Blog

Spitalizarea in Romania versus spitalizarea in strainatate

04.12.2019

Spitalizarea in Romania

Sistemul public de sanatate din Romania ofera spitalizare si tratamente contra cost, pe langa acoperirea oferita de Casa de Asigurari de Sanatate in functie de necesitatile medicale ale pacientilor. In prezent, pretul unei zile de spitalizare la stat variaza in functie de clinica, iar suma nu include si tratamentele sau interventiile.

In functie de contractul incheiat de catre fiecare spital cu Casa de Sanatate, aceasta deconteaza sumele pentru interventiile chirurgicale. Fiecare operatie are costul ei si are un pret mai redus comparativ cu clinicile private.  

CNAS are listele de tarife ale serviciilor medicale contra cost disponibila pe website-ul oficial, cu mentiunea ca fiecare unitate sanitară afiseaza numai afectiunile (diagnosticele) contractate cu casa de asigurari de sanatate. 

Si clinicile private au contracte de decontare cu casele de asigurari, iar pacientii pot beneficia de reduceri pentru investigatii si interventiile chirurgicale. O zi de spitalizare la privat poate costa cateba sute de lei in functie de clinica aleasa, care include costul camerei si asistenta medicala. 

In cazul internarii copiilor, parintele poate sta alaturi de acesta in spital in regim hotelier, contra altor taxe care trebuie platite. 

Spitalizarea in strainatate

Sistemele medicale difera de la o tara la alta, iar in cazul unei calatorii este important ca pacientul sa detina un card european de asigurari sociale de sanatate. 

Aceste carduri sunt eliberate de casa nationala de asigurari de sanatate cu ajutorul caruia poti beneficia de serviciile acordate de unități medicale de stat în timpul unei sederi temporare in oricare dintre cele 28 de state membre ale UE.

Bineinteles ca anumite servicii care nu sunt acoperite de CNAS vor fi contra cost pentru clinicile din strainatate. O zi de spitalizare in strainatate poate costa cateva sute de Euro.

Opteaza pentru o asigurare de sanatate privata de la Signal Iduna

Pentru a evita situatiile dificile in care trebuie sa platesti costuri de spitalizare surprinzator de ridicate in spitalele de stat sau cele private, iti recomandam sa apelezi la o asigurare de sanatate privata Signal Iduna. Pentru o suma lunara accesibilia ca pret, beneficiezi de spitalizare in una din cele 800 de clinici partenere din reteaua MediqaNet. Astfel, eviti costurile ridicate si te preocupi doar de insanatosirea ta. 

Poti opta pentru asigurarea de sanatate Signal Iduna pentru spitalizare, Take Care, pentru a beneficia de: 

  • Servicii medicale pe durata spitalizarii
  • Servicii hoteliere
  • Spitalizare de o zi
  • Acoperire in tara si in strainatate
  • Medicamente si dispozitive medicale

Cumpara Take Care

 

Citeste si