Stiri

În primele 6 luni ale acestui an, SIGNAL IDUNA își consolidează poziția pe piața din România, înregistrând o creștere de 34% a business-ului față de aceeași perioadă din 2022

02.08.2023
  • Compania de asigurări de sănătate și viață, SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE a înregistrat o creștere a volumului de primele brute subscrise cu 36%, comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior
  • Compania de asigurări generale, SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI, a avut în semestrul 1 al anului 2023, o creștere a volumului de prime brute subscrise de 27%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut

București, 2 August 2023 - Companiile SIGNAL IDUNA au înregistrat în primul semestru din 2023 un volum al primelor brute subscrise de peste 200 milioane de lei, în creștere cu 34% față de perioada similară a anului precedent.   

SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE, numărul 1 în asigurările de sănătate pe piața din România, conform rapoartelor Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) din ultimii 3 ani, raportează creșteri de 30% pe linia asigurărilor de sănătate în semestrul 1 din 2023 față de aceeași perioadă a anului trecut. Dinamica pozitivă a continuat să fie susținută de soluțiile complete, adaptabile oricărei companii, indiferent de dimensiune și tip de business și oricărei familii, atingând un volum al primelor brute subscrise de peste 137 de milioane de  lei.  Rezultatele înregistrare la nivel de companie de 154 de milioane de lei reconfirmă nevoia românilor de a beneficia de protecția financiară în fața riscurilor și incertitudinilor cu care se confruntă zi de zi.

Semestrul 1 al acestui an a însemnat și creșterea cu 27% a volumului de prime brute subscrise comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut pentru SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI, care are un portofoliu variat de asigurări generale, depășind 45 milioane de lei. Avansul a fost susținut de toate liniile de asigurare, însă cele mai importante creșteri au fost înregistrate pe segmentul asigurărilor de clădiri și bunuri de 40%, pe segmentul asigurărilor de asistență medicală în străinătate 42%, în segmentul asigurărilor de locuințe cu 28%, precum și în cazul asigurărilor de răspunderi profesionale și generale, cu 22%.

„Prima jumătate a anului 2023 a adus rezultate solide pentru business-ul nostru, în linie cu strategia noastră de consolidare a brand-ului SIGNAL IDUNA pe piața din România. Avem în plan și pentru următoarea perioadă o creștere cu două cifre, atât pe segmentul asigurărilor de sănătate, cât și pe segmentul asigurărilor generale. Ne dorim să oferim soluții de asigurare  simple și ușor de accesat, acoperind atât nevoile de asigurare individuale, cât și cele ale  clienților corporate și IMM-urilor. Păstrăm în focus și în acest an procesul de digitalizare pentru a ajunge la un număr cât mai mare de persoane și companii cu soluțiile de protecție adecvate”, declară Tiberiu Maier, Președinte al Directoratului SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE și al Consiliului de Administrație SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI. 

Cu o viziune orientată către viitor, SIGNAL IDUNA România pune bazele unei creșteri continue, prioritatea fiind satisfacerea nevoilor românilor prin produse și servicii de calitate, accesibile și inovatoare. Compania dezvoltă opțiuni flexibile și personalizate pentru fiecare client, asigurând protecția necesară pentru un viitor mai sigur.

SIGNAL IDUNA se asigură permanent că produsele și serviciile sale rămân la standarde înalte, folosind tehnologii recente pentru a simplifica procesele și a face experiența clienților cât mai plăcută și eficientă posibil. De la platforme online pentru gestionarea polițelor, până la instrumente moderne de accesare a serviciilor medicale, SIGNAL IDUNA se asigură că toate procesele sale sunt rapide, eficiente și ușor de accesat.

**********

Despre SIGNAL IDUNA

Grupul SIGNAL IDUNA este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Germania.

Fondat în urmă cu peste 110 ani, Grupul SIGNAL IDUNA și-a câștigat o reputație excelentă ca furnizor puternic și de încredere pentru asigurări și servicii financiare, oferind o gamă largă de soluții (asigurări, servicii bancare și investiții) clienților individuali și corporate. Conduita comercială a SIGNAL IDUNA este orientată către succesul pe termen lung și se bazează pe satisfacerea nevoilor clienților și pe dezvoltarea pieței, pe inovație și independență financiară.

În prezent, SIGNAL IDUNA activează pe piețele de asigurări din Germania, Polonia, Ungaria și România.

Pe piața locală, SIGNAL IDUNA și-a început operațiunile în anul 2008. Portofoliul actual include o gamă variată de produse și servicii, atât pe segmentul dedicat persoanelor fizice cât și pe segmentul clienților de tip Corporate și IMM. Soluțiile de asigurare puse la dispoziție de SIGNAL IDUNA, prin cele două companii (SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE și SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI), adresează nevoi specifice de protecție prin asigurare pentru ambele segmente de clienți. SIGNAL IDUNA oferă și soluții de reasigurare, analiză și servicii de consultanță în ceea ce privește subscrierea riscului pentru gestionarea optimă a asigurărilor. Expertiza SIGNAL IDUNA este susținută de acoperire la nivel național și de o experiență digitală simplificată și atractivă pentru clienți.

Pentru mai multe informații puteți vizita website-ul companiei www.signal-iduna.ro

Citeste si