Asigura-te ca esti sanatos!

Stiri

Cum identifici rapid de ce medic ai nevoie pentru o problema de sanatate?

Bucuresti, 30 august 2016

Exista mai multe specialitati medicale de care trebuie sa tii cont cand ai o problema medicala. In felul acesta, in momentul cand suni sa faci o programare prin asigurarea de sanatate, vei putea sti de la inceput catre ce specialitate medicala sa te indrepti. Iata deci care sunt principalele specialitati medicale pe care trebuie sa le iei in calcul.

Dermatologie - se ocupa in mod special cu boli ale pielii. Alunite pe corp, acnee, alergii cutanate, eruptii pe piele, ciuperca piciorului, psoriazis (portiuni de piele inrosite sau albicioase, cu piele uscata, de multe ori in zona scalpului, coatelor si genunchilor).

Oftalmologie - se ocupa cu tot ceea ce tine de sanatatea ochilor. Aici intra nevoia de corectari de vedere din cauza miopiei sau hipermetropiei, probleme ale cristalinului precum cataracta, ale nervului optic precum glaucomul s.a.

ORL - specialitatea medicala pentru afectiuni din zona gatului, nas, urechi, cavitate bucala (mai putin zona dintilor care se incadreaza la stomatologie).

Ginecologie - se ocupa de aparatul genital feminim, inclusiv partea de monitorizare a sarcinii si de nastere.

Urologie - este concentratata pe aparatul genital masculin si afectiunile acestuia.

Ortopedie - ramura a chirurgiei care se ocupa cu studiul si tratamentul bolilor si deformatiilor congenitale sau dobandite, ale oaselor si articulatiilor corpului.

Cardiologie - ramura a medicii interne concentrata pe probleme de sanatate ale inimii si ale vaselor sanguine.

Neurologie - specialitate medicala care se ocupa cu sistemul nervos nervos central sau periferic: creierul, maduva spinarii, nervi cranieni. Aici se incadreaza boli de tipul Parkinson, Alzheimer, epilepsie, cefalee, migrene, infectii bacteriene ale creierului precum encefalite, mielite, meningite s.a.

Gastroenterologie - ramura a medicinii care se ocupa cu sanatatea aparatului digestiv.

Endocrinologie - studiaza si se ocupa de sanatatea glandelor si a tesuturilor cu secretie interna si functiile lor.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.