
Ciocolata este buna pentru sanatate?
Bucuresti, 30 iunie 2016
Consumam ciocolata ca desert pentru gustul ei si pentru ca ne face sa ne simtim bine imbunatatind starea de spirit. In comert exista o multime de tipuri de ciocolata, cu diverse arome si concentratii de cacao. Preferintele pentru ciocolata sunt diverse, insa e important sa stim si ce influente are aceasta asupra sanatatii.
Poate reduce riscul de atac de cord – consumul moderat de ciocolata este bun pentru inima, ajuta la restabilirea flexibilitatii arterelor si imbunatateste circulatia sanguina. De asemenea, sunt studii care spun ca reduce colesterolul „rau”, avand drept efect reducerea riscului de atac de cord.
Are proprietati antiinflamatorii – ciocolata are proprietati antiinflamatorii, iar proprietatile ciocolatei negre pot ajuta la tratarea comotiilor cerebrale.
Contine minerale – este o sursa bogata de minerale precum potasiu, zinc si seleniu.
Poate preveni diabetul – consumul moderat de ciocolata neagra poate preveni tipul 2 de diabet si poate imbunatati sensibilitatea la insulina.
Remediu impotriva oboselii – ciocolata neagra poate sa ajute la reducerea simptomelor in cazurile cand oboseala devine cronica.
Ciocolata are influente bune asupra sanatatii, insa este important sa alegi ciocolata neagra cu un continut cat mai redus de zahar si cu o concentratie mai mare de cacao. De asemenea, pastreaza consumul la un nivel moderat pentru a evita eventuale probleme din cauza unui consum mare.
Surse: http://www.medicalnewstoday.com/articles/84141.php, http://www.medicalnewstoday.com/articles/188252.php, https://authoritynutrition.com/7-health-benefits-dark-chocolate/, http://www.medicalnewstoday.com/articles/275008.php