme de data achitarii primei de asigurare si incasarea primei in contul SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A.

Informatiile despre politele achizitionate se pastreaza in aplicatia Signal Care Assistant in contul utilizatorului („Contul Meu”), dupa logarea la aceasta aplicatie. De asemenea, odata confirmata plata conform instructiunilor din e-mail, utilizatorul va primi si prin e-mail polita si documentele aferente.

1.4.2 Dupa ce contractul de asigurare a fost valabil incheiat si a intrat in vigoare, Politele de asigurare mentionate la art. 4.4.1. se vor regasi si in contul de utilizator pe care utilizatorul il detine pe https://www.signal-iduna.ro, de unde utilizatorul le poate imprima pe suport de hartie.

2. Renuntarea Utilizatorului la contractul de asigurare – Denuntarea unilaterala a contractului de asigurare

2.1 In privinta asigurarilor obligatorii prin norme legale, denuntarea sau renuntarea utilizatorului (in calitate de contractant sau de asigurat) la contract se poate face doar in conditiile specificate in actele normative care reglementeaza respectiva asigurare, completate cu prevederile contractului de asigurare, daca este cazul.

2.2 Utilizatorul/Contractantul are dreptul de a denunta contractele de asigurare cu respectarea unui termen de preaviz de cel puţin 20 de zile calculate de la data primirii notificarii de catre cealalta parte, fara penalitati si fara a fi necesara invocarea vreunui motiv. Cu toate acestea, in cazul in care contractul de asigurare a inceput sa isi produca efectele in perioada de notificare, prima de asigurare va fi restituita pro rata si in masura in care nu s-au produs evenimente asigurate si/sau nu exista daune avizate in baza respectivului contract/polita de asigurare.

2.3 In cazul in care s-au inregistrat daune inainte de renuntarea la contract prevazuta in prezentul Capitol, primele de asigurare pentru perioada ramasa pana la expirare nu se mai restituie.

2.4 Solicitarea renuntarii la un contract se face prin intermediul adresei de e-mail anulari.polite@signal-iduna.ro Utilizatorul va transmite catre SIGNAL IDUNA solicitarea sa si, daca doreste, motivele renuntarii, urmand a fi contactat de catre un reprezentant SIGNAL IDUNA in vederea stabilirii modalitatii de returnare a pretului platit, dupa caz.

2.5 Termenul de restituire a primelor de asigurare in cazul politelor/contractelor de asigurare denuntate in conditiile art. 5.1. – 5.5. este de 30 de zile calendaristice de la primirea notificarii denuntarii de catre utilizator.

2.6 Utilizatorul/Contractantul poate denunta contractul de asigurare in cazurile si in conditiile prevazute de contractul de asigurare respectiv.

2.7 Încetarea contractului de asigurare poate avea loc in urmatoarele situatii:

 • la decesul persoanei asigurate
 • de către Asigurator sau Utilizator/Contractant inclusiv prin acordarea unui preaviz si fara nicio penalitate suplimentara, conform termenilor si conditiilor contractuale;
 • prin neplata primei de asigurare, conform termenilor si conditiilor contractuale
 • la data expirarii asigurarii.

2.8 Denuntarea contractului de asigurare de catre una dintre parti se poate efectua numai cu respectarea unui termen de preaviz de cel putin 20 de zile calculate de la data primirii notificarii de catre cealalta parte.

Participarea la profit, valoarea de rascumparare, sume asigurate reduse. Fondul de garantare

Prin asigurarea voluntara de sanatate nu se acorda participare la profit.

Pentru aceasta asigurare voluntara de sanatate nu exista valoare de rascumparare si nici nu se pune problema unei sume asigurate reduse prin transformarea intr-un contract liber de plata primelor.

Asigurarile de sanatate participa la Fondul de garantare.

2.9 Solutionarea litigiilor. Informatii privind modalitatile de rezolvare pe cale amiabila a reclamatiilor

Partile contractante vor incerca rezolvarea amiabila (prin corespondenta, intalniri directe, mediere, proceduri de solutionare alternativa a litigiilor) a eventualelor divergente cu privire la incheierea, executarea si interpretarea contractului de asigurare. Daca acest lucru nu este posibil pe cale amiabila, intr-un termen rezonabil, pot fi sesizate institutiile de supraveghere (ASF) urmand ca decizia finala, in cazul nesolutionării situatiei, sa apartina instantelor de judecata competente.

In legatura cu modalitatea de depunere a reclamatiilor (obiectiuni, plangeri sau contestatii) referitoare la asigurari, daune sau marketing, acestea sunt urmatoarele:

 • la sediul Societatii
 • prin e-mail
 • prin posta
 • prin fax
 • prin intermediul site-ului companiei: www.signal-iduna.ro
 • prin intermediul Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Termenul de solutionare a unei reclamatii este de 30 zile calendaristice de la data inregistrarii acesteia sau in termenul precizat explicit de autoritatea prin care s-a depus reclamatia.

