Asigura-te ca esti sanatos!

Stiri

Factori care influenteaza satisfactia angajatilor

Bucuresti, 16 septembrie 2016

Pentru fiecare angajat este important sa se simta apreciat, iar munca sa fie pretuita la nivel de companie. Sunt mai multe elemente care contribuie, in functie de fiecare persoana in parte, mai mult sau mai putin la satisfactia pe care o are la locul de munca. Gasiti mai jos patru dintre cele care au un impact semnificativ asupra angajatilor.

Beneficiile extra-salariale oferite – in pachetul salarial, devine din ce in ce mai important ceea ce se gaseste la nivel de beneficii pentru angajati. Aici pot fi incluse serviciile medicale private, abonamente la sali de sport, tichete de masa, tichete cadou, cursuri de formare profesionala, teambuilding s.a. Fiecare beneficiu in parte are propriul rol, insa, scopul principal este acela de a transmite importanta angajatului pentru companie.

Starea de sanatate – aparent nu are legatura directa cu satisfactia la locul de munca, insa, o stare de sanatate precara poate sa influenteze productivitatea angajatilor in fiecare zi.

Conditiile de lucru – conditiile de lucru au un impact direct asupra satisfactiei angajatilor. Este important sa fie asigurate toate conditiile necesare pentru ca angajatii sa isi poata desfasura activitatea fara dificultati. Daca nu este asigurata apa potabila, lumina suficienta, aerisirea spatiului, echipamentul de protectie (acolo unde este cazul), exista efecte si asupra productivitatii si satisfactiei angajatilor.

Relatia cu superiorii si colegii – respectul intre colegi, indiferent de ramura ierarhica trebuie sa fie prioritar. La fel de important este dialogul deschis si recunoasterea muncii efectuate.

Fiecare dintre cele enumerate mai sus au un impact mai mic sau mai mare asupra angajatilor. Provocarea profesionistilor in resurse umane este sa gaseasca combinatia ideala a acestora, pentru a gasi cea mai potrivita varianta pentru propria echipa.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.