Blog

5 lucruri pe care trebuie să le știi despre asigurarea de viață cu componentă investițională

11.11.2022

Poți investi într-un viitor fără griji pentru propria persoană și pentru familia ta? Răspunsul este da și este posibil prin asigurarea de viață unit-linked, adică asigurarea de viață cu componentă investițională. Dar întâi să explicăm ce înseamnă componenta investițională a unei asigurări de viață. Practic, oferă protecția unei asigurări de viață, îmbinată cu o componentă de investiții.

Asigurarea unit-linked este asemănătoare cu o asigurarea de viață pentru că are o componentă de protecție în caz de deces, iar rolul de economisire este preluat de componenta de investiție, care îți oferă posibilitatea de a cumpăra unități de investiție din fondurile puse la dispoziție de asigurător în parteneriat cu un administrator de fonduri de investiție.

Performanțele investițiilor la un anumit moment se reflectă în câștigul obținut pentru tine. Pe scurt, tu, ca asigurat, plătești prima de asigurare și selectezi fondul sau fondurile dorite, iar asigurătorul îți investește banii după deducerea unei cote parte destinate acoperirii componentei de protecție, în fondurile respective.

Trebuie menționat că la ora actuală, peste 30% dintre cei care încheie o asigurare de viață aleg varianta investițională, înțelegând importanța acesteia ca plan de investiție pe termen mediu și lung, în funcție de priorități.

”Asigurările de tip unit-linked devin rapid extrem de populare în contextul evoluției pieței de servicii financiare și a accesului la o paletă tot mai variată de instrumente de investiție și economisire. Este clar că inclusiv în România, se observă un apetit crescut pentru investițiile cu randament mai ridicat pe termen lung. Asigurările de viață cu componentă investițională răspund unor nevoi punctuale, clienții considerându-le soluții optime pentru diversificarea portofoliului de investiții. Ne bucurăm că le putem oferi, prin 101 Invest, un produs echilibrat, perfect adaptat tendințelor pieței”, precizează Marius Heran, National Retail Brokers Director, SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE.

1. Îți diversifici portofoliul de investiții

Diversitatea planurilor de investiție și economisire poate face diferența într-o anumită perioadă de timp, fie că este vorba despre crize financiare sau perioade economice imprevizibile, ca cea pe care o traversăm acum. Pentru reducerea unor eventuale pierderi, îți recomandăm să nu ții banii doar în conturi de economii, în depozite bancare sau “la saltea”, ci să îi plasezi și în acțiuni la diferite companii, titluri de stat sau în asigurări de tip unit-linked. O asigurare de viață cu componentă investițională îți oferă atât protecția vieții ca asigurat, cât și acces la expertiza și resursele unui administrator de active de top și implicit la fonduri de investiție internaționale. În funcție de sector sau de industrie, dacă un domeniu este afectat, nu există riscul ca banii pe care îi investești să fie expuși total pierderii. 

2. Îi oferi copilului tău un start reușit în viață sau strângi bani pentru o pensie liniștită

Asigurarea de viață cu componentă investițională poate fi alegerea potrivită dacă vrei să pui deoparte un buget pentru viitorul copiilor tăi. Este dorința tuturor părinților de a le oferi celor mici tot ceea ce poate ei nu au avut, de a le asigura toate resursele pentru a reuși să își atingă obiectivele pe care și le stabilesc atunci când cresc. Practic, banii acumulați din investiția în asigurarea unit-linked poți să îi utilizezi pentru un plan personalizat de studii pentru copilul tău la o instituție de învățământ privată din țară sau din străinătate. De aceea, câștigul provenit din investiția în asigurarea de viață unit-linked este o opțiune potrivită. Poate fi, totodată, o soluție în cazul în care plănuiești să achiziționezi o locuință și să o amenajezi, astfel încât să nu îți fie afectat bugetul propriu sau să apelezi la împrumuturi bancare fără să ai un avans considerabil, mai ales în contextul economic actual.     

De asemenea, poți să utilizezi câștigul și pentru o pensie liniștită din punct de vedere financiar, cu atât mai mult cu cât este tot mai dificil de păstrat un stil de viață confortabil după retragerea din activitate. În momentul de față, noi, românii avem o speranță medie de viață de 75 de ani și din fericire este într-o continuă creștere, de aceea trebuie să îți planifici din timp perioada pensionării, prin investirea inteligentă a banilor încă din perioada activă.   

3. Achiziționezi și gestionezi simplu și ușor, 100% digital

Asigurarea de viață unit-linked 101 Invest de la SIGNAL IDUNA este un produs 100% digital, cu un proces de achiziție extrem de simplu. Pentru a o putea cumpăra, trebuie să ai minimum 18 ani și să apelezi la un consultant specializat. Poți să achiziționezi asigurarea 101 Invest prin intermediul partenerilor SIGNAL IDUNA, iar administrarea acesteia o faci prin aplicația Signal Care Assistant, disponibilă gratuit în Play Store și App Store sau în versiunea web.

Frecvența de plată a primelor de asigurare ce urmează a fi investite poate fi anuală, semestrială, trimestrială sau lunară, în funcție de preferințele tale. În plus, asigurarea îți oferă posibilitatea și de a investi sume disponibile suplimentar prin înregistrarea direct în aplicație a unui Top Up. Astfel, ai control, simplu și rapid, asupra banilor. Tot din aplicație, poți schimba frecvența de plată, în funcție de cum îți este mai convenabil.

Poți extinde aria de acoperire a poliței de asigurare 101 Invest prin adăugarea uneia sau mai multor asigurări suplimentare, cum ar fi cea pentru deces ca urmare a unui accident sau invaliditate permanentă ca urmare a unui accident etc. Așadar, este bine să ai întotdeaua soluții financiare pe care, în orice situație, familia ta sau beneficiarii poliței, să se poată baza.

4. Ai flexibilitate în investiții

Prin produsul unit-linked 101 Invest de la SIGNAL IDUNA, ai la îndemână mai multe variante de investiții dintre care unele mai profitabile din punct de vedere al câștigului, dar mai riscante, iar altele mai conservatoare, cu riscuri moderate și câștiguri pe măsură. Investiția o poți realiza doar în Euro, iar din perspectiva riscului acoperit, teritorialitatea este nelimitată.

Poți selecta unul sau mai multe fonduri în funcție de preferință și de apetitul față de risc. Cele patru fonduri exclusiviste sunt oferite prin intermediul HANSAINVEST, una dintre companiile de renume din Germania, cu un portofoliu de peste 6 miliarde de euro. Fondurile sunt concetrate pe stabilitate și pe rezultate pe termen lung, banii fiind investiți diversificat, ceea ce înseamnă că sunt alocați în mai multe instrumente financiare, din diferite țări și industrii.

Este bine de știut că îți poți modifica oricând strategia de investiție beneficiind de flexibilitate pentru modificarea structurii de fonduri pentru care optezi în scopul investirii și a procentului alocat fiecărui fond și a beneficiarului sau a beneficiarilor asigurării. Practic, poți face aceste schimbări fără niciun cost.

5. Investești pe termen lung: minim 10 ani...maximum 101 ani

Îți recomandăm să închei asigurarea de viață unit-linked pe termen lung, pentru un randament pozitiv, de minimum 10 ani. 101 Invest poate să ofere acoperire, așa cum îi spune și denumirea, până la împlinirea a 101 ani.

Adică, pe perioadă nelimitată, timp în care și veniturile tale se rotunjesc.

  

Citeste si