Asigura-te ca esti sanatos!

Stiri

Cum iti poate influenta sanatatea un animal de companie

Bucuresti, 28 iunie 2016

Un animal de companie poate sa fie o adevarata provocare, insa aduce cu sine si o serie de beneficii de care poti profita atat pe termen lung cat si pe termen scurt. In cazul in care ai deja sau intentionezi sa adopti un animal de companie, iata care sunt principalele beneficii pe care trebuie sa le ai in vedere

Renunti la stilul de viata sedentar – un animal de companie solicita efort fizic din partea ta. Plimbari periodice, vizita la medicul veterinar, jocuri in aer liber sau in casa, toate acestea te pun in miscare. Si intotdeauna e mai bine sa iesi din starea de repaus si faci cateva miscari.

Reduce stresul – jocurile si afectiunea unui animal de companie te ajuta sa te relaxezi si sa te destinzi dupa o zi lunga la birou.

Zambesti mai des - inocenta unui animal de companie pot sa genereze o gramada de situatii amuzante. Stand in preajma animalului de companie, cu siguranta te va ajuta sa te desfaci din incordare si sa te distrezi.

Socializezi mai mult - in cazul unui animal de companie care are nevoie sa fie scos la plimbare in fiecare zi, ai mai multe oportunitati sa socializezi si cu alte persoane. Acest lucru te va ajuta sa comunici si sa-ti iei gandul de la problemele de zi cu zi.

Iti poate imbunatati sistemul imunitar – de cele mai multe ori, chiar si fara sa vrei, un animal de companie te pune in contact cu medii diferite, ceea ce poate mari rezistenta la diversi microbi. Nu uita ca este totusi important sa vaccinezi animalul de companie la timp, conform recomandarilor medicului veterinar pentru a evita eventuale probleme de sanatate atat pentru tine cat si pentru prietenul patruped.

Contribuie la asezarea unui program stabil – de cele mai multe ori un animal de companie mananca, doarme si se trezeste intr-un program prestabilit. De cele mai multe ori programul unui animal de companie este destul de stabil, lucru care te poate ajuta sa pastrezi un program propriu.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.