Asigura-te ca esti sanatos!

Stiri

Riscuri de sanatate la care te expui daca petreci mult timp in masina

Bucuresti, 19 august 2016

Daca petreci mult timp pe scaunul soferului si in fiecare zi faci deplasari lungi cu masina, trebuie sa stii care sunt cele mai frecvente pericole la care trebuie sa fii atent:

Poluarea din aer - Fiecare masina degaja noxe. Petrecand mult timp in masina, eventual cu geamurile deschise, va fi inhalat un aer poluat de autoturismele din jur.

Probleme legate de pozitia corpului - Spatele trebuie sa fie drept, iar scaunul suficient de aproape de bord si la inaltimea potrivita astfel incat corpul sa stea intr-o pozitie confortabila si sa nu ajunga sa provoace dureri la nivelul spatelui si gatului. Din cauza miscarilor destul de limitate atat cu mainile cat si cu picioarele, aveti nevoie de pauze periodice in care sa faceti cateva miscari de intindere a membrelor, pentru ca muschii sa se relaxeze.. 

Amanarea tratarii unor probleme de sanatate - Pentru ca sunt anumite medicamente care provoaca stari de somnolenta, unele tratamente sunt amanate. Cea mai buna varianta este sa cereti medicului specialist medicamente care le pot inlocui eficient pe cele prescrise, fara a avea aceleasi efecte.

Lipsa de somn - Pentru soferii care muncesc in ture de noapte, somnul va fi inlocuit cu periode indelungate de sofat. Din acest motiv, poate sa apara in timp senzatia de oboseala.

Cateva solutii care te pot ajuta sa eviti problemele de sanatate sunt:
- Ajustarea pozitiei scaunului astfel incat spatele si gatul sa stea confortabil;
- Reglarea unui program in care timpul pentru odihna sa fie suficient;
- Acordarea de timp pentru pauze de relaxare in cursele lungi;
- Stabilirea unui program de exercitii fizice in afara orelor de program;
- Identificarea medicamentelor care nu provoaca somnolenta, atunci cand sunt necesare.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.