Acestea nu constituie o restrangere a dreptului de a recurge la procedurile judiciare legale.

In situatia solutionarii nefavorabile a reclamatiei depuse la Asigurator, consumatorii se pot adresa Entitatii de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul financiar nonbancar, denumita SAL-FIN, in scris, direct la sediul SAL-FIN, prin posta sau prin mijloace electronice de comunicare, in termen de un an de la data la care consumatorul, dupa caz, a prezentat reclamatia Asiguratorului sau de la data savarsirii faptei care a dat nastere litigiului ori, in cazul faptelor continue, de la data incetarii acestora, ori instantelor de judecata in termenul de prescriptie potrivit normelor de drept comun. Adresa de site a SAL-FIN este www.salfin.ro. Conditiile de accesare a procedurilor de solutionare a litigiilor pot fi vizualizate prin accesarea www.salfin.ro

2.10 Deduceri fiscale. Prevederi generale

In conformitate cu legislatia fiscala, primele de asigurare nu sunt purtatoare de TVA. Primele de asigurare de sanatate beneficiaza de avantaje fiscale pana in limita a 400 de Euro pe an fiscal pentru fiecare angajat.

2.11 Legea aplicabila

 • Contractului de asigurare ii va fi aplicabila legea romana;
 • Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii - Titlul X (Asigurari voluntare de sanatate), precum si normele metodologice emise in aplicarea Legii nr. 95/2006;
 • Legea nr. 237/2015 privind autorizarea si supravegherea activitatii de asigurare si reasigurare;
 • Legea nr. 236/2018 privind distributia de asigurari;
 • Norma ASF nr. 19/2018 privind distributia de asigurari;
 • Ordinul MS si CSA nr. 365/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice privind asigurarile voluntare de sanatate;
 • Norma ASF nr. 18/2017 privind procedura de solutionare a petitiilor referitoare la activitatea societatilor de asigurare si reasigurare si brokerilor de asigurare
 • OG 38/2015 privind solutionarea alternativa a litigiilor dintre consumatori si comercianti
 • Codul Civil.

Termeni si conditii de utilizare a aplicatiei Signal Care Assistant

 

TE RUGAM SA CITESTI CU ATENTIE TERMENII SI CONDITIILE INAINTE DE A UTILIZA ACEASTA APLICATIE. Daca nu esti de acord cu Termenii si conditiile de utilizare, nu folosi aceasta aplicatie. Termenii si conditiile prezente pot fi modificate in orice moment.

Servicii: Serviciile pe care aceasta sectiune le furnizeaza sunt rezervate persoanelor cu varsta de peste 18 ani. Utilizatorii acestei aplicatii sunt rugati sa citeasca cu atentie termenii si conditiile de utilizare urmatoare. Apasarea butonului Accept si fiecare accesare ulterioara a Aplicatiei reprezinta acordul tau cu privire la termenii si conditiile prezente. Termenii si conditiile urmatoare sunt considerate a constitui prevederi minimale aplicabile, utilizarea aplicatiei supunandu-se de drept prevederilor generale ale legislatiei in vigoare. Termenii si conditiile de utilizare pot fi modificate oricand prin actualizarea prezentei aplicatii, aceste modificari devenind obligatorii cu efect imediat pentru toti utilizatorii. 

Modificari termeni si conditii: SIGNAL IDUNA isi rezerva dreptul de a modifica sau actualiza oricand Termenii si Conditiile referitoare la utilizarea acestei aplicatii, fara notificare prealabila catre utilizatori. Versiunea actuala a Termenilor si Conditiilor va fi afisata in aceasta pagina, din data in care modificarile intra in vigoare. Continuarea utilizarii acestei aplicatii dupa publicarea acestor modificari va constitui acceptul tau cu privire la aceste modificari. 

1. Definitii - Furnizor: SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A., AUTORIZAT DE AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARA, numar de inregistrare in Registrul Asiguratorilor RA-062/11.06.2008, numar autorizatie 505/10.06.2008, cu sediul social in Bucuresti, Str. Gara Herastrau, nr. 2, Sectiunea 1, Etaj 4, sector 2, numar inmatriculare in Registrul Comertului Bucuresti J40/5098/19.03.2008, CIF: RO23545104

Utilizator: orice persoana fizica ce se inregistreaza in Aplicatie si acceseaza continutul pus la dispozitie de catre detinatorul Aplicatiei. Persoana ce beneficiaza de servicii de asigurare de sanatate prin SIGNAL IDUNA.

Serviciu: furnizarea catre Utilizator a accesului la materiale si functionalitati prin intermediul Aplicatiei, conform optiunilor Utilizatorului.

2. Protectia datelor cu caracter personal: Atunci cand intri in contact cu noi, prin orice mijloc – prin intermediul consultantului tau, cand vizitezi si navighezi pe site-ul nostru, prin telefon etc. – SIGNAL IDUNA inregistreaza numai informatiile cu caracter personal oferite voluntar de tine.

