Asigura-te ca esti sanatos!

Stiri

Factori care influenteaza prima asigurarii de sanatate private

Bucuresti, 26 octombrie 2017

O asigurare de sanatate privata pentru angajati este un beneficiu extra-salarial important si poate avea influente semnificative asupra productivitatii acestora si a nivelului de satisfactie al angajatilor.

Achizitionarea unei asigurari private de sanatate este o decizie luata in urma unei analize amanuntite care ia in calcul mai multi factori. Pentru ca o asigurare de sanatate sa isi indeplineasca cu success scopul este important ca aceasta sa imbine nevoile organizationale cu cele ale angajatilor.
Iata cei mai importanti 3 factori variabili care pot influenta prima de asigurare si cum o fac:

Structura demografica a grupului: prima unei asigurari de sanatate private este calculata in functie de numarul de persoane si categoria de varsta unde se incadreaza. Fiecare categorie de varsta genereaza un anumit cost pentru care a fost matematic previzionat un risc de imbolnavire, pe baza datelor furnizate de Institutul National de Statistica si Ministerul Sanatatii.

Planul de acoperiri: prima de asigurare poata sa varieze in functie de serviciile medicale acoperite. Complexitatea asigurarii si varietatea serviciilor oferite prin intermediul acesteia influenteaza costul asigurarii. Avantajul unei asigurari cu multe acoperiri, fara limita de suma pentru asigurat este faptul ca acesta va fi protejat de presiunea financiara in momentul cand apare o problema de sanatate care necesita interventie specializata.

Extinderea grupului (dependenti): Dincolo de dimensiunea grupului de angajati, grupul acoperit de asigurarea de sanatate poate fi extins prin rudele de gradul I ale titularului asigurarii. Astfel, sub protectia unei asigurari de sanatate pentru angajati pot intra si copiii acestora sau sotul/sotia.

Costul serviciilor medicale practicate de furnizori: pentru ca asiguratorul se ocupa de plata serviciilor medicale de care au nevoie asiguratii, pretul practicat pentru serviciile medicale private vor influenta la randul lor costul primelor de asigurare.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.