Asigura-te ca esti sanatos.

Stiri

Pozitia corecta la birou – cum sa stai pentru a nu-ti afecta sanatatea

Bucuresti, 17 mai 2016

Cand stai mult timp la calculator poate sa fie obositor pentru corpul tau. Cand stai la birou intr-o pozitie incorecta pot sa apara dureri de spate, de gat si chiar si de genunchi sau incheieturile mainilor.

Pentru a mentine cat mai mult timp o pozitie corecta la birou este important sa stii care sunt cele mai importante elemente pentru o pozitie corecta.

Spatele drept – Pentru coloana este important sa fie mentinut spatele drept, cu sezutul impins cat mai aproape de spatar. In felul acesta sunt evitate durerile de spate si de gat, de cele mai multe ori cauzate de o pozitie inconvoiata.

Picioarele lipite pe podea – A tine spatele drept nu este suficient. Talpile picioarelor trebuie sa fie lipite de podea, iar genunchi indoiti la aproximativ 90 de grade. Pentru acest lucru trebuie ca inaltimea scaunului sa fie ajustata in functie de inaltimea fiecarei persoane.

Privirea perpendicular pe ecran – Pentru a evita durerile de gat si oboseala ochilor ecranul catre care privim trebuie sa se gaseasca suficient de sus cat sa ajunga la nivelul ochilor, iar privirea sa cada perpendicular pe acesta.

Distanta optima fata de birou – Nu doar coloana si picioarele sunt importante pentru o pozitie optima la birou, ci si modul in care sunt pozitionate mainile. Daca stai prea departe de birou va fi nevoie sa te intinzi foarte mult ceea ce poate crea discomfort la nivelul mainilor. De asemenea, in cazul in care scaunul este prevazut cu manere aceastea trebuie pozitionate astfel incat sa mainile sa stea relaxate.

Pauze pentru miscare – Chiar daca mentii o pozitie corecta la birou este important ca la fiecare doua ore sa iei cate o pauza de cateva minute in care sa te ridici de pe scaun si sa te deplasezi . In felul acesta atat muschii, cat si circulatia sangelui se pun in miscare si te ajuta sa te concentrezi mai bine pentru urmatoarea perioada de timp.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.