Stiri

SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE a primit aprobările finale din partea Autorității de Supraveghere Financiară pentru achiziționarea companiilor ERGO și demarează procesul de integrare

31.05.2022

București, 31 mai 2022: Compania de asigurări SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE a primit toate aprobările din partea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și anunță finalizarea tranzacției și demararea procesului de integrare a celor două companii, ERGO Asigurări și ERGO Asigurări de Viață în cadrul Grupului SIGNAL IDUNA.

ERGO Asigurări își va continua activitatea ca entitate independentă sub noul Consiliu de Administrație aprobat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară: Tiberiu Maier, în calitate de Președinte, Mesut Yetiskul și Mark Osterloff, în calitate de Membri.

ERGO Asigurări de Viață va urma etapele unui proces complex de fuziune estimat a se finaliza în prima parte a anului viitor. Consiliul de Supraveghere al ERGO Asigurări de Viață S.A. a primit aprobarea Autorității de Supraveghere Financiară și este format din: Tiberiu Maier în calitate de Președinte, Mihaela Drugă și Mark Osterloff, în calitate de Membri.

SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE, lider al segmentului de asigurări voluntare de sănătate din România marchează astfel un moment cheie în evoluția companiei, ce încununează peste 14 ani de prezență solidă, inovație și creștere responsabilă în piața de asigurări locală.

„Suntem mândri să anunțăm unul dintre cele mai importante momente din povestea noastră de succes în România – finalizarea tranzacției ERGO Asigurări și ERGO Asigurări de Viață. Astfel, prin crearea unui ecosistem complex ce integrează expertiza SIGNAL IDUNA, capabilitățile celor două companii ERGO și procesul accelerat de transformare digitală, vom putea oferi noi soluții de asigurare cu valoare adăugată care să răspundă nevoilor tot mai diversificate ale consumatorilor. Rigoarea, devotamentul și grija față de clienți pentru care suntem recunoscuți în piața de profil, rămân atributele pe care echipa SIGNAL IDUNA se bazează în atingerea obiectivelor de business și de creștere constantă”, declară Tiberiu Maier, Președinte al Directoratului SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE.

SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE a înregistrat la finalul anului 2021 un volum al primelor brute subscrise de peste 141 milioane lei. Compania are în portofoliu peste 200.000 de asigurați, valoarea despăgubirilor acordate ridicându-se la circa 87 milioane lei pentru soluționarea a peste 300.000 de dosare. Acest aspect reflectă schimbările majore observate în comportamentul de consum pe parcursul celui de-al doilea an de pandemie și totodată angajamentul ferm al companiei față de clienții săi.

Direcția strategică de diversificare a SIGNAL IDUNA în România va fi completată de un nivel consolidat al volumului primelor brute subscrise. Acesta va crește cu circa 50% ca rezultat al achiziției celor două companii ERGO și a evoluției pozitive înregistrate de ambele entități la finalul anului precedent. ERGO Asigurări a raportat un volum al primelor brute subscrise de peste 54 milioane lei, cea mai mare pondere a acestora fiind reprezentată de asigurările de bunuri și de asigurările de răspundere civilă. ERGO Asigurări de Viață a înregistrat un volum al primelor brute subscrise de peste 16 milioane lei, principalul segment de activitate fiind reprezentat de asigurările de viață de tip bancassurance.

***

DESPRE SIGNAL IDUNA

Grupul SIGNAL IDUNA este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Germania.

Fondat în urmă cu peste 110 ani, Grupul SIGNAL IDUNA și-a câștigat o reputație excelentă ca furnizor puternic și de încredere pentru asigurări și servicii financiare, oferind o gamă largă de soluții (asigurări, servicii bancare și investiții) clienților individuali și corporate. Conduita comercială a SIGNAL IDUNA este orientată către succesul pe termen lung și se bazează pe satisfacerea nevoilor clienților și pe dezvoltarea pieței, pe inovație și independență financiară.

În prezent, SIGNAL IDUNA este prezentă pe piețele de asigurări din Germania, Polonia, Ungaria, România și Elveția unde desfășoară activități de reasigurare.

Pe piața locală, SIGNAL IDUNA și-a început operațiunile în anul 2008. Portofoliul companiei include: asigurări de sănătate private pentru familie și pentru companii, asigurări de viață, asigurări de accident. SIGNAL IDUNA oferă soluții de reasigurare, analiză și servicii de consultanță în ceea ce privește subscrierea riscului pentru gestionarea optimă a asigurărilor de sănătate. Expertiza SIGNAL IDUNA este susținută de acoperire la nivel național și de o experiență digitală simplificată și atractivă pentru clienți.

Pentru mai multe informații puteți vizita website-ul companiei https://www.signal-iduna.ro/.

 

Citeste si