Asigura-te ca esti sanatos!

Stiri

Ti-ai schimbat locul de munca? Ce trebuie sa stii despre asigurarea privata de sanatate

Bucuresti, 12 decembrie 2016

Multi angajatori ofera in prezent asigurari private de sanatate drept beneficiu extra-salarial. Cand faci o schimbare importanta in ceea ce priveste asigurarea privata de sanatate, exista mai multe scenarii posibile:

1. Se schimba pachetul de beneficii si acoperiri, insa ramane acelasi asigurator;
2. Se face trecerea de la beneficii medicale de tip asigurari private de sanatate la beneficii medicale de tip abonamente medicale sau invers;
3. Se face trecerea de la niciun beneficiu medical la beneficii medicale sau invers.

Ce trebuie sa ai in vedere in momentul cand schimbi locul de munca si ai in pachetul de beneficii extrasalariale si asigurari private de sanatate:
1. Afla care sunt documentele pe care le primesti in calitate de asigurat – certificat de membru, card de asigurat, materiale informative si orice alte materiale care te vor ajuta sa descoperi care sunt serviciile de care poti beneficia prin asigurarea pe care o ai.
2. Verifica ce contine pachetul de asigurare – o asigurare privata de sanatate poate avea diverse acoperiri. Descopera care sunt modificarile majore si ce acopera beneficiul pe care il ai.
3. Afla cum poti sa accesezi asigurarea cel mai simplu - ai la dispozitie o serie de metode prin care sa accesezi serviciile medicale fara efort sau timp pierdut. Poti sa alegi cea mai potrivita varianta pentru tine.

Alte lucruri pe care e bine sa le intrebi in momentul cand schimbi locul de munca si treci printr-o tranzitie in ceea ce priveste beneficiile medicale in calitate de angajat, departamentul de HR al firmei unde te-ai angajat te poate indruma pentru a afla: in ce masura este posibila adaugarea dependentilor in asigurare (membri ai familiei), din ce moment pot fi accesate serviciile si eventual cum poti continua niste investigatii si tratamente deja incepute, pe baza beneficiilor medicale avute la fostul loc de munca.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.