Prin date cu caracter personal se inteleg orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila. O persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular, prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale.

SIGNAL IDUNA nu raspunde de atacurile avand ca scop furtul sau vandalismul si care ar putea conduce la dezvaluirea sau compromiterea datelor personale comunicate de catre tine. Prelucrarea datelor cu caracter personal este orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea. 

Conform prevederilor legale in vigoare privind  protectia prelucrarii datelor cu caracter personal, SIGNAL IDUNA are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizezi despre tine, un membru al familiei tale ori o alta persoana. Scopul colectarii datelor este pentru desfasurarea urmatoarelor activitati: incheierea contractului de asigurare (inclusiv reinnoirea/prelungirea acestuia); administrarea si executarea contractului de asigurare; evaluarea si instrumentarea dosarelor de dauna; evaluari de risc, strategice si operationale; recuperarea creantelor; instrumentarea litigiilor; comunicarea catre imputerniciti/operatori asociati ai asiguratorului, societatilor de reasigurare, societatilor membre ale grupului SIGNAL IDUNA, furnizorilor de servicii din tara sau strainatate atunci cand exista o obligatie sau o solicitare in acest sens, precum si oricarei persoane fizice sau juridice necesare aducerii la indeplinire a obiectului de activitate din contractul de asigurare; indeplinirii obligatiilor legale specifice Asiguratorilor, precum si in scopuri de marketing si publicitate. 

Prelucrarea datelor se va face pe durata derularii Contractului de Asigurare, respectiv pana la expirarea obligatiilor contractuale, dar si a obligatiilor legale in vigoare privind arhivarea pe care le are Asiguratorul.

In conformitate cu dispozitiile legale in materie de prelucrare a datelor cu caracter personal, beneficiati de urmatoarele drepturi:

 • dreptul de informare si de acces - inseamna ca ai dreptul de a obtine o confirmare din partea noastra ca prelucram sau nu datele cu caracter personal care te privesc si, in caz afirmativ, acces la datele respective si la informatii privind modalitatea in care sunt prelucrate datele
 • dreptul la portabilitatea datelor se refera la dreptul de a primi datele personale intr-un format structurat si la dreptul ca aceste date sa fie transmise direct altui operator, daca acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic
 • dreptul la opozitie, vizeaza dreptul de a te opune prelucrarii datelor personale atunci cand prelucrarea este necesara pentru indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public sau cand are in vedere un interes legitim al operatorului
 • dreptul de a ti se comunica orice incalcari a securitatii datelor
 • dreptul de a solicita rectificarea datelor si/sau suspendarea prelucrarii datelor
 • dreptul de a solicita stergerea datelor, in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive: acestea nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate; iti retragi consimtamantul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare; te opui prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze; datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal; datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale; datele cu caracter personal au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale.

Toate aceste drepturi pot fi exercitate printr-o cerere scrisa transmisa, online sau la adresa de e-mail dataprotection@signal-iduna.ro sau chiar la sediul operatorului, la adresa mentionata mai sus sau la oricare dintre sediile din tara. Totusi, te rugam sa retii ca drepturile amintite mai sus nu sunt absolute, astfel ca exercitarea acestora trebuie luata in considerare in raport cu scopurile pentru care datele tale au fost colectate si sunt prelucrate de operator, precum si echilibrat cu prevederi legale incidente in activitatea Asiguratorului, cum ar fi, de exemplu, cele care stabilesc obligatii de arhivare. In orice caz, solicitarile tale vor fi analizate in termenul legal de maximum 30 de zile, urmand ca raspunsul sa va fie comunicat pe suport fizic sau electronic, in functie de optiunea ta.

Totodata, pentru exercitarea drepturilor mentionate mai sus, te poti adresa justitiei sau Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal dupa caz, daca nu esti multumit de raspunsul operatorilor.

Pentru mai multe detalii privind prelucrarea datelor cu caracter personal si drepturile asociate acestei operatiuni, acceseaza link-ul https://www.signal-iduna.ro/politica-de-protectie-a-datelor.

Proprietate intelectuala: Aplicatia apartine in totalitate SIGNAL IDUNA si este singurul proprietar al continutului, incluzand, fara limitare, toate drepturile de autor aplicabile pentru denumiri, logo-uri, imagini, grafice, audio, video si alte materiale ce apar in aplicatia Signal Care Assistant. Continutul aplicatiei nu poate fi copiat, reprodus, folosit, transmis, vandut, licentiat, distribuit fara aprobarea SIGNAL IDUNA. 

Modificarile serviciului: Detinatorul Aplicatiei isi rezerva dreptul de a modifica sau intrerupe, temporar sau permanent Serviciile puse la dispozitie (in totalitate sau numai in parte). In acest caz, detinatorul Aplicatiei nu este raspunzator fata de Utilizator sau fata de o terta persoana pentru orice modificare, suspendare sau intrerupere a serviciilor disponibile prin intermediul Aplicatiei. 

