Asigura-te ca esti sanatos!

Stiri

Probleme frecvente de sanatate in sezonul toamnei

Bucuresti, 8 septembrie 2016

Printre cele mai frecvente afectiuni provocate de trecerea de la vara la toamna se numara: gripa si raceala, alergii, dureri articulare. Care sunt cauzele pentru fiecare si ce poti face pentru a le evita, descopera mai jos.

Gripa si raceala: sunt cauzate de schimbarea conditiilor meteorologice precum fluctuatii de temperatura, umiditate si vant puternic. Acestea favorizeaza aparitia si raspandirea microbilor care contribuie la raspandirea bolilor de sezon.

Alergii: la fel cum se intampla si primavara, alergiile se manifesta mai pronuntat fata de restul anului. Acest lucru se intampla din cauza polenului si prafului din aer, aparitie cauzata de vantul puternic specific acestui anotimp. De asemenea, din cauza umiditatii, poate sa apara mucegaiul, care influenteaza in mod direct persoanele care sufera de astm.

Dureri articulare: trecerile relativ bruste de la cald la frig si invers, precum si schimbarea presiunii atmosferice din perioada de toamna poate genera dureri articulare. Pentru ca organismul are nevoie de timp de adaptare pentru a se simti confortabil cu noile conditii atmosferice, de multe ori apare disconfort la nivelul articulatiilor.

Ce poti face pentru a preveni aceste afectiuni:

- Evita pe cat posibil plimbarile in zilele ploiase, cand presiunea atmosferica este ridicata si influenteaza organismul;
- Alege vestimentatia adecvata sezonului. E bine sa urmaresti prognoza meteo si sa adaptezi tinuta, cu haine mai subtiri sau mai groase, la temperaturile anuntate.
- Pastreaza un stil de viata activ, in care sa incluzi exercitii fizice, pentru a pastra mobilitatea incheieturilor.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.