Blog

Cum gestionăm urgențele medicale apărute în perioada pandemiei de Covid-19

12.05.2020

O vorbă din popor spune că “sănătatea este mai bună decât toate” iar acum, mai mult ca niciodată, a căpătat o însemnătate aparte. Contextul actual ne-a responsabilizat și ne-a ȋndemnat către aplicarea unor măsuri menite să ne protejeze pe noi și pe cei dragi de o posibilă infectare.

Mutitudinea știrilor și informațiilor despre noul coronavirus pare că a scos din prim plan importanța celorlalte afecțiuni. Frica de infectare nu este însă o scuză pentru a ignora simptome care pot duce la apariția sau agravarea unor afecțiuni.

Din cauza situației actuale activitatea, sistemului sanitar public din România a fost reorganizată pentru a facilita primirea și tratarea pacienților infectați cu Covid-19.

Toate spitalele publice și private au luat măsuri de prevenție, dintre care amintim:

  • Identificarea rapidă a pacienților cu simptome de infecție respiratorie la prezentarea în clinică/ spital.
  • Asigurarea măștilor de protecție pentru pacienții cu simptome de infecții respiratorii și însoțitorilor acestora.
  • Pregătirea unor spații speciale de izolare a cazurilor suspecte de boli infecțioase.
  • Asigurarea unui program de de curățenie și dezinfecție a tuturor spațiilor, respectat cu rigurozitate maximă.

Scopul final este acela de reducere a riscului de infectare atât în rândul celor internați deja, cât și în rândul personalului medical (ex. medici, asistente, infirmiere, recepție, administrativ, etc.).

Spitalele publice sunt într-o continuă luptă contra-cronometru de a trata pacienții diagnosticați cu Covid-19. În contextul aglomerării spitalelor de stat care au ca prioritate tratarea bolnavilor infectați cu noul virus, mediul privat poate fi soluția pentru reducerea presiunii pe sistemul de sănătate public, prin preluarea unui număr semnificativ din pacienții care altminteri s-ar fi tratat la un spital de stat.

Avem așadar alternative la care putem apela. Tratarea în spitale private este o bună opțiune pentru o urgență medicală și datorită echipamentelor performante și procedurilor moderne puse la dispoziția pacienților.

Facilitățile clinicilor și spitalelor private rămân la fel de accesibile, iar standardele de tratare a pacienților sunt la același nivel înalt de profesionalism.

Aceste argumente  creează o premisă favorabilă pentru persoanele care au ales să fie asigurate. O asigurare de sănătate îți oferă confortul psihic dar și o soluție financiară pentru a face față unor evenimente neprevăzute.

Noi, cei de la SIGNAL IDUNA, venim în întâmpinarea clienților noștri cu răspunsuri concrete la aceste probleme sub forma primelor de asigurare.

Alege acum pachetul Take Care de la SIGNAL IDUNA pentru problemele medicale care necesită spitalizare. Tu alegi spitalul la care vrei să mergi și beneficiezi de decontare directă pentru clinici private din toată țara.

Cumpără Take Care online

Care sunt beneficiile asigurării de sănătate Take Care?

  • servicii hoteliere și medicație pe durata spitalizării
  • intervenții chirurgicale
  • indemnizație de spitalizare
  • a doua opinie medicală
  • acoperire în țara și în străinătate
  • servicii medicale ȋnainte si după intervenţie

 

Citeste si