Stiri

SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE lansează 101 Invest, asigurarea de viață cu componentă investițională

17.02.2021

București, 17 februarie 2021

Compania de asigurări SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE a lansat 101 Invest, un produs de asigurare unit-linked care îmbină caracteristicile unei asigurări de viață cu cele ale unei componente investiționale. Produsul se adresează persoanelor care doresc să își sporească veniturile printr-o investiție pe termen mediu sau lung și, totodată, să beneficieze de protecție financiară proprie sau pentru cei dragi în cazul unui eveniment neprevăzut.

101 Invest este un produs de asigurare administrat în euro, cu teritorialitate nelimitată. Printre beneficiile asigurării de viață unit-linked se numără creșterea veniturilor pe termen mediu sau lung prin investiții în fonduri exclusiviste. Procesul de achiziție este 100% digital, produsul fiind distribuit prin intermediul partenerilor SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE.

HANSAINVEST, membru al Grupului SIGNAL IDUNA, deține calitatea de casă exclusivă de administrare a activelor. Ca posibilitate de investire, clienții pot opta pentru oricare din cele patru fonduri de investiții selectate din portofoliu: HANSAcentro, HANSAdynamic, SI Best Select, HANSA smart Select E.
„În comportamentul actual al românilor se remarcă nevoia de economisire și protecție financiară. De aceea, am creat 101 Invest pentru persoanele interesate atât de acoperirea oferită de asigurarea în caz de deces, cât și de creșterea veniturilor pe termen mediu sau lung. Noul produs de asigurare le oferă clienților noștri acces la fonduri de investiții exclusiviste. Aceștia beneficiază de flexibilitate în schimbarea structurii investiționale, în funcție de strategia proprie și apetitul la risc: pot transfera oricând doresc unități între fonduri, schimba procentul de investiție alocat fiecărui fond și modifica beneficiarul asigurării, fără niciun cost”, declară Nicolae Trofin, Membru al Directoratului SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE.
Pentru a putea achiziționa asigurarea, contractantul trebuie să aibă minim 18 ani, iar vârsta maximă la expirarea contractului poate fi de până la 101 ani. Asiguratul poate avea vârsta cuprinsă între 1 an și 65 ani la momentul începerii contractului. Durata minimă a poliței este de 10 ani, iar frecvența de plată a primelor poate fi anuală, semestrială, trimestrială, lunară. Totodată, contractantul beneficiază de flexibilitate în ceea ce privește procesul de răscumpărare a poliței, după primele șase luni de valabilitate a contractului acesta având posibilitatea de a opta pentru o răscumpărare parțială sau totală a valorii unit-urilor de investiție acumulate.  
Aria de acoperire a poliței de asigurare 101 Invest poate fi extinsă prin adăugarea uneia sau mai multor asigurări suplimentare la intrarea în asigurare sau la fiecare aniversare contractuală, pentru: deces ca urmare a unui accident, invaliditate permanentă ca urmare a unui accident, suspendare de plată a primelor de asigurare ca urmare a unui accident, spitalizare ca urmare a unui accident, repatriere în caz de deces ca urmare a unui accident etc.
„Pandemia de Covid-19 a reiterat nevoia de protecție și de securitate pentru situații neprevăzute. Acest lucru va duce la apariția unor produse adaptate diferitelor etape ale vieții, cu noi tipuri de acoperire și cu o flexibilitate crescută inclusiv în ceea ce privește plata. Prin 101 Invest ne-am propus să venim în întâmpinarea unui comportament de consum orientat spre investiții și să oferim o alternativă viabilă în ceea ce privește diversificarea modalităților de investiție a resurselor financiare disponibile”, a adăugat Nicolae Trofin.  
SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE este lider pe segmentul asigurărilor de sănătate, în funcție de volumul primelor brute subscrise, iar pe lângă asigurările de sănătate private pentru familie și pentru companii, oferă și asigurări de viață și de accident.  

***
Despre SIGNAL IDUNA
Grupul SIGNAL IDUNA este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Germania, format în 1999 prin fuziunea între SIGNAL Versicherungen, Dortmund și IDUNA NOVA Group, Hamburg. În prezent, SIGNAL IDUNA este prezentă în Germania, Polonia, Ungaria, Elveția și România.

Pe piața locală, operațiunile Grupului SIGNAL IDUNA au început în iunie 2008, având ca principală direcție asigurările private de sănătate, oferind totodată produse competitive și pe liniile de asigurări de viață și asigurări de accident.

Pentru mai multe informații puteți vizita website-ul companiei https://www.signal-iduna.ro/.

Citeste si