Asigura-te ca esti sanatos!

Stiri

Cum sa faci fata unei probleme de sanatate de lunga durata

Bucuresti, 22 august 2016

Persoanele care sunt afectate de boli cronice se confrunta cu o serie de provocari carora trebuie sa le faca fata, ceea ce nu este intotdeauna usor. Sunt cateva lucruri pe care le poti face pentru ca o afectiune cronica sa fie mai suportabila.

Afla cat mai multe informatii – trebuie sa stii la ce sa te astepti din punct de vedere al simptomelor, fazele tratamentului, diminuarea efectelor, ce activitati sunt posibile si in ce masura.

Accepta sentimentele resimtite – e normal sa apara diverse emotii negative, incepand cu stres, pana la teama si tristate, din cauza afectiunii. Solutia este acceptarea acestor sentimente, insa fara a le permite sa devina coplesitoare. Cand este nevoie, cere suportul familiei, prietenilor, terapeutilor specializati sau unor grupuri dedicate afectiunii.

Tolereaza reactiile celorlalti – pentru ca cei din jur nu inteleg intotdeauna afectiunea si simptomele, cel mai bine este sa ai o anumita toleranta fata de cei care nu reactioneaza asa cum te-ai astepta. Le poti explica celor din jur care sunt asteptarile tale si care ar fi comportamentul potrivit.

Adapteaza stilul de viata, astfel incat sa ai cat mai multe activitati – e important sa ai un stil de viata activ, chiar daca o afectiune nu iti permite anumite lucruri. Pastrarea unor relatii bune cu cei apropiati, precum si implicarea in diverse activitati, ajuta la pastrarea unui echilibru sanatos pe termen lung, chiar si atunci cand bolile cronice sunt greu de suportat.

Acorda atentie sporita sanatatii - e important sa ai grija de sanatate; cu atat mai multa atentie trebuie acordata cand exista deja vulnerabilitati. Pentru a te putea concentra pe tratamentul de care ai nevoie pentru o singura afectiune, cel mai bine este sa eviti aparitia altora.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.