Asigura-te ca esti sanatos!

Stiri

Obiceiuri care influenteaza sanatatea si productivitatea la birou

Bucuresti, 21 iunie 2016

E simplu sa adoptam obiceiuri de care nu avem nevoie si care ne afecteaza productivitatea la birou. Odata ce au fost constientizate este mult mai simplu sa le controlezi si sa incerci sa le schimbi, pentru a te bucura de mai multe lucruri rezolvate in timp util. Cele mai frecvente obiceiuri care iti afecteaza productivitatea sunt mai jos:

Nu controlezi nivelul de stres: Este foarte simplu sa te lasi influentat de presiunea deadline-urilor si a tensiunii de la locul de munca. Cand simti ca stresul devine coplesitor, eficienta in rezolvarea task-urilor scade din ce in ce mai mult. E important sa inveti sa controlezi modul in care te afecteaza stresul si sa pui in aplicare metode de relaxare care sa functioneze la birou si acasa.

Consumi alimente bogate in zahar: La scurt timp dupa ce consumi alimente sau bauturi bogate in zahar te simti mai plin/a de energie. Dezavantajul este ca senzatia este de scurta durata si imediat dupa aceea se instaleaza oboseala si lipsa de putere. Tentatia este aceea de a consuma din ce in ce mai multe alimente dulci.

Verifici constant notificarile noi (email, social media): Traim in secolul in care tehnologia ne tine tot timpul conectati prin notificari constante atat pe laptop cat si pe telefon. Daca te opresti din lucru de fiecare data cand apare o notificare noua (email, update pe retele de socializare, mesaje personale), nu vei reusi niciodata sa te concentrezi asupra unui task de rezolvat. Daca intrerupi activitatea la fiecare cateva minute iti va lua mai mult timp sa iti reintri in ritm.

Consumi excesiv de multa cafea sau bauturi energizante: De multe ori inlocuim odihna cu energizante si cafea. Chiar daca pe termen scurt acestea isi fac efectul, pe termen indelungat acestea pot afecta sanatatea. E important sa te odihnesti, pentru a nu simti nevoia sa bei foarte multa cafea sau energizante.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.