Limitele raspunderii Utilizatorul accepta in mod expres ca detinatorul Aplicatiei nu va fi raspunzator pentru nici un fel de daune sau prejudicii directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv, dar nu limitat la prejudicii prin pierdere de profit, posibilitatea de folosire, date sau alte pierderi intangibile sau incomensurabile (chiar daca detinatorul a fost anterior informat despre posibilitatea aparitiei unor asemenea pierderi), rezultand din:

 • utilizarea sau imposibilitatea utilizarii Serviciilor Aplicatiei
 • acces neautorizat la/sau deteriorarea transmisiilor sau datelor Utilizatorului
 • declaratii sau actiuni ale unei terte parti asupra Serviciilor Aplicatiei
 • orice alta problema legata de Serviciile Aplicatiei.

SIGNAL IDUNA nu garanteaza si nu are nicio obligatie legata de utilizarea sau rezultatul utilizarii continutului sau materialelor din aceasta aplicatie privind corectitudinea, acuratetea sau siguranta. SIGNAL IDUNA nu garanteaza acuratetea, totalitatea sau utilitatea informatiilor continute in aceasta aplicatie. SIGNAL IDUNA nu garanteaza ca functiile continute in materialele disponibile pe aceasta aplicatie vor fi neintrerupte sau fara erori, ca inadvertentele sau materialele vor fi corectate, ca aplicatia sau serverul care le pune la dispozitie nu contine virusi sau alte componente vatamatoare.

SIGNAL IDUNA nu raspunde pentru functionarea continua a serviciului/ aplicatiei, nici cu privire la compatibilitatile dintre aplicatia Signal Care Assistant si aplicatii/software folosite de utilizator pentru accesarea aplicatiei Signal Care Assistant.

SIGNAL IDUNA nu raspunde pentru folosirea aplicatiei prin mijloace si metode frauduloase de catre orice persoana. Aceasta aplicatie poate contine trimiteri (link-uri) catre alte site-uri care nu apartin SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. sau unui afiliat al acesteia, drept pentru care SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. nu este raspunzatoare sub nici un aspect pentru continutul acestor site-uri si nici pentru dezvaluirea datelor tale personale catre detinatorii acestor site-uri.

Forta majora: Aplicatia nu este obligata a se conforma obligatiilor prevazute in Termenii de Utilizare ca urmare a unei cauze aflate in afara controlului sau, incluzand dar nelimitandu-se la evenimente fortuite, alte actiuni/inactiuni de care administratorii aplicatiei nu sunt responsabili. Aplicatia nu isi asuma vreo raspundere pentru imposibilitatea de a se conforma obligatiilor prevazute in prezentul document ca rezultat al oricarei cauze aflate in afara controlului sau, incluzand, dar fara a se limita la evenimente fortuite, conditii metereologice nefavorabile, actiunea sau inactiunea guvernului, a altor retele, a unor terti sau a unor autoritati competente pentru care SIGNAL IDUNA nu este responsabila. 

Legea aplicabila: Prin accesarea acestei aplicatii, Utilizatorul accepta ca acest contract si orice disputa legata de el sunt guvernate si interpretate in concordanta cu legile romane, iar Utilizatorul admite sa se supuna jurisdictiei exclusive a instantelor judecatoresti romane competente. Aplicatia nu ofera garantia ca serviciile si continutul sau se supun legilor (inclusiv celor de proprietate intelectuala) altor tari in afara Romaniei. Daca Utilizatorul acceseaza aceasta aplicatie din afara Romaniei, o face pe riscul sau si este singur responsabil de respectarea legilor tarii in care se afla. 

Confidentialitatea si securitatea datelor

Este foarte important pentru noi sa protejam datele confidentiale ale clientilor nostri si a partenerilor de afaceri. Datele tale confidentiale vor fi preluate, procesate si utilizate in conformitate cu legislatia in materie de prelucrare a datelor cu caracter personal. Angajatii SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. vor pastra confidentialitatea datelor personale oferite atunci cand accesezi site-ul nostru.

Ce sunt datele cu “caracter personal”?

Conform legislatiei actuale, “date cu caracter personal” inseamna orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale. In functie de relatia contractuala acceptata cu noi, datele cu caracter personal pot sa includa pe langa nume, adresa, data nasterii, ocupatia si informatii sensibile cu caracter medical, toate fiind prelucrate exclusiv in scopul executarii contractelor de asigurare.

Colectarea datelor confidentiale

Vizita ta pe Website-ul nostru este salvata ca si anonima pentru statistici. Aceasta accesare nu este asociata cu datele tale de identificare. Sunt inregistrate doar informatii precum numele furnizorului de Internet, tipul browser-ului de pe care ne-ai accesat site-ul, paginile pe care le-ai vizitat pe site-ul nostru, data si durata accesarii paginii noastre. Aceste informatii anonime sunt pastrate pentru a realiza statistici cu ajutorul carora vom imbunatati pagina noastra de Internet constant in beneficiul tau.

