Asigura-te ca esti sanatos!

Stiri

Trebuie sa anunt medicul de familie ca am asigurare de sanatate privata?

Bucuresti, 27 octombrie 2016

Atat sistemul medical public, cat si cel privat pot fi folosite pentru servicii medicale. Medicul de familie are istoricul medical al fiecarei persoane pe care o are in evidenta. In momentul cand apare o problema de sanatate, de multe ori medicul de familie este prima persoana la care apelam. Este decizia ta daca ii spui medicului despre asigurarea privata de sanatate, insa trebuie sa stii ca sunt cateva situatii in care interventia acestuia este necesara pentru accesarea asigurarii private de sanatate:

Trmiteri la consultatii pentru diverse specializari: pentru a accesa serviciile asigurarii private de sanatate, asiguratorul poate solicita asiguratului o trimitere din partea medicului de familie pentru a face anumite investigatii de specialitate. Prin aceasta trimitere, asiguratorul are siguranta ca serviciile acoperite sunt folosite conform contractului de asigurare si nu in regim de preventie.

Istoric medical complet: pentru a putea avea o viziune de ansamblu asupra starii de sanatate, este bine ca medicul de familie sa fie informat de fiecare data cand ai accesat servicii medicale, fie prin intermediul asigurarii de sanatate private, fie prin asigurarea de sanatate publica. In felul acesta va sti ce investigatii sau tratamente medicale ai urmat si care sunt pasii de urmarit pentru perioada urmatoare, astfel incat starea ta de sanatate sa fie optima.

Completare optima: In cazul in care intampini situatia in care ai nevoie de anumite servicii medicale care nu sunt acoperite de asigurarea medicala privata, medicul de familie este cel care poate recomanda unde poti apela la servicii medicale in sistemul public.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.