Asigura-te ca esti sanatos!

Stiri

De ce sa ai un plan de sanatate in interiorul unei organizatii?

Bucuresti, 2 august 2016

Starea de sanatate a unei echipe este foarte importanta pentru fiecare organizatie. Cu toate acestea, multi manageri nu constientizeaza implicatiile unei asigurari de sanatate oferite ca beneficiu extra-salarial, iar managerii de resurse umane intampina dificultati in negocierea lor in cadrul organizatiei.
Iata care sunt principalele argumente pe care le au managerii care nu vad utilitatea asigurarii de sanatate pentru angajati si cum le poti demonta.

Oamenii din echipa mea sunt tineri, nu au motive sa se imbolnaveasca.
Problemele de sanatate sunt de multe ori imprevizibile si pot sa apara atat la oameni in varsta, cat si la persoane tinere. Cauzele imbolnavirii sunt si ele diverse si de multe ori pot fi independente de varsta persoanei. In plus, asigurarea de sanatate ofera protectie si in cazul vatamarii corporale cauzata de accident. E important sa fii pregatit pentru situatiile in care apare un astfel de eveniment, iar acesta sa poata fi tratat in cel mai scurt timp, avand la dispozitie uneltele prin care problema sa poata fi redresata, astfel incat sa fie limitate efectele, atat asupra persoanei, cat si asupra organizatiei.

Vom vedea cum rezolvam situatia cand ne vom lovi de ea.
Riscul imbolnavirii poate sa apara oricand. De cele mai multe ori o problema de sanatate apare pe neasteptate, iar evolutia ei poate sa fie rapida, avand nevoie de actiuni de ameliorare in cel mai scurt timp. E bine ca efectele negative ale unor astfel de situatii sa poata fi prevenite, iar solutiile sa fie cunoscute si disponibile inainte ca ele sa fie necesare. Prima unei asigurari are rolul de a acoperi riscul de imbolnavire, astfel ca, in momentul aparitiei unei probleme de sanatate, problema sa nu fie accentuata de cheltuielile ce apar pentru rezolvarea ei. Mai mult decat atat, prin asigurarea de sanatate privata, asiguratul are posibilitatea sa acceseze servicii medicale private, costul acestora fiind acoperite de asigurare, conform contractului.

Angajatii sunt motivati de cresteri salariale mai mult decat de beneficii.
Cresterile salariale sunt o parte importanta a motivatiei angajatilor, insa ele nu functioneaza singure si au efect doar pe termen scurt. Pentru orice angajat este importanta sanatatea si posibilitatea accesarii serviciilor medicale private atunci cand sunt necesare. Pentru ca asigurarile private de sanatate beneficiaza de avantaje fiscale la nivel de organizatie, prima de asigurare poate valora mai mult pentru angajat, fata de o crestere salariala.

Astfel, asigurarea privata de sanatate pentru angajati poate fi o forma prin care oferi un beneficiu necesar angajatilor, o forma de motivare continua si un control asupra situatiilor neasteptate in ceea ce priveste sanatatea.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.