Asigura-te ca esti sanatos!

Stiri

Germenii – ce probleme de sanatate pot cauza si cum sa te feresti

Bucuresti, 12 august 2016

Germenii sunt de mai multe feluri (bacterii, virusi, fungi) si fiecare dintre acestia pot cauza diverse infectii, mai mult sau mai putin problematice din punct de vedere al sanatatii. De cele mai multe ori, tratamentul este bazat pe antibiotic, insa vizita la medicul specialist va stabili prin rezultatul analizelor de laborator, tipul de tratament necesar. Pentru a evita germenii si problemele provocate de acestia ia in considerare urmatoarele sfaturi:

Curatarea temeinica a mainilor – din momentul in care ne trezim, pana seara tarziu ne folosim mainile pentru o serie de activitati. De aceea este important sa avem mainile curate de fiecare data cand le folosim.
Foloseste surse sigure de apa potabila – apa este vitala si este important ca de fiecare data sa consumam apa din surse sigure pentru sanatate. Desi pare limpede, nu consuma apa din zone pe care nu le consideri sigure.
Prepara bine alimentele – germenii pot fi distrusi la temperaturi mari, de aceea e bine sa consumi carne pregatita bine, astfel incat sa nu existe riscul imbolnavirii.
Atentie la zonele si spatiile publice – zonele folosite de mai multi oameni pot fi purtatoare de germeni. Ia toate masurile de protectie daca obisnuiesti sa te duci la piscine, sali de sport, toalete publice s.a.
Mentine sistemul imunitar puternic – pentru ca organismul sa lupte eficient importriva germenilor, trebuie sa aiba sistemul de aparare bine consolidat. Asigura organismului necesarul de vitamine si nutrienti pentru a putea face fata pericolelor.
Stai departe de persoane infectate – germenii pot fi preluati de o persoana la alta. Incearca sa mentii distanta fata de persoanele infectate si sa iei toate masurile de protectie necesare pentru a nu risca imbolnavirea.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.