Blog

Rolul consilierii psihologice în lupta cu un diagnostic oncologic

30.03.2023

Un diagnostic de natură oncologică poate schimba total viața. Odată cu aflarea veștii, începe un drum foarte greu, care influențează perspectiva asupra multor aspecte din activitatea de zi cu zi. Schimbările ce au loc la nivelul corpului, la nivel mental, emoțional, social și financiar au un impact semnificativ nu numai asupra ta, ci și asupra întregii familii. Pe parcursul tratamentului, încărcătura emoțională este puternică, marcată de stări de anxietate, de frică față de boală și de incertitudine. Sunt stări specifice acestei perioade dificile, iar pentru a le depăși, trebuie să îți recâștigi vitalitatea care te caracteriza înainte de diagnostic.

Potrivit studiilor, pacienții care au participat la ședințele de psihoterapie în timpul tratamentului oncologic au reușit să își înțeleagă mai bine propriile emoții și sentimente, să își învingă temerile, în timp ce membrii familiei au putut afla care sunt nevoile acestora și cum îi pot ajuta să se recupereze cât mai repede și mai ușor.

În această furtună de stări emoționale, ai nevoie de o persoană specializată pentru a discuta, a-i împărtăși sentimentele, pentru te susține să depășești fiecare moment dificil, care să îți ofere ghidaj, cu profesionalism și empatie pe drumul spre o stare de bine. De multe ori, stresul prin care treci în cazul unui diagnostic de cancer este subestimat, însă există soluții. Poți apela, de exemplu, la discuții cu persoane care au trecut prin aceleași experiențe și care au reușit să depășească momentele dificile. Prin terapiile de grup, poți împărtăși experiențele, stările, evoluția de zi cu zi. Pentru că în această luptă, este important să ai alături cât mai mulți aliați.

Iar unul dintre cei mai importanți aliați în această luptă este asigurarea de sănătate pentru cancer. Aceasta oferă nu doar acces la numeroase acoperiri pentru servicii medicale, ci și acoperire pentru ședințe de consiliere psihologică. Ședințele de psihoterapie accesate prin asigurare sunt esențiale pentru că tulburările apărute în timpul tratamentului pot altera și mai mult sănătatea, creând vulerabilitate și mai mare în fața bolii. De aceea, asistența pe durata tratamentului, consilierea, informarea și comunicarea deschisă sunt esențiale pentru recuperare.

Asigurarea pentru cancer, aliatul tău de încredere

Asigurarea de sănătate pentru diagnosticul de cancer de la SIGNAL IDUNA acoperă atât serviciul de consiliere psihologică, cât și de consultanță în nutriție încă de la primul diagnostic, fundamentale în susținerea tratamentului.

Poți beneficia de consilierea psihologică atât la cabinet, față în față, cât și prin serviciul de telemedicină, chiar din confortul casei tale. Astfel, puteți discuta relaxat, povestindu-i tot ce te apasă, iar el te poate îndruma pe drumul spre vindecare. Pentru a primi răspunsuri la toate întrebările legate de un diagnostic oncologic, poți alege să accesezi servciul de consiliere psihologică prin decontare directă la cei peste 1.300 de furnizori medicali din rețeaua Medica Net sau prin rambursare la orice furnizor medical privat din România. Sprijinul emoțional te va ajuta să te simți din nou în conexiune cu lumea din jur, pentru a merge mai departe cu o atitudine pozitivă, a-ți crește încrederea în propriile forțe și în capacitatea de a face față sentimentelor complexe ce vin odată cu diagnosticul unei boli grave. Studiile au demonstrat că un comportament pozitiv are impact direct asupra bunăstării, iar ședințele de suport emoțional pot influența în bine chiar și ratele de supraviețuire.  

Prin asigurarea pentru cancer de la SIGNAL IDUNA programarea se face simplu și ușor, direct la furnizorul medical. Contactezi apoi SIGNAL IDUNA pentru a autoriza serviciul, fie prin Call Center (24/7) la numărul de telefon 0219910, fie prin intermediul aplicației Signal Care Assistant.

Vei primi sprijin de specialitate, pentru a depăși fiecare stadiu al bolii, de la faza inițială de diagnosticare și până la etapa post-tratament. Cunoașterea oferă control asupra bolii, facându-ne mai puternici!

Consultă pachetul de beneficii  oferit de asigurarea Vital Care în cazul unui diagnostic de cancer. 

 5 motive pentru care îți recomandăm psihoterapia în cazul unui diagnostic cu cancer

1. Ai sprijin specializat: Psihoterapia îți poate oferi un sprijin emoțional și psihologic în lupta cu boala. Un psihoterapeut te va ajuta în explorarea și exprimarea emoțiilor, pentru a le face față într-un mod sănătos.

2. Îți îmbunătățește aderența la tratament: Un terapeut ajută la înțelegerea importanței respectării planului de tratament și la identificarea modalităților de a face față efectelor secundare ale tratamentului.

3. Gestionezi mai bine stresul: Tratamentul poate fi dificil și poate genera mult stres. Prin terapie, poți învăța să gestionezi mai bine stresul și să faci față mai eficient emoțiilor negative asociate cu boala și cu tratamentul.

4. Gestionezi mai bine durerea: Psihoterapia te poate ajuta și la gestionarea durerii și reducerea anxietății asociată cu durerea.

5.  Îți îmbunătățește comunicarea: În cadrul terapiei, vei învață cum să comunici mai eficient cu membrii familiei și cu echipa medicală.

Află mai multe despre beneficiile asigurării de sănătate Vital Care de la SIGNAL IDUNA, aliatul tău în depășirea cu succes a unui moment de cumpănă din viața ta. Vindecarea începe cu siguranță și încredere!

Citeste si