Blog

Asigurarea de sanatate privata versus abonamentul medical privat

19.12.2019

Sistemul medical romanesc ofera mai multe posibilitati de investigare a sanatatii si de tratament in caz de aparitie a bolilor, iar fiecare pacient alege posibilitatea care i se potriveste cel mai bine stilului de viata si bugetului pe care il are. La baza, avem sistemul medicat de stat, unde o persoana care este asigurata primeste un card de sanatate pe care il poate folosi ori de cate ori intra in contact cu un furnizor de servicii medicale care are contract cu CNAS - Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. 

De asemenea, mai exista posibilitatea accesarii de servicii medicale la clinici private contra cost sau prin intermediul abonamentelor medicale private.. Cei care beneficiaza de abonament medical privat sunt majoritatea angajati in companii care ofera acest beneficiu. Exista si persoane care prefera sa plateasca din buzunarul personal un abonament medical fie pentru propria persoana, fie pentru alti membri ai familiei. 

O a treia optiune, si cea mai favorabila in materie de protejare a sanatatii in Romania, este asigurarea de sanatate privata

Exista o serie de diferente intre asigurarea de sanatate privata si abonamentul medical privat, dupa cum urmeaza:

Abonamentul medical privat presupune:

  • Consultatii si recomandari diverse pentru sanatate
  • Plata se realizeaza lunar - fie de catre angajator, fie din propriile resurse
  • Abonatul are acces continuu la mai multe clinici si serviciile acestora
  • Abonatul primeste solutii medicale personalizate
  • Se primesc reduceri si discounturi pentru investigatiile mai complexe

In schimb, asigurarea de sanatate privata are urmatoarele caracteristici:

  • Asiguratul alege furnizorul de servicii medicale
  • Exista posibilitatea de tratament in străinătate
  • O asigurare poate include spitalizarea și intervențiile chirurgicale
  • Prima de asigurare se poate plăti semestrial, trimestrial sau anual
  • O asigurare de sanatate se poate achizitiona online
  • Exista un consultant disponibil mereu 

Asigurarea privata de sanatate ofera protectie suplimentara in momentul in care abonamentul medical nu mai poate acoperi interventii medicale mai complexe. Putem spune ca o asigurare este o sora mai mare a abonamentului medical privat care se poate ocupa de situatiile mai dificile. 

De exemplu, Signal Iduna ofera 3 tipuri de asigurari de sanatate private:

Vital Care - Asigurarea de sanatate privata, cu grija pentru tine de la primul diagnostic

Take Care - Asigurarea de sanatate privata, atunci cand ai nevoie de spitalizare

360 Care - Asigurarea de sanatate privata, cu acoperire din orice unghi privesti

Astfel, o persoana are posibilitatea sa acceseze o gama extinsa de servicii medicale de specialitate, dupa ce achizitioneaza o asigurare online de pe site-ul Signal Iduna. Asigurarea poate fi accesata prin decontare directa, rambursare si prin cardul easy pay, iar consultantii Signal Iduna ofera suport non-stop prin e-mail si telefon. 

Important de mentionat este ca un abonament medical nu poate oferi solutii pentru faza incipienta a detectarii cancerului, insa asigurarea Vital Care poate oferi acoperire in situ, pentru ca persoana sa poata accesa toate investigatiile si tratamentele de care are nevoie pentru a opri evolutia bolii. 

Pentru a te simti complet in siguranta, alege o asigurare de sanatate privata pentru tine si familia ta. Intra pe website-ul oficial Signal Iduna si descopera sectiunea Cumpara Asigurare.

 

Citeste si