Asigura-te ca esti sanatos.

Stiri

Cum poate fi sanatatea influentata de vreme

Bucuresti, 10 mai 2016

Starea vremii influenteaza felul in care ne simtim, fie ca este vorba de schimbarea temperaturii a presiunii atmosferice sau luminii solare, este normal sa simtim diverse schimbari sau intensificari ale simptomelor unor boli, din cauza modificarilor vremii. Iata care sunt cele mai probabile modificari pe care le poti simti in diverse situatii ale conditiilor meteorologice:

Presiunea atmosferica scazuta poate determina dureri de cap mai intense, poate creste tensiunea arteriala si poate crea o stare generala de disconfort in organism.

Umiditatea crescuta in aer poate favoriza bolile contagioase, iar aerul uscat poate fi daunator aparatului respirator. Aerul cald si umed poate provoca migrene, probleme de circulatie si dereglari de somn. De asemenea, caldurile excesive pot creste valorile tensiunii arteriale.

Stare generala de tristete pe timpul iernii. Pentru ca lumina solara este foarte redusa iarna este posibil sa ne simtim mai tristi. Este o stare pe care o resimt cei mai multi oameni in lunile reci ale anului si dispare odata cu trecerea acestui anotimp.

Oamenii reactioneaza diferit la vreme si depinde intotdeauna de fiecare organism cum se manifesta la diverse modificari. Astfel exista persoane meteosensibile si persoane care nu au dificultati sau nu resimt schimbarile vremii pregnant.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.