Blog

COVID-19 și afecțiunile oncologice: risc crescut de evoluție severă a infecției. Îngrijirea pacienților cu cancer în timpul pandemiei

06.05.2020

Ne aflăm în plină pandemie provocată de noul coronavirus iar numărul persoanelor infectate crește de la o zi la alta. Este o circumstanță complexă în care deciziile responsabile precum aplicarea măsurilor anunțate de autorități sunt menite să ajute în primul rând la prevenirea infecției în rândul persoanelor cu risc crescut de a dezvolta complicații majore.

Un pacient cu o afecțiune oncologică diagnosticat cu acest nou virus poate dezvolta rapid simptomatologie și evoluție severă cu potențial letal din cauza compromiterii sistemului imunitar.

Chiar dacă nu prezintă un risc mai mare de infectare cu noul coronavirus, pacienții oncologici pot dezvolta forme mai severe ale bolii COVID-19 din cauza stării de imunodeficiență cauzată atât de afecțiunea pe care o au, cât și de tratamentul pe care îl urmează. Dr. Mihai Ciochinaru, medic oncolog în cadrul MedLife, prezintă măsurile care se impun pentru această categorie de pacienți pe perioada pandemiei, astfel încât să se evite apariția unor complicații medicale și implicit, degradarea stării de sănătate.

Asigurarea continuității tratamentelor pentru pacienții cu afecțiuni oncologice este vitală, indiferent de contex, luând însă toate măsurile de siguranță pentru protejarea acestora de infecția cu COVID-19. În multe secții de oncologie din țară s-au luat măsuri în ceea ce privește triajul pacienților pentru a limita riscul de expunere la infecție, având în vedere transportul către spital, internarea și asigurarea tratamentelor la standardele obișnuite.

În această perioadă a fost acordată prioritate tratării bolilor active, iar unele controale medicale au fost amânate. Riscul expunerii la SARS-CoV-2 diferă de la pacient la pacient. Cu toate acestea, pentru majoritatea pacienților, beneficiul urmăririi unui plan de tratament bine stabilit este mai mare decât riscul infecției cu noul coronavirus. Modul în care sunt tratate afecțiunile oncologice se va schimba mult în viitorul apropiat prin utilizarea tehnologiilor virtuale în cazurile care permit acest tip de consult.

Ce acțiuni de tratament există în cazul diagnosticării cu o afecțiune oncologică?

Există trei posibilităţi de tratament curativ: chirurgical, chimioterapic şi radioterapic, aplicate singure sau în combinaţii, cu scopul de a vindeca, de a prelungi considerabil durata de viaţă sau de a ameliora calitatea ei. Toate variantele de tratament trebuie completate de consultații de nutriție, suport psihologic al pacientului şi al familiei și în anumite cazuri de chirurgie plastică reconstructivă.

Pentru o mai mare siguranță a corectitudinii diagnosticului, este recomandată a doua opinie furnizată de un medic specialist. O asigurare de sănătate privată este fi soluția optimă. Asigurarea Vital Care oferă acoperire încă de la primul diagnostic oncologic.

Cumpără Vital Care online

Achiziționarea simplă și rapidă direct de pe site-ul Signal Iduna poate oferi atât confort psihic, cât și acces la servicii de specialitate ce ar putea costa foarte mult fără acoperire:

  • Servicii medicale necesare în faza incipientă și de monitorizare medicală
  • Servicii medicale precum chimioterapie și investigații de imagistică avansată
  • Intervenții chirurgicale, recuperare medicală și alte servicii non-medicale
  • Costurile intervențiilor chirurgicale pentru corectarea defectelor funcționale
  • A doua opinie medicală de la partenerii medicali Signal Iduna
  • Sesiuni de tratament psihologic și nutrițional
  • Servicii medicale la nivel național cât și în clinici din UE și Turcia.

 

Descoperă cum poate ajuta în aceste situații asigurarea privată de sănătate Vital Care

Citeste si

Alexandra Enache, SIGNAL IDUNA: „Lucrul cu oamenii este atât de divers, încât te provoacă să ieși din zona de confort și îți oferă ocazia să înveți ceva nou, în fiecare zi”

06.05.2020

Anul acesta, SIGNAL IDUNA sărbătorește 15 ani de activitate în industria asigurărilor din România, iar această aniversare reprezintă o oportunitate de a reflecta asupra valorilor care ne-au ghidat de-a lungul timpului: performanța și implicarea față de comunitate. Ne-am propus să fim alături de clienții, colaboratorii și colegii noștri și să fim un partener de încredere al societății, cu empatie și grijă față de nevoile diferite ale fiecărui român. Ca parte a aniversării noastre am lansat campania "De 15 ani, punem performanța pe primul loc! Motivați de rezultate, ajungem departe!", prin care dorim să demonstrăm încă o dată că putem face o diferență reală și semnificativă în viața celor din jur. Ne angajăm să sprijinim copiii ambițioși să-și urmeze visele de a face performanță în sport, oferindu-le burse, fiindcă sportul rămâne unul dintre cei mai importanți promotori ai sănătății și bunăstării. Sub același motto ne continuăm misiunea și vă prezentăm 15 povești ale colegilor, fiecare completând cu abilitățile individuale întregul tablou al succesului SIGNAL IDUNA, contribuind astfel la creșterea și inovația noastră ca și companie. De-a lungul celor 15 ani de activitate, am avut șansa de a lucra alături de oameni talentați, dedicați și pasionați. Vă invităm să faceți cunoștință cu o parte dintre ei!