Asigura-te ca esti sanatos!

Stiri

Ce trebuie sa stie toata lumea despre calatoriile in afara tarii

Bucuresti, 18 ianuarie 2017

Indiferent ca te pregatesti pentru o iesire in afara tarii in scop recreativ sau in interes de serviciu este important sa-ti iei toate masurile de precautie pentru a face sederea cat mai confortabila si experienta placuta. Iti mentionam cateva lucruri pe care sa le incluzi in pregatirile tale.

Siguranta – o tara straina inseamna multe lucruri noi, incepand de la o limba diferita, pana la clima sau bacterii cu care corpul tau nu este obisnuit. E important sa inchei o asigurare de calatorie care sa acopere eventuale costuri medicale. Mai mult decat atat, iti poate fi utila extensia asigurarii de calatorie, Healthcare Travel Suport, pe care o poti folosi pentru acoperirea costurilor medicale la intoarcerea in tara, in cazul in care vei avea nevoie.

Verifica eventuale vaccinuri obligatorii – tocmai pentru ca exista riscul imbolnavirii cu virusi ori bacterii pentru care corpul nu este pregatit, e important sa verifici inainte sa pleci intr-o tara straina daca ai de facut anumite vaccinuri obligatorii.

Legi diferite – fiecare tara are propria legislatie si chiar daca in multe puncte este asemanatoare cu ceea ce stii deja, e important sa te informezi din timp asupra diferentelor astfel incat sa nu existe riscul unor situatii neplacute.

Modalitati de plata – o alta tara inseamna o alta moneda nationala. Verifica din timp puncte unde poti schimba bani sau ce modalitati de plata ai la dispozitie intr-o tara straina pentru a nu pierde timpul cautand intr-un moment nepotrivit.

Bagaj – Pregateste bagajul luand in calcul lucrurile esentiale de care vei avea nevoie, in functie de locul unde stai. De la haine adecvate climei si anotimpului, pana la medicamente pe care le folosesti in mod curent si eventual echipament potrivit pentru activitatea desfasurata, asigura-te ca bifezi totul din lista de lucruri necesare.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.