Blog

Află mai multe despre cardul Easy Pay și cum poți accesa simplu și rapid orice unitate medicală din țară în calitate de asigurat SIGNAL IDUNA

15.06.2020

Asigurările private de sănătate au devenit din ce în ce mai populare în rândul românilor. Tot mai multe persoane au devenit conștiente de importanța accesului la servicii medicale la standarde internaţionale. Flexibilitatea unui astfel de plan de asigurare aduce multiple avantaje. Printre acestea amintim, gestionarea mai ușoară a cheltuielilor medicale și accesul facil la orice clinică și spital din țară și chiar unități medicale din străinătate.

Una dintre principalele probleme pe care le întâmpini atunci când vrei să accesezi serviciile medicale în afara rețelei oferite de asigurarea de sănătate, o reprezintă decontarea banilor. Atunci când o urgență medicală apare pe neașteptate sau te confrunți cu o problemă serioasă de sănătate, analizele medicale, tratamentele și/sau spitalizarea presupun cheltuieli care pot destabiliza orice buget. Aceasta este și una din principalele cauze care descurajează multe persoane de la achiziționarea unei asigurări de sănătate.

Poziționarea clienților în prim-plan și dorința noastră de îmbunătățire continuă a serviciilor acoperite de poliță, au dus la dezvoltarea unui instrument de plată unic în România – Easy Pay, un card bancar ce oferă posibilitatea plății în avans a unui serviciu medical necesar. Acesta vine ȋn completarea opțiunilor tradiționale de plată (decontare directă şi rambursare).

SIGNAL IDUNA beneficiază de colaborarea cu peste 900 de clinici, dar mai sunt situații în care medicul sau clinica preferată nu se regăsesc printre acestea. Așa a luat naștere Easy Pay, un card care permite accesarea serviciilor medicale acoperite de asigurare, în afara rețelei Mediqa Net, în orice unitate medicală din țară, fară a fi nevoie de plată în avans din banii asiguratului.

Plata prin cardul Easy Pay este o modalitate unică și inovativă care oferă simplu și rapid control asupra accesării serviciilor medicale. Plata se va face astfel prin intermediul unui card bancar alimentat de asigurător. Clienții vor trebui doar să anunțe cu 48 de ore lucrătoare înainte de a merge la medic pentru efectuarea plății pe card.

Un alt beneficiu al cardului Easy Pay este faptul că nu mai sunt necesare documentele transmise în original, astfel poți uita de clasicele dosare de rambursare. Metoda a fost adoptată rapid de toți cei care pun un mare preț pe flexibilitate și accesibilitate. Acest instrument completează cu succes aplicația de mobil Signal Care Assistant, asigurații SIGNAL IDUNA se pot bucura de o experient100% digitală.

Nu doar persoanele fizice se pot bucura de acest sistem de plată în avans a unui serviciu medical, ci și angajații a numeroase companii care au decis să includă acest beneficiu unic în pachetul extra-salarial.

Care sunt avantajele cardului Easy Pay ?

  • acces la toate unitățile medicale din țară, indiferent de apartenența la rețele
  • proces mai rapid decât ȋn cazul rambursării clasice
  • plata ȋn avans pentru serviciile medicale.

Care sunt pașii pentru decontarea prin Easy Pay?

  1. ai o problemă de sănătate
  2. îți faci programare direct în clinică
  3. suni la Call Center <021 9910> și autorizezi serviciul medical
  4. primești banii pe cardul Easy Pay
  5. beneficiezi de serviciile medicale necesare
  6. plăteşti cu cardul Easy Pay
  7. trimiți documentele solicitate (factură/chitanță/raport medical) la SIGNAL IDUNA.

 Într-o lume din ce în ce mai dinamică este importantă uşurința cu care accesezi serviciile medicale de care ai nevoie.

Citeste si