Blog

Te gândești să ai un copil? Pregătește-te din timp pentru călătoria uluitoare care te așteaptă

30.06.2020

Decizia de a aduce pe lume un copil este un moment foarte important în viața de cuplu. Această hotărâre vine nu doar cu o mare bucurie pentru cei doi părinţi, dar şi cu numeroase pregătiri și responsabilități.

În timpul sarcinii, prioritățile și rutina ta se vor schimba. De aceea, există numeroși factori care trebuie luați în considerare atunci când planifici o sarcină, începând de la controale medicale periodice și până la modificări în viața de zi cu zi.

Venim în ajutorul tău cu 5 sfaturi utile pentru a fi pregătită pentru una dintre cele mai frumoase etape din viața ta. Acestea te vor ajuta să ai o sarcină fără prea multegriji.

1.  Alege o alimentație echilibrată

Este important să respecți un regim alimentar echilibrat, bogat în legume și fructe proaspete, proteine, cereale integrale, produse lactate cu conținut redus de grăsime și apă din abundenţă.

2.  Fă sport în mod regulat

Activitatea fizică efectuată în mod constant reduce riscul apariției problemelor cronice de sănătate și îți îmbunătățește starea generală printr-o senzație de bine.

Încearcă să fii activă făcând doar câteva schimbări minore precum folosirea scărilor în loc de lift sau practicarea a cel puţin 30 de minute de exerciţii de intensitate moderată zilnic.

3.  Renunţă la fumat şi evită alcoolul

Fumatul cauzează numeroase probleme de sănătate şi poate afecta fertilitatea atât la bărbaţi, cât şi la femei. În cazul în care tu sau partenerul tău sunteți fumători, planificarea conceperii unui copil este un motiv perfect pentru a renunţa la acest obicei nesănătos.

4. Vizitează-ţi medicul de familie și solicită recomandările unui specialist

Este o idee bună să discuţi cu medicul tău despre planificarea sarcinii. Acesta îți va putea oferi recomandări în privinţa unor aspecte importante, cum ar fi analizele de care vei avea nevoie, eventualele medicamente pe care este posibil să le iei şi vaccinările recomandate. De asemenea, este bine să iei în considerare și eventuale informaţii relevante din istoricul tău medical familial.

5.  Asigură-te că ai acces la cele mai bune servicii medicale

Este esenţial ca tu şi partenerul tău să fiţi pregătiţi din punct de vedere financiar pentru călătoria care vă aşteaptă. Controalele prenatale, testele, procedurile și alte facturi medicale pot reprezenta o povară financiară pentru multe cupluri.

O asigurare de sănătate privată încheiată din timp acoperă cheltuielile prenatale și chiar pe cele cu nașterea, indiferent că alegi să naști într-un spital privat sau într-un spital de stat. Ca viitoare mămică, poți beneficia de un pachet de investigații și consultații pentru monitorizarea sarcinii și a evoluției acesteia, iar ulterior decontarea cheltuielilor cu nașterea.

Alege Planul Premium al asigurării 360 Care de la SIGNAL IDUNA și beneficiază de numeroase avantaje:

 

360 Care - Asigurarea de sănătate privată, cu acoprire din orice unghi privești

·        servicii medicale în regim de spitalizare

·        investigații și analize medicale

·        monitorizare sarcină

·        naștere

·        consultații și controale în ambulatoriu

·        check-up medical

 Poți achiziționa online asigurarea de sănătate 360 Care, iar plata acesteia o poți face lunar, trimestrial, semestrial sau anual. În plus, beneficiezi de suport permanent de la consultanții noștri.

Citeste si