Asigura-te ca esti sanatos.

Stiri

Metode prin care tehnologia imbunatateste sanatatea

Bucuresti, 10 iunie 2016

Tehnologia in domeniul medical avanseaza intr-un ritm accelerat odata cu toate imbunatatirile pe care societatea ni le pune la dispozitie si le face accesibile pentru publicul larg. Ca sa ne putem bucura de tot ceea ce ne ofera tehnologia trebuie sa aflam mai intai care sunt pricipalele metode prin care tehnologia ne avantajeaza din punct de vedere al sanatatii.

Aparatura medicala avansata si in continua dezvoltare – sistemele informatice se dezvolta rapid si sunt corelate de cele mai multe ori, cu diverse studii facute in domeniul sanatatii. Ambele contribuie la gestionarea eficienta a cazurilor medicale, fie ca este vorba de un diagnostic pus corect din timp, fie de o tratare mai eficienta a unui caz medical. Pe baza evolutiei tehnologice, avem posibilitatea sa fim tratati cu aparatura de ultima generatie, capabila sa urmareasca evolutia bolilor in detaliu. 

Acces facil la informatie – accesul la internet ne deschide o multime de posibilitati in ceea ce priveste informarea in domeniul sanatatii. Ne putem documenta mai amanuntit si mai ales putem afla o serie de masuri de preventie pentru diverse boli. Atentie totusi, la sursa informatiilor. Nu orice site ofera sfaturi de sanatate bazate pe experienta unui specialist. Este important sa nu inlocuiti vizita la medicul specialist cu informatii gasite pe internet.

Monitorizare eficienta a starii de sanatate – prin intermediul tehnologiei avem posibilitatea sa monitorizam diverse valori ale organismului. Exista aplicatii de smartphone care monitorizeaza pulsul, numarul de pasi facuti intr-o zi, numarul de kilometri parcursi prin alergare, calitatea somnului, consumul zilnic de apa si altele. In functie de complexitatea aplicatiei, dar si al dispozitivului folosit (telefon mobil, bratara fitness), poti monitoriza starea de sanatate sau a functionarii organismului in parametri optimi.

Comunicare facila cu medicul specialist – datorita progresului tehnologic, posibilitatea de a contacta medicul specialist este mult mai simpla. O programare se poate face prin telefon sau chiar printr-o aplicatie de mobil sau website. Profita de cat de usor este sa ai acces la medic si servicii medicale si tine sub control starea de sanatate. 

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.