Blog

Vital Care, aliatul tău încă de la primul diagnostic oncologic

23.03.2021

Și dacă... o analiză simplă îți va dezvălui un diagnostic complicat?  

Pentru că luna martie este luna dedicată tuturor femeilor, în roluri de mame, surori, fiice, bunice, soții sau prietene, preocuparea pentru sănătatea ta este cel mai important lucru pe care îl poți face pentru tine. Prioritatea ești tu! Dacă tu ești bine, și cei din jurul tău sunt bine! Femeile demonstrează mereu că sunt puternice, tenace și ambițioase. Însă, un diagnostic de tip oncologic le poate afecta emoțional, mai ales dacă nu beneficiază de sprijin pe durata tratamentului și a recuperării.

Este timpul să pui sănătatea pe primul loc! Este timpul să alegi un aliat care va fi alături de tine încă de la primul diagnostic de cancer, pentru că este vital să ai acoperire atunci când tratamentele devin o povară atât financiară, cât și emoțională. SIGNAL IDUNA este expertul în asigurări de sănătate de care ai nevoie în astfel de situații!

Chiar dacă diagnosticul cu o afecțiune oncologică poate fi o povară greu de gestionat, beneficiile pe care asigurarea Vital Care de la SIGNAL IDUNA le oferă, devin sprijinul tău și astfel, lupta nu va mai fi doar a ta, ci și a tuturor celor care îți sunt alături.

În rândul femeilor, cele mai frecvente tipuri de cancer sunt: cancerul de sân, cancerul de col și cancerul ovarian:

Știai că?

  • În România sunt raportate anual peste 1850 cazuri noi de cancer ovarian, această boală reprezentând a 5-a cea mai frecventă localizare a cancerului la femei
  • România se află pe primul loc în UE în privința ratei mortalității prin cancer de col uterin, de 4 ori mai mult față de media UE 
  • Cancerul de col uterin este cel mai frecvent diagnostic de cancer la femeile tinere între 35 – 44 de ani*
  • 90% este rata de supraviețuire în cazul descoperirii la timp a cancerului de col uterin*
  • 80% dintre cazurile de cancer la sân sunt descoperite în fază avansată în România, stadiu în care tratamentul poate doar prelungi supraviețuirea
  • 25% dintre cazurile nou depistate în România sunt reprezentate de cancerul la sân

Viața te poate surprinde oricând cu provocări dificile, indiferent de vârstă, iar diagnosticul de cancer poate fi una dintre ele. O astfel de experiență este copleșitoare și poate avea un impact emoțional și financiar puternic asupra ta și a familiei. De aceea, este important să fii mereu cu un pas înaintea afecțiunilor neprevăzute. Conștientizarea și mersul regulat la medicul specialist pentru control și analize sunt primii pași pe care trebuie să îi faci pentru a-ți menține sănătatea. În plus, ai un aliat de încredere prin asigurarea privată de sănătate Vital Care de la SIGNAL IDUNA, care îți preia toate grijile și presiunile financiare în cazul unui diagnostic oncologic, astfel încât să te poți concentra asupra sănătății și recuperării tale: 

  • Acoperirea tuturor cheltuielilor cu serviciile medicale și non medicale precum: chimioterapie, investigații de imagistică avansată, intervenții chirurgicale, recuperare medicală și alte servicii non-medicale. Acestea pot fi aplicabile indiferent de stadiul bolii, singure sau în combinații, cu scopul de a vindeca, de a prelungi viața sau de a ameliora calitatea ei.
  • A doua opinie medicală: pentru o mai mare siguranță a corectitudinii diagnosticului și pentru alegerea celui mai potrivit plan de tratament.
  • Chirurgie plastică reconstructivă: pentru corectarea defectelor funcționale sau pentru a îmbunătăți tulburările psihologice apărute ca o consecință a tratamentului. Mai mult, sunt acoperite și aspectele estetice în cadrul unei operații plastice reconstructive.
  • Acoperire în țară și în străinătate: acces la servicii medicale în clinici de top, în limita a 100.000 lei în România cu pachetul PLUS și 200.000 lei în Europa și Turcia cu pachetul PREMIUM.
  • Tratamente psihologice și nutriție: sesiuni de tratament psihologic și nutrițional fără recomandări speciale de la medic.
  • Acoperire în situ: acoperirea serviciilor medicale încă din faza incipientă a bolii. 
  • Servicii hoteliere ce includ cazare și masă pentru însoțitor, pentru că este importat să ai parte de susținerea pesoanelor dragi din viața ta în clipele dificile.
  • Suport specializat prin Medical Attendant: o persoană dedicată îți oferă suport personalizat pe durata spitalizării. De asemenea, te poate ajuta și în accesarea programelor naționale pe toată durata tratamentului.
  • Achiziție dispozitive speciale: peruci, scaun cu rotile, proteză pentru sân, perne și saltele speciale pentru escare, proteze pentru mebrul inferior sau superior etc.

La fel ca și tine, prețuim sănătatea și timpul petrecut alături de cei dragi. Află mai multe despre beneficiile asigurării de sănătate Vital Care de la SIGNAL IDUNA, aliatul tău în depășirea cu succes a unui moment de cumpănă din viața ta. Vindecarea începe cu siguranță și încredere! 

 

Asigurari private de sanatate SIGNAL IDUNA

 

Sursă: *www.roche.com

Citeste si