Asigura-te ca esti sanatos!

Stiri

Cum pedalezi spre sanatate cu bicicleta

Bucuresti, 19 aprilie 2016

Indiferent care sunt motivele pentru care alegi bicicleta: sanatate, timp castigat in trafic, poluare, ai o multime de motive pentru care sa optezi pentru acest tip de exercitiu fizic. Sunt o multime de oameni care folosesc bicicleta pentru transport, sport si in scop recreational. Daca ai nevoie de motive in plus care sa te convinga sa adopti mersul pe bicicleta pentru sanatate, gasesti mai jos cateva puncte esentiale:

Imbunatateste postura si coordonarea: mersul pe bicicleta te forteaza sa iti pastrezi echilibrul si te stimuleaza sa adopti o pozitie corecta cu spatele drept, in timp ce te plimbi.

Imbunatatesti mobilitatea articulara: miscarile de coordonare te ajuta sa optimizezi mobilitatea articulatiilor, atat la nivelul picioarelor cat si la nivelul mainilor, prin mentinerea directiei de mers dorite.

Reduce anxietatea: Ca orice activitate fizica, mersul pe bicicleta te ajuta sa reduci nivelul de stres, eliberand hormoni care iti creeaza dispozitie placuta.
Intri in forma fizica buna: Iti mentii tonusul muscular si reusesti sa slabesti, prin lucrarea mai multor grupe de muschi.
Te ajuta sa te concentrezi mai bine la munca: Activitatea fizica inainte de programul de munca te ajuta sa iti gestionezi mai bine sarcinile, sa te simti mai motivat si sa controlezi mai bine stresul.

Petreci timp cu cineva drag: Mersul pe bicicleta nu este un sport izolat. Poti oricand sa inviti o persoana apropiata sa va plimbati impreuna. Este o ocazie ideala prin care sa petreci timp de calitate, prin care sa iti imbunatatesti sanatatea fizica, cat si cea psihica.

 

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.