Blog

Raluca Grădinaru, Team Leader Medical Network: “Performanța apare atunci când după finalizarea unui proces, fluxurile operaționale au fost îmbunătățite”

11.12.2023

#LifeAtSIGNALIDUNA #15yearsanniversary #TogetherWeAreOneSIGNAL

Cu o experiență de peste nouă ani în companie, Raluca Gradinaru și-a început activitatea part-time ca operator de Call Center, evoluând ulterior în poziția de Team Lider în cadrul departamentului Furnizori Servicii Medicale. În acest material ne împărtășește momentele cheie ale parcursului său în echipa SIGNAL IDUNA și cum au contribuit provocările din activitatea sa zilnică la modelarea sa profesională și  personală.

Raluca ne-a împărtășit că unul dintre aspectele pe care le apreciază cel mai mult îl reprezintă interacțiunile cu colegii, admirând flexibilitatea și disponibilitatea constantă a acestora. Știe că poate conta pe sprijinul lor în orice moment, ceea ce face ca lucrurile să devină posibile. Pentru ea, echipa este o sursă continuă de inspirație: „Învăț tot timpul ceva nou cu ajutorul ei Este foarte important pentru mine să comunicăm nu numai în situațiile dificile, ci și în cele care ne fac ziua mai frumoasă. O bună interacțiune între colegi face ca echipa să exceleze, implicit și eu.”

Cu o viziune plină de energie, Raluca Grădinaru este o prezență valoroasă în echipa noastră. Experiențele sale în cadrul companiei, în special momentul de creștere accelerată a departamentului, au ajutat-o să înțeleagă mai bine cât de vital este să-și administreze eficient timpul și să știe să pună accentul pe ceea ce contează cu adevărat: „Acum câțiva ani, făceam parte din departament doar eu și actualul meu manager. De atunci, volumul de muncă s-a dublat neașteptat, numărul proiectelor a crescut considerabil, astfel încât și departamentul s-a mărit. Așa am înțeles cât de important este să îți eficientizezi timpul și să înveți să prioritizezi.”  

Eficiența și prioritizarea nu sunt doar concepte, ci au devenit principii cheie pentru succesul său, influențându-i toate aspectele vieții. 

Umorul, cheia secretă în fața provocărilor

O experiență din ultimul său concediu i-a reamintit că provocările, dintre cele mai diverse, pot fi depășite cel mai ușor prin umor. Împreună cu soțul ei, au făcut o excursie cu motocicleta, iar pe un drum forestier au rămas blocați în noroi. Mișcarea vehiculul era o provocare, totul aluneca, inclusiv ei erau adânciți până la glezne. Mai mult, când s-au uitat de jur împrejur au văzut foarte multe urme de urs și la scurt timp au și auzit un mârâit gros. „Ne-am privit câteva secunde și am gândit: Asta ne mai lipsea! Apoi am început să râdem zgomotos, alungând orice presupus animal. Cu o minte relaxată, zâmbetul pe buze și cu ceva cunoștințe de fizică, am reușit să ridicăm motorul și să ne continuăm călătoria. Experiența mi-a demonstrat că umorul este cu adevărat un aliat valoros în fața provocărilor, mai ales când abordezi situațiile cu deschidere.”

Raluca face parte în acest moment dintr-o echipă dedicată de automatizare și optimizare: „Este uimitor să observ cum, dintr-o multitudine de idei, unele dintre ele părând simple sau chiar banale la început și având de cele mai multe ori viziuni complet diferite, reușim să construim un rezultat final care depășește cu mult așteptările inițiale.” 


 

O motivează faptul că poate descoperi mai multe perspective, a colegilor de echipă, a partenerilor medicali, precum și a clienților SIGNAL IDUNA. „Performanța, după cum afirmă, apare atunci când, după finalizarea unui proces, fluxurile operaționale și de comunicare au fost îmbunătățite. Din punctul meu de vedere, acest lucru poate fi îndeplinit doar dacă se identifică o soluție optimă prin care este incorporată viziunea tuturor părților implicate.”

Prin urmare, atunci când finalizează o nouă provocare, dorința ei este simplă: să continue să construiască pe baza cunoștințelor acumulate și să abordeze orice situație din perspective inedite, aducând în lumină aspecte și detalii care, poate, au trecut neobservate în trecut. Pentru Raluca, fiecare succes reprezintă doar un punct de plecare către următoarea aventură de descoperire.

În armonie – alinierea valorilor personale cu misiunea companiei

Pentru Raluca, credința în valorile personale reprezintă un compas ce-i ghidează pașii în fiecare decizie pe care o ia. Înțelegând că job-ul trebuie să reflecte aceeași filosofie de viață, Raluca a găsit echilibrul perfect, asumându-și o misiune nobilă: aceea de a inspira oamenii să înțeleagă cât mai bine importanța asigurărilor de sănătate. „Consider că valorile personale determină foarte multe dintre alegerile noastre, iar job-ul și compania în care lucrezi trebuie să aibă un set de valori similar cu al tău, întrucât mare parte din timp acolo îl petreci. În cazul meu, nu regret alegerea făcută”, adaugă Raluca.

Cu atât mai mult cu cât, în fiecare zi, prin activitatea sa, aduce în prim plan soluții de protecție și siguranță pentru români, ceea ce îi demonstrează că prin munca sa contribuie la binele comunității. În România, trebuie să promovăm tot mai mult importanța asigurărilor de sănătate, de viață și de accident. Așa cum fiecare proprietar auto are o asigurare, consider că fiecare dintre noi trebuie să ne asigurăm și sănătatea, aceasta având întotdeauna prioritate în fața oricăror altor nevoi. Cu siguranță vor apărea situații neprevăzute, însă șansele de a le depăși mai ușor cresc foarte mult. Personal, dețin asigurare de sănătate, de viață, auto, precum și de locuință. Îmi oferă o anumită liniște și siguranță. ”

În sezonul cald, Raluca preferă călătoritul prin România și motociclismul. Se consideră extrem de norocoasă că poate îmbina aceste două pasiuni, mai ales că în prezent este doar pasager. Totuși, în anul ce vine, și-a propus să devină șofer de motocicletă. O plimbare relaxantă în jurul Bucureștiului, pe înserat, după o zi încărcată, este întotdeauna un moment de relaxare binevenit. În sezonul rece, își găsește refugiul și distracția în lumea jocurilor online, explorând cu aceeași curiozitate universul digital.

Vă invităm să rămâneți alături de noi și să ne urmăriți pe parcursul acestei călătorii, în care veți descoperi mulți alți colegi cu povești și experiențe remarcabile. Fiecare aduce ceva special și unic în familia SIGNAL IDUNA. Prin acest proiect dorim să vă oferim o privire mai profundă asupra culturii noastre organizaționale și a valorilor după care ne ghidăm. La fel ca și până acum, suntem dedicați în a crea un mediu de lucru solid, unde fiecare angajat se poate dezvolta și contribui activ la succesul SIGNAL IDUNA în România. 

 

 

 

Citeste si