Asigura-te ca esti sanatos!

Stiri

Informarea angajatilor despre asigurarea privata de sanatate

Bucuresti, 6 octombrie 2016

Sanatatea angajatilor este foarte importanta pentru orice companie. Cand angajatorul decide sa ofere asigurari private de sanatate este important ca acestia sa cunoasca toate detaliile importante referitoare la asigurare. Iata care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le comunice angajatorul despre asigurare:

Ce este asigurarea privata de sanatate?
Discursul trebuie adaptat in functie de specificul grupului. Daca angajatii nu au mai avut acest tip de beneficiu, este important sa inteleaga ce presupune. Daca au avut anterior abonamente sau alt pachet de asigurare, trebuie explicate asemanarile si diferentele astfel incat acestea sa fie intelese si sa nu apara confuzii.

Cand intra in vigoare?
Este important ca angajatii sa stie care este data de la care pot accesa serviciile asigurarii.

Cum se acceseaza serviciile?
E important ca fiecare angajat sa stie care sunt variantele de acces pentru servicii. Care sunt numerele de telefon, adresele de email, website sau aplicatie de mobil pe care asiguratii le pot folosi cand au nevoie.

Cum poate consulta lista acoperirilor?
O asigurare privata de sanatate poate avea mai multe module si acoperiri diferite. E important ca angajatii sa stie unde pot consulta lista de acoperiri, sau unde pot intreba daca o anumita afectiune este acoperita de asigurare.

Ce pot face cand intampina dificultati?
Cand lucrurile nu se desfasoara conform asteptarilor este important ca asiguratii sa stie care sunt pasii pe care ii pot urma pentru a clarifica lucrurile intr-un timp cat mai scurt, astfel incat lucrurile sa-si reia cursul normal cat mai repede.

Prin ce canale pot fi transmise informatiile?
Asigurarea de sanatate este un beneficiu pe termen lung. E important ca angajatorul sa comunice periodic despre asigurarea de sanatate si sa aleaga cele mai potrivite canale pentru a face acest lucru. Angajatorul poate folosi sedinte sau email-uri de informare, intranet si orice alte forme de comunicare interna.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.