Asigura-te ca esti sanatos!

Stiri

Riscuri la care te poti expune pe timpul verii

Bucuresti, 29 iunie 2016

Pe masura ce vremea se incalzeste, iar soarele este din ce in ce mai puternic, vara se instaleaza cu o multime de momente placute, insa, in acelasi timp apar si multe riscuri la care ne expunem. Cele mai frecvente riscuri care pot sa apara pe timpul verii sunt descrise mai jos.

Arsuri solare – vara este de multe ori sinonima cu concediile in locuri unde poti face plaja. Expunerea la soare poate sa fie in acelasi timp benefica pentru organism, insa poate sa fie si periculoasa daca nu este controlata si monitorizata atent. Este important sa nu te expui la soare in intervalul orar cand acesta este foarte puternic. De asemenea e foarte important sa aplici crema pentru piele cu un nivel de protectie ridicat pentru a nu risca arsuri solare.

Insolatie – Multe probleme pe timpul verii apar din cauza expunerii la soare fara protectie pe cap. Este important ca pe timpul verii sa eviti ca soarele sa bata direct pe crestet. Foloseste palarii, sepci sau orice alta varianta care iti protejeaza organismul de insolatie.

Consum alimente alterate – Din cauza temperaturilor ridicate, alimentele se altereaza intr-un timp mult mai scurt, fata de sezonul rece. Inainte sa consumi alimente, e bine sa verifici daca acestea au fost depozitate la temperaturi optime pentru pastrare si daca sunt in termenul de valabilitate.

Deshidratare – In sezonul cald pielea transpira mai mult, ceea ce duce la pierderea unei cantitati considerabile de apa din corp. Din acest motiv este important sa bei suficient de multa apa pentru a evita riscul de deshidratare. Bea apa de fiecare data cand simti senzatia de sete pentru a evita orice riscuri. 

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.