Blog

Angajații, baza succesului afacerii pe care o conduci

15.07.2020

Afacerile mici și mijlocii, denumite IMM-uri, concentrează în orice economie un număr mare de angajați care însumează un procent majoritar din totalul economiei oricărei țări.

Retenția și motivarea angajaților

În contextul economic actual, multe companii mici și mijlocii se confruntă cu situații interne dificile, în special în materie de retenție și motivare a angajaților. Un stil de muncă pro-activ precum și atingerea obiectivelor de business printr-o implicare profesională puternică a angajaților fac parte din acel "must have” la care toate companiile aspiră. Diversitatea beneficiilor este un aspect dovedit care duce la creșterea atractivității brandului de angajator, mai ales în contextul în care IMM-urile au cele mai mari dificultăți în atragerea de resurse umane calificate. Una dintre cele mai bune soluții pentru motivarea angajaților este, cu siguranță, oferirea de beneficii extrasalariale.

Mediul de lucru se schimbă rapid și este cunoscut faptul că angajații sunt cea mai importantă resursă a unei afaceri.

Beneficii atât pentru angajați, cât și pentru angajator

În calitate de administrator al unui IMM, ai investit mult timp și bani pentru a crea o echipă solidă în jurul tău, în care care să ai încredere și alături de care să îți atingi obiectivele de afaceri. Angajații sunt baza succesului afacerii pe care o conduci. Când ești ocupat, poți trece cu vederea ce s-ar întâmpla dacă tu sau un membru al echipei tale ar trebui să îți iei concediu medical din cauza unei afecțiuni medicale.

Decizia de a oferi ca beneficiu o asigure de sănătate angajaților reprezintă un pas important pentru dezvoltarea echipei și a business-ului. Iată câteva dintre cele mai importante avantaje pe care le vei obține în urma unei astfel de decizii.

  • Avantaje financiare

Potrivit Codului Fiscal, prima de asigurare beneficiază de avantaje fiscale până în limita a 400 de Euro pe an pentru fiecare angajat. Astfel, aceasta este integral deductibilă la plata impozitelor și contribuțiilor sociale (atât din punct de vedere al taxării venitului, cât și din punct de vedere al impozitului pe profit).

  •  Sprijinirea resurselor umane

Cu ajutorul pachetelor de servicii medicale de grup se pot construi programe de beneficii atractive și eficiente din perspectiva costurilor, destinate recrutării, retenției și motivării forței de muncă.

  • Productivitate crescută

Angajații asigurați au acces la servicii medicale de top în cadrul clinicilor, policlinicilor și spitalelor private din România, ducând astfel la crearea unui confort emoțional al acestora.

Pachetele de beneficii medicale pot fi personalizate în funcție de statutul, vechimea sau productivitatea angajaților. SIGNAL IDUNA oferă trei asigurări de sănătate:

Signal Enterprise- Asigurarea de sănătate privată Signal Enterprise este un produs modular, care poate fi configurat în funcție de caracteristicile grupurilor sau subgrupurilor din cadrul unei companii.

Critical Care - Asigurarea de sănătate privată Critical Care oferă acoperire pentru 31 de boli grave, sub formă de indemnizație pe care o primește asiguratul în cazul diagnosticării cu una dintre acestea.

Vital Care - Asigurarea de sănătate care are grijă de angajații tăi încă de la primul diagnostic cu o afecțiune oncologică.

Alege asigurare de sănătate potrivită business-ului tău!

Citeste si