Asigura-te ca esti sanatos!

Stiri

Mituri si realitati despre durerea de cap

Bucuresti, 15 iulie 2016

Durerile de cap nu trebuie ignorate sau tratate ca si cum ar fi normale. E important sa identificam la timp care sunt cauzele care genereaza durerile de cap si sa facem tot posibilul sa le eliminam. Oricine poate suferi la un moment dat de dureri de cap, iar multe dintre aceste dureri sunt inofensive. Totusi, trebuie sa ne gandim ca este important sa avem grija de sanatate si sa cunoastem cateva mituri legate de durerile de cap.

Daca nu este cea mai puternica durere de cap nu trebuie sa ma ingrijorez – nu ai nevoie de o durere puternica de cap pentru a ti ridica semne de intrebare in ceea ce priveste starea de sanatate. Daca durerile de cap sunt dese si ajung sa iti afecteze activitatile zilnice, cel mai bine este sa faci un consult de specialitate.

Doar femeile au migrene – migrenele sunt dureri foarte puternice de cap si pot fi declansate la unele persoane de diversi factori: lumina puternica, stres, anumite alimente, oboseala, insuficienta apa sau hrana in organism etc. Acestia sunt factori care pot declansa dureri de cap puternice atat femeilor, cat si barbatilor.

Daca bei cafea iti trece durerea de cap – in functie de cauza care genereaza durerea de cap, pot exista diverse tratamente. Uneori este posibil ca treaca daca bei un pahar de apa, daca mananci sau daca bei o cafea. Trebuie sa stii care este cauza durerii pentru a gasi ingredientul potrivit. Cand durerile persista neplacut, fara sa stii exact care este cauza, cel mai bine este sa apelezi la recomandarea unui medic specialist.

Dureri frevente de cap inseamna tumoare pe creier – cautand pe internet informatii despre cauzele unei dureri de cap este destul de probabil sa gasim informatii despre posibilitatea aparitiei unei tumori. Pentru a identifica corect cauzele, cel mai bine este sa faci investigatiile necesare, inainte sa tragi concluzii bazate pe informatii gasite pe internet.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.