Asigura-te ca esti sanatos!

Stiri

Modificari de fiscalitate pentru asigurarea privata de sanatate

Bucuresti, 25 martie 2016

Incepand cu 1 ianuarie 2016 cheltuielile pentru asigurarea privata de sanatate sunt deductibile, avand o valoare mai mare, fata de anul trecut de la 250 euro/angajat in 2015, la 400 euro/angajat in 2016. Este un motiv in plus pentru orice angajator sa-si protejeze echipa cu un plan de sanatate potrivit grupului.

Ce inseamna mai exact? Cheltuielile pe care le suporta angajatorul cu prima de asigurare sunt deductibile fiscal, intr-o limita mai mare fata de anul trecut (400 euro/angajat fata de 250 euro/angajat). In cazul imbolnavirii, cheltuielile pentru serviciile medicale sunt acoperite de asigurator, conform contractului de asigurare.

Efectele acestor masuri legislative isi vor face simtita prezenta cand si mai mult angajatori vor opta pentru asigurare de sanatate privata. Astfel, din ce in ce mai multi angajati vor avea posibilitatea sa se trateze, in caz de necesitate medicala, in clinici medicale private contractate de asigurator. Mai mult de atat, din 2016, angajatii vor fi scutiti si de plata impozitului pe venit (anterior erau scutiti doar de plata contributiilor sociale) pentru asigurarea de sanatate. De aceea este important ca in momentul cand optati pentru o asigurare de sanatate sa luati in calcul toate beneficiile pe care aceasta le pune la dispozitie.

Reteaua de clinici Signal Iduna depaseste 600 de clinici private, distribuita la nivel national si este in continua dezvoltare. Acoperirile oferite de asigurarea de sanatate privata depinde de cerintele clientului si de specificului grupului asigurat.

*Informatiile prezentate in articol au caracter informativ si reprezinta opinia companiei. Pentru informatii detaliate, va rugam sa apelati la consultant specializat pe taxe si fiscalitate.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.