Raman “cookies” pe calculatorul tau?

Web site-ul www.signal-iduna.ro salveaza “cookies” pe calculatorul tau. Acestea contin numai numere unice care nu au nici un inteles in afara site-ului nostru. Folosim aceste “cookies” pentru a face intreaga noastra pagina web accesibila si pentru a facilita utilizarea ei data viitoare cand ne vizitezi. Utilizatoii site-ului pot controla folosirea cookie-urilor la nivelul browser-ului, avand optiunea sa refuze utilizarea “cookies”. Totusi, in acest caz, exista posibilitatea sa nu poti accesa informatia completa, intrucat aceasta actiune va determina o limitare a anumitor caracteristici si functii in website-ul nostru.

Procesarea si utilizarea datelor confidentiale

Prelucrarea datelor personale se face in temeiul legii, numai in scopul in care au fost colectate, respectiv in legatura directa cu oferirea, incheierea si executarea contractului de asigurare.

Securitatea datelor cu “caracter personal”

Noi, SIGNAL IDUNA, am aplicat toate masurile tehnice si organizatorice necesare pentru a ne asigura ca informatiile tale personale sunt manevrate cu maxim nivel de securitate.

Infrastructura IT a companiei este protejata cu sisteme de securitate impotriva accesului neautorizat. Orice acces sau tentativa de acces este inregistrata, ca si masura de securitate.

Datele tale nu vor fi transmise catre terte persoane/entitati decat cu acordul tau prealabil si numai in situatiile in care divulgarea este absolut necesara pentru a oferi serviciile noastre, exceptie facand cazurile prevazute de lege. De asemenea, in anumite situatii, SIGNAL IDUNA este nevoita sa dezvaluie date personale ca si raspuns la solicitarile autoritatilor de supraveghere pentru a indeplini cerintele Regulamentului General privind Protectia Datelor sau atunci cand divulgarea este necesara pentru a proteja drepturile, siguranta clientilor sau a unor alte persoane.

Toti angajatii SIGNAL IDUNA au semnat cu acord de confidentialitate al datelor cu caracter personal.

Intrebari privind Protectia Datelor

Daca doresti mai multe informatiile privind gestionarea datelor personale, te rugam sa ne contactezi, conform instructiunilor din cadrul rubricii “Contact”.

Informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal

actualizata la data de 07.09.2022

SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A., avand numar de inregistrare la Registrul Comertului J40/5098/19.03.2008 si CUI RO23545104, in calitate de operator de date cu caracter personal, prelucreaza date cu caracter personal in conformitate cu prevederile Regulamentului UE nr. 679 din 27.04.2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date, numit in continuare GDPR si a legislatiei conexe.

Scopul prezentului document este informarea ta specifica si lipsita de ambiguitate cu privire la scopurile prelucrarii, temeiul juridic al prelucrarii, durata prelucrarii, destinatarii datelor cu caracter personal colectate, modalitatile de exercitare a drepturilor individuale precum si informatii legate de scopul secundar al procesarii, daca datele vor fi prelucrate intr-un alt scop decat cel pentru care au fost colectate de catre operatorii asociati.

Datele personale colectate ale titularului asigurarii pe care le prelucram pot fi: numele si prenumele complete ale persoanelor ce vor fi preluate in asigurare; varsta, locul si data nasterii; codul numeric personal (CNP) sau echivalentul acestuia in cazul in care nu are cetatenia romana; numarul si seria documentului de identitate, tipul acestuia; data eliberarii si a expirarii documentului de identitate si entitatea care l-a emis; domiciliul stabil/resedinta (adresa completa - strada, numar, bloc, scara, etaj, apartament, oras, judet/sector, cod postal, tara); nationalitatea/cetatenia; calitatea de rezident/nerezident; telefonul/faxul/e-mail; nivelul studiilor; ocupatia/functia/statutul social; locul de munca; functia publica detinuta; situatia veniturilor si cheltuielilor; datele din actele de stare civila/permis de conducere/certificat de inmatriculare/carte de identitate vehicul (dupa caz); date despre persoane aflate in intretinere sau membrii ai familiei; imagine; informatii bancare; adresa IP, atunci cand vizitati pagina noastra de Internet fara a dezactiva Cookies; semnatura (olografa sau in format digital); date de localizare georeferentiata-GPS; date genetice; informatii privind starea de sanatate a dumneavoastra, privind istoricul afectiunilor de care ati suferit; antecedente in familie etc.

Datele personale ale beneficiarului ce sunt colectate de catre titular si transmise Asiguratorului in scopul prelucrarii pot fi: numele si prenumele complete; codul numeric personal (CNP) sau echivalentul acestuia in cazul in care nu are cetatenia romana; date de contact precum, domiciliul stabil/resedinta (adresa completa - strada, numar, bloc, scara, etaj, apartament, oras, judet/sector, cod postal, tara); telefonul/faxul/e-mailul etc. Aceste date, furnizate de catre titularul contractului de asigurare, vor fi utilizate de catre SIGNAL IDUNA numai in scopul indeplinirii obligatilor contractuale conform contractului de asigurare.

In cazul persoanelor care furnizeaza date cu caracter personal aferente altor persoane care sunt parte in contractul de asigurare, acestea isi asuma responsabilitatea transmiterii continutului prezentului document si au obtinut acordul acestora.

In cadrul operatiunii de prelucrare a datelor, SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. tine seama de reglementarile legale in vigoare in aceasta materie, respecta si aplica principiile care stau la baza protectiei datelor personale si asigura confidentialitatea si securitatea datelor prin masuri organizatorice si tehnice adecvate, concretizate in proceduri interne, reguli de conduita si training-uri continue de constientizare si responsabilizare a angajatilor sai.

Principiile prelucrarii datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal colectate vor fi:

 • prelucrate in mod legal, echitabil si transparent, respectand principiile legalitate, echitate si transparenta
 • colectate in scopuri determinate, explicite si legitime si nu vor fi prelucrate ulterior intr-un mod incompatibil cu aceste scopuri; prelucrarea ulterioara in scopuri de arhivare in interes public, in scopuri de cercetare stiintifica sau istorica  ori  in  scopuri  statistice  nu  este considerata incompatibila  cu scopurile initiale
 • adecvate, relevante si limitate la ceea ce este necesar in raport cu scopurile in care sunt prelucrate
 • exacte si, in cazul in care este necesar, sa fie actualizate; vom lua toate masurile necesare pentru a ne asigura ca datele cu caracter personal care sunt inexacte, avand in vedere scopurile pentru care sunt prelucrate, sunt sterse sau rectificate fara intarziere
 • pastrate intr-o forma care permite identificarea persoanelor vizate pe o perioada care nu depaseste perioada necesara indeplinirii scopurilor in care sunt prelucrate datele; datele cu caracter personal pot fi stocate pe perioade mai lungi in masura in care acestea vor fi prelucrate exclusiv in scopuri de arhivare in interes public, in scopuri de cercetare stiintifica sau istorica ori in scopuri statistice, sub rezerva punerii in aplicare a masurilor de ordin tehnic si organizatoric adecvate prevazute in lege in vederea garantarii drepturilor si libertatilor persoanei vizate
 • prelucrate intr-un mod care asigura securitatea adecvata a datelor cu caracter personal, inclusiv protectia impotriva prelucrarii neautorizate sau ilegale si impotriva pierderii, a distrugerii sau a deteriorarii accidentale, prin luarea de masuri tehnice sau organizatorice corespunzatoare.

Este important sa acordati atentie acestei informari, astfel incat sa cunoasteti toate aspectele expuse in continutul acesteia si sa le aduceti la cunostinta persoanelor ale caror date cu caracter personal sunt furnizate de catre dumneavoastra, astfel incat informarea acestora sa fie facuta corespunzator.

Scopurile colectarii datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal si datele privind starea ta de sanatate, cat si ale persoanelor pentru care se solicita incheierea contractului de asigurare sunt colectate in scopul prestarii serviciiilor de asigurare, respectiv: respectarea obligatiilor legale de determinare  a  piete-tinta a produselor de asigurare, acest lucru presupunand o incadrare  a caracteristicilor persoanei vizate in publicul-tinta vizat de produsele de asigurare; respectarea obligatiei legale de evaluare a cerintelor si necesitatilor de asigurare ale clientilor si de acordare a consultantei, constand in emiterea de recomandari personalizate; in scopul ofertarii si emiterii contractelor  de asigurare (inclusiv reinnoirea/prelungirea acestora); administrarii si executarii contractului de asigurare (inclusiv incheierea de coasigurari/reasigurari; instrumentarea daunelor - avizare, constatare, lichidare; chestionare de satisfactie; recuperarea creantelor; actiuni in regres; detectarea si prevenirea potentialelor fraude); evaluarii statistice a portofoliului de asigurari detinut in vederea identificarii riscurilor si a adaptarii activitatii de asigurare la conditiile reale din piata, calcule actuariale; in scopul indeplinirii obligatiilor legale  (inclusiv combaterea spalarii banilor/finantarea terorismului/aplicarea sanctiunilor internationale, prevenirii si identificarii de fraude si alte scopuri legitime, arhivare); desfasurarii de actiuni de transmitere directa, prin posta, a facturilor aferente politei incheiate precum si a oricaror informatii de interes pentru tine in ceea ce priveste derularea relatiei contractuale.   

Temeiurile juridice

 Colectarea si procesarea datelor personale in scopurile mentionate mai sus se bazeaza pe:

 • regulamentul GDPR in baza art. 6 alin. 1 lit. b), c) si f), iar acolo un persoana vizata si-a dat acordul pentru procesarea datelor cu caracter personal in baza art. 6 alin. 1 lit. a), atat pentru sine cat si pentru alti membri ai familiei sale
 • obligatia legala, inclusiv prevederile legislatiei din domeniul asigurarilor
 • incheierea (inclusiv etapele premergatoare incheierii unui contract cum este oferirea de consultanta, ofertarea etc.), executarea, administrarea unui contract
 • interesul legitim al asiguratorului
 • furnizarea serviciilor medicale conform contractului de asigurare - in temeiul dispozitiilor art. 9 alin. 2 lit. h din GDPR.

SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. foloseste codul numeric personal (CNP) ca modalitate de identificare fara echivoc a clientului, in asa fel incat sa nu se produca o substituire, pentru a se limita erorile in efectuarea operatiilor, pentru a se pastra rapiditatea comunicarii cu tine in verificarea curenta si, de asemenea, in cadrul comunicarii cu terte persoane.

In ceea ce priveste datele privind starea de sanatate, SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. foloseste aceste date privind starea de sanatate pentru a putea definitiva si gestiona contractele de asigurare incheiate privind sanatatea si viata, mai ales avand in vedere ca in derularea activitatii sale de asigurare, prelucrarea datelor medicale ale asiguratilor este indispensabila executarii politelor contractate. In lipsa acestor informatii cu caracter sensibil, exista posibilitatea ca aceasta activitate sa nu poata fi dusa pana la bun sfarsit.

SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. colecteaza informatiile mentionate mai sus de la potentialii sai clienti, direct sau prin intermediul unor terti (agenti, brokeri).

Refuzul furnizarii datelor cu caracter personal catre SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. conduce la imposibilitatea oferirii si incheierii contractului de asigurare cu tine, avand in vedere faptul ca aceste informatii/ raspunsurile tale la intrebarile privind datele cu caracter personal necesare a fi prelucrate sunt absolut necesare procesului de analiza si executarii contractului de asigurare.

Durata prelucrarii datelor cu caracter personal

Durata prelucrarii datelor cu caracter personal in legatura cu derularea contractelor de asigurare/reasigurare este specifica fiecarui tip de prelucrare, tinand seama de considerentele mentionate mai sus, precum si pentru indeplinirea unor obligatii legale din domeniul asigurarilor sau a oricaror alte obligatii legale (fiscale, arhivare etc.).

In scopul limitarii prelucrarii, SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. va efectua periodic o revizuire a necesitatii de prelucrare a datelor, pentru a limita cat mai mult posibil sfera datelor asiguratilor, supuse prelucrarii.

Destinatarii datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal vor fi dezvaluite angajatilor/mandatarilor/subcontractorilor nostri pentru desfasurarea activitatii acestora in legatura cu executarea contractului de asigurare incheiat doar in scopul gestionarii contractelor de asigurare incheiate si al instrumentarii dosarelor de dauna cu exceptia urmatoarelor situatii:

 • In cazul in care potrivit legii, SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. are obligatia de a comunica aceste date unor autoritati publice.
 • Cand aceasta comunicare se va face in baza legii pentru protejarea drepturilor si intereselor SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A.
 • Cand transmiterea datelor este solicitata in mod expres de persoana vizata. In indeplinirea obligatiilor si angajamentelor ce le revin in contractele incheiate cu clientii si pentru a asigura prelucrarea eficienta si profesionala a datelor personale, SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. poate transmite datele cu caracter personal unor terte persoane, imputerniciti cu care a incheiat un contract corespunzator. Acesti prelucratori (persoane imputernicite) sunt obligati sa respecte cerintele pentru siguranta prelucrarii si sa ia masurile tehnice si organizatorice necesare pentru asigurarea protectiei datelor personale.

 In functie de tipul prelucrarii datele cu caracter personal mai pot fi prelucrate de catre:

 • cei care participa la negocierea, incheierea sau la indeplinirea directa a contractului
 • cei care asigura deplina operabilitate, nivelul calitativ pentru satisfacerea cerintelor clientilor in indeplinirea contractului si a tuturor tranzactiilor legate de contract, precum si cu sistemele in care este luat in evidenta contractul (agenti, brokeri, platformele/ sistemele informatice integrate de gestionare a contractelor)
 • cei care ofera securitatea si alt tip de protectie sistemelor SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A.
 • cei care colaboreaza in domeniul colectarii creantelor de la clienti (daca este cazul)
 • cei care depoziteaza dosarele clientilor
 • societatilor membre ale grupului SIGNAL IDUNA, in masura in care este necesar, pentru executarea contractului de asigurare.

Imputernicitii mentionati anterior sunt societati cu sediul pe teritoriul Romaniei sau cu sediul intr-unul din statele Uniunii Europene, ori in statele a caror legislatie prevede un nivel de protectie cel putin egal cu cel oferit de legea romana.

In cazul in care este necesar sa se predea si sa se prelucreze datele tale personale intr-un stat din afara Uniunii Europene, SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. se va asigura ca procesarea de date cu caracter personal este conforma cerintelor de securitate la care sunt supuse procesarile din cadrul Comunitatii Europene, a caror componenta o reprezinta respectarea standardelor UE privind prelucrarea datelor personale, asigurand astfel indeplinirea dezideratelor prevazute de legislatia in materie de protectie a datelor cu caracter personal.

Pentru cazuri atipice, SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. va solicita Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal permisiunea de a transmite datele personale in tari a caror legislatie nu prevede un nivel de protectie cel putin egal cu cel oferit de legea romana.

Drepturile persoanelor vizate si modalitatile de exercitare a acestora:

1. Dreptul de acces la baza de date si dreptul la informare – Persoanele vizate au dreptul de a obtine la cerere si in mod gratuit date referitoare la prelucrarile de date care ii privesc, efectuate de catre SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A., precum si dreptul de a obtine informatii privitoare la scopul prelucrarii, categoriile de date prelucrate, destinatarii datelor sale, perioada pentru care datele sunt stocate si drepturile de care beneficiaza in virtutea dispozitiilor legale in materie.

2. Dreptul de interventie asupra datelor Persoanele vizate au dreptul de a obtine la cerere, si in mod gratuit, rectificarea, actualizarea, blocarea, restrictionarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii in special a datelor inexacte, a datelor care nu mai sunt necesate pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau atunci cand persoana vizata isi retrage consimtamantul pe baza caruia are loc prelucrarea. In cazul informatiilor inexacte sau incomplete care o privesc, persoana vizata va putea cere si obtine completarea, respectiv rectificarea acestora inclusiv prin furnizarea unei declaratii suplimentare. In cazul in care persoana vizata obtine restrictionarea prelucrarii, aceasta va fi informata de catre operator inainte de ridicarea restrctiei de prelucrare.

3. Dreptul de opozitie Persoanele vizate au dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia particulara in care se afla, ca date ce ii privesc sa faca obiectul unei prelucrari. Totodata, au dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare, ca datele ce ii vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct de catre SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. sau un tert caruia i-au fost comunicate datele respectivelor persoane. In cazul in care persoana vizata se opune prelucrarii, SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. nu va mai prelucra datele cu caracter personal, cu exceptia cazului in care demonstreaza ca au motive legitime si imperioase care justifica prelucrarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor persoanei vizate.

4. Dreptul la portabilitatea datelor – Persoanele vizate au dreptul de a primi datele cu caracter personal care le privesc si pe care le-au furnizat operatorului si de a le transmite altui operator, respectiv de a le transmite direct de la un operator la altul, acolo unde acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.

5. Celelalte drepturi garantate de dispozitiile legale in materie sunt:

 • dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri care produce efecte juridice care privesc persoana vizata sau o afecteaza in mod similar, intr-o masura semnificativa
 • dreptul de a te adresa justitiei, pentru apararea oricaror drepturi garantate de lege
 • dreptul de a solicita stergerea datelor, daca nu mai sunt necesare scopului si daca nu exista alte cerinte legale, de executare a unui contract sau interes legitim ce pot fi invocate
 • dreptul de a fi notificat de catre SIGNAL IDUNA privind brese de securitate care au/ar putea avea impact asupra datelor persoanelor vizate.

SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. pastreaza datele colectate astfel cum este mentionat in nomenclatorul arhivistic disponibil pe urmatorul link, aprobat de Arhivele Naționale si notificat catre Autoritatea de Supraveghere Financiara, respectand cadrul legal.

Persoanele vizate vor putea adresa orice solicitare privind modul de prelucrare a datelor, direct catre SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A., in care vor arata solicitarea, iar, dupa caz, motivul nemultumirii sau/si drepturile pe care le considera ca i-au fost incalcate.

Cererea, redactata in scris, va fi transmisa la sediul SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. sau pe e-mail, la adresa dataprotection@signal-iduna.ro, persoana vizata urmand sa primeasca un raspuns in termenul legal de 30 de zile de la data inregistrarii in evidentele societatii.

In afara de modalitatea mentionata mai sus de solutionare a eventualelor diferende, persoanele vizate au posibilitatea de a inainta (direct sau prin reprezentant) o plangere catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (www.dataprotection.ro), dar nu mai devreme de 30 zile de la inaintarea unei plangeri catre Asiguratori.

Pentru orice intrebare despre modul in care datele persoanelor vizate sunt utilizate sau daca sunt necesare orice lamuriri suplimentare in legatura cu orice aspect ce tine de prelucrarea datelor, persoanele se pot adresa responsabilului cu protectia datelor din cadrul companiei, prin e-mail la adresa dataprotection@signal-iduna.ro, prin posta, la adresa SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A., Str. Gara Herastrau, nr. 2, etaj 4, Sectiunea 1, Bucuresti, sector 2 sau depunand personal o notificare semnata olograf la oricare din sediile SIGNAL IDUNA